Novice

PRVA LETOŠNJA ZMAGA

Igra tokratnih nasprotnikov ni posebej navdušila velikega števila gledalcev, ki so se zbrali na tekmi, kljub temu pa so zavoljo zmage domačega moštva ter uspešno izvedene akcije za pomoč prizadetim občanom Krope v nedavni ujmi, zadovoljni zapustili radovljiško dvorano.

 

Mlada gostujoča zasedba Mladosti je predvsem z boljšim servisom takoj povedla s 7:5, domačini pa so se le zbrali in po dveh zaporednih asih domačega kapetana Pleška je bila prednost dveh točk že na domači strani. V nadaljevanju je bil izid izenačen na 10.točki, a je prednost ACH Volleya po treh zaporednih napakah Zagrebčanov hitro narasla, kar je prisililo stratega Malevića k polminutnemu odmoru. Prednost domačih je kljub velikim številom napak na servisu naraščala in Malević je pri rezultatu 20:14 zahteval že drugi polminutni odmor. Domačini so brez težav zadržali prednost do konca niza, ki ga je po lepi akciji zaključil Urnaut.

 

Servisi Zukovskega so v pričetku drugega niza povzročali veliko preglavic sprejemalcem ACH Volleya in tako je Mladost bliskovito povedla s 3:0. V nadaljevanju so na svoj račun prišli tudi gledalci, saj so na obeh straneh videli borbeno in zanimivo igro, prvi tehnični odmor pa je po napaki Taliaferra na sevisu pripadel gostom (7:8). Domači so po napaki Žanića priključili na 9.točki, nadaljevanje je bilo do 14.točke izenačeno, nato pa so domačini po dveh lastnih napakah že zaostajali za dve točki. Razigrani gostje so s poletno in borbeno igro držali prednost vse do 19.točke, ko je bil izid zopet poravnan. Domačini so v končnici niza predvsem zahvaljujoč napakam igralcev Mladosti imeli več sreče in tako je tudi drugi niz pripadel domačemu moštvu.

 

Igra aktualnih prvakov ni posebej navduševala, kljub temu pa so imeli v začetku tretjega niza vseskozi rahlo pobudo. Igra se je razživela po 10.točki ko je ameriška okrepitev Thomas prispeval dve točki z blokom za domače moštvo. Ob drugem tehničnem odmoru je po asu Gasparinija prednost ACH Volleya narasla že na štiri točke, pri 19:14 za domače pa je Malević že drugič v tem nizu zahteval pol minute odmora. Zmagovalec tretjega niza in srečanja kljub neprepričljivi igri ni bil več vprašljiv, domačini so dosegli prvo letošnjo zmago, kljub temu pa jih do nivoja lanske forme čaka še veliko dela.
 
Naslednji nasprotnik slovenskih prvakov bo avstrijski Innsbruck, s katerim se bodo pomerili naslednji petek v gosteh.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?