Novice

Prepričljivo proti Kranjčanom

ACH Volley Ljubljana : Hiša na kolesih Triglav 3:0 (11, 19, 19)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič (L), Purić, Pavlović 11, Satler 5, Pleško, Brulec, Đirlić 16, Okroglič 10, Mantha, Pokeršnik 12, Videčnik 6.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Tučen 3, Bregant 3, Stružnik, Kos, Bošnjak 11, Pernuš 1, Mali 3, Libnik (L), Jenko 2, Maček 2, Kök 6.

Hala Tivoli, 50 gledalcev, 1. sodnik: Tomec Eva (Novo mesto), 2. sodnik: Novak Gregor (Dvor).

V petem krogu državnega prvenstva so se odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana pomerili proti ekipi Hiša na kolesih Triglav. V dvorani Tivoli so s 3:0 slavili domači igralci.

Oranžni zmaji so si z brezhibnim napadom hitro priigrali zavidljivo prednost (13:4). Tudi v nadaljevanju slovenski prvaki niso popuščali in uspešno iskali luknje v obrambi Kranjčanov (20:10). Pokeršnik je zaključil za 23. točko (23:10), zanesljivo pa so Ljubljančani niz zapečatili z napako gostov (25:11).

Zgodbo so na začetku drugega niza domačini ponovili (7:2) in vztrajno nadaljevali z agresivno igro v napadu, prav tako pa prikazali borbo v obrambi. S takšnim pristopom se je prednost povišala na visokih 8 točk prednosti (16:8), kar je zadoščalo za miren zaključek drugega niza (25:19).

V tretjem nizu so gostje bili bolj prepričljivi in do sredine niza še držali stik z državnimi prvaki (11:9), ki pa so nato nanizali 4 zaporedne točke (15:11). Prednosti ponovno niso spustili iz rok in zasluženo zmagali s 3:0 (25:19).

Jure Okroglič, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ''Mislim, da smo prva dva niza odigrali suvereno, držali prednost in nismo delali večjih napak. V zadnjem nizu so sicer nasprotniki dvignili nivo igre, vendar smo mi ostali zbrani in osvojili 3 točke.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?