Novice

Prijateljsko proti Omanu

Ljubljana, 26. november 2011 – V senci izjemno dramatičnih reprezentančnih akcij, ki potekajo na Hrvaške, in v katerih nastopa kar nekaj sedanjih in bivših odbojkarjev ACH Volleya, se nadaljujejo treningi in priprave za nadaljevanje klubske sezone s preostalimi člani moštva ACH Volley. Pod vodstvom pomočnika glavnega trenerja Dragana Kobiljskega se je tako močno okrnjeno moštvo državnih prvakov v petek zvečer pomerilo tudi z reprezentanco Omana, in je premagalo z rezultatom 3:1 v nizih.

 

Tekma je bila prijateljska in precej neformalne narave, nikakor pa ni odražala dejanskega stanja moči ACH Volleya, saj je imel pomočnik trenerja Dragan Kobiljski na razpolago le Dejana Vinčića, Alana Komela, Aleša Fabjana, Adama Simaca in Daniela Lewisa, na pomoč pa jim je – v odsotnosti tudi Jana Klobučarja, ki je opravljal svoj prvi izpit na fakulteti za strojništvo – priskočil še bloker Krope, Simon Bilandžić. Kako igrati v takšni sestavi, ko imaš na nasprotni strani 14-člansko državno reprezentanco Sultanata Omana (uradno ime te države s samega konca Arabskega polotoka na jugozahodu Azije), smo se spraševali pred začetkom srečanja, skupaj z uradnima sodnikoma tekme? Kobiljski pa je ponudil rešitev, in sicer takšno, da je Lewis igral sprejemalca (in mimogrede navdušil s servisom in atraktivnimi točkami zlasti v tretjem nizu), da je Bilandžič standardno pozicijo blokerja zamenjal za korektorski položaj, da je kanadska naveza Simac-Lewis odlično delovala v bloku, da je Matevž Kamnik med rednimi vajami za krepitev nog, ki jih je izvajal ob robu igrišča, še vsake toliko odserviral… Skratka, tako sestavljena ekipa je tekmo odigrala dovolj dobro, da je porazila goste z Arabskega polotoka in sicer tako, da smo ob koncu srečanja bili deležni malce nenavadnega vprašanja člana uprave Omanske reprezentance, Fadhila Rabbea: »…oprostite, s kom smo mi to nocoj igrali…?

 

Omanska odbojkarska reprezentanca se namreč že nekaj časa nahaja na pripravah v Sloveniji, je nastanjena v Centru Draš v Mariboru in je nad pogoji bivanja in treninga v Sloveniji, kot pravi Fadhil Rabeea, izjemno zadovoljna. »Tukaj smo že drugič, prvič smo bili pravzaprav pred mesecem dni, ko smo se pripravljali na naše igre. Slovenija je zelo dobra za priprave, ker imate veliko klubov različne kakovosti, imate odlične odbojkarske dvorane, skratka imate zelo dobre pogoje za bivanje in delo. Zelo nam ugaja tudi vaša izredno dobra organizacija, moram pri tem še posebej pohvaliti vašo odbojkarsko zvezo. Veliko nam pomagajo in to je tisto, kar potrebujemo.  Glede na to, da smo se ob prvem obisku v Sloveniji pri vas zelo dobro počutili, smo se znova odločili za vašo ponudbo in mislim, da se bomo v Slovenijo vračali tudi v prihodnje,« pravi član uprave odbojkarske reprezentance Oman.  Ker jih nekoliko slabše poznamo, je v krajšem pogovoru hkrati povedal, da prihajajo iz države s skrajnjega konca Arabskega polotoka,  in da Oman meji na Združene Arabske Emirate, na Saudovo Arabijo in Jemen. Država, ki šteje nekaj več kot 2,3 milijona prebivalcev in je glavni vir njenih prihodkov nafta, je predvsem obmorska, ponaša se s kilometri in kilometri peščenih plaž, zato »večina članov naše reprezentance tudi prihaja z obale, kjer je odbojka izjemno popularna,« pravi Rabeea in doda, da je odbojka pravzaprav drugi šport po popularnosti v Omanu, saj je na prvem mestu nogomet. »Pa tudi v atletiki smo od nekdaj močni, saj še vedno držimo azijski rekord v teku na 400  metrov, ki smo ga dosegli že pred dvajsetimi leti,« poreče naš sogovornik.

 

Omanska moška odbojkarska reprezentanca, ki se trenutno nahaja v Sloveniji, tako kot tudi reprezentanca Katarja, šteje 14 članov in je izredno mlada. Najstarejši med njimi je star 27 let, v povprečju pa so stari med 20  in 23 let. Trenutno se pripravljajo, kot rečeno, na Arabsko odbojkarsko ligo, ki se začenja 5. decembra na Arabskem polotoku. »Žreb nam je določil izredno močno skupino v kateri sta tudi Saudova Arabija in Katar, naš cilj pa je postati peta ali šesta reprezentanca Azije,« je še dejal naš petkov gost, član uprave odbojkarske reprezentance Omana, Fadhil Rabeea.

 

Sicer člani moštva ACH Volley, ki se ne nahajajo v sestavih reprezentanc (srbski del pod vodstvom Igorja Kolakovića nastopa na Svetovnem pokalu na Japonskem), pridno trenirajo še naprej. V tem okvirju jih v torek čaka nekoliko bolj zahtevano prijateljsko srečanje v športni dvorani Tivoli proti ekipi turškega Arakasa iz Izmirja. Spomnimo, da to ekipo še vedno vodi bivši trenerski dvojec ACH Volleya Glenn Hoag in Tilen Kozamernik.

 

Prijateljska tekma v Tivoliju bo torej v torek, 29. novembra 2011  s pričetkom ob 18.15 uri in bo odprta za javnost.

 

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?