Novice

PRVA TEKMA DOMAČINOM

Uvodne minute so minile v izenačeni igri. Po izidu 3:3 so gostitelji z asom Čebrona tekmecu prvič ušli za dve točki, do prvega tehničnega odmora pa so prednost še povečali (8:5). Blejci so ob dobrem sprejemu bolje zaigrali še v bloku (Barreto in Satler) in pri izidu 12:7 je trener Prvačine vzel pol minute odmora. Ta ni prinesel želenega učinka, saj so odbojkarji Autocommercea še vedno igrali zbrano in prednost je do drugega tehničnega odmora narasla že na šest točk. Gostitelji so nato vodili tudi s 24:13 in že je kazalo na lahko osvojeni uvodni niz, nakar je domači vrsti z odličnim servisom nekaj preglavic povzročil Komel in Primorci so zapored dosegli šest točk, za kaj več pa jih je prikrajšal Urnaut s 25. točko.

 

Uvod drugega niza je spet prinesel izenačeno igro. Gostje so pri prvi točki in pri rezultatu 1:0 tudi prvič v dvoboju povedli, na prvem tehničnem odmoru pa so Blejci povedli z 8:6, a so v nadaljevanju zaradi lastnih napak dovolili, da so gostje izenačili na deveti točki. Do drugega tehničnega odmora so bili gostitelji za odtenek boljši, temu primeren pa je bil tudi izid (16:14). Borbeni gostje se niso predali in z blokom Dačoviča so se še enkrat približali na dve točki zaostanka (20:22). V zaključku Blejci niso dovolili presenečenja in so osvojili še drugi niz.

 

Ne glede na lepo prednost v nizih gostitelji niso popuščali. Na prvem tehničnem odmoru so imeli prednost štirih točk, z močnima servisoma Gasparinija pa so razliko še povečali (10:4) in gostujoči trener Berlot je moral vzeti odmor. Nekaj minut pozneje je Satler s tremi zaporednimi zvitimi servisi dokončno prevesil tehtnico na stran gostiteljev (17:9), nakar so Blejci brez težav držali prednost do konca in do uvrstitve v pričakovani finale jih tako loči le še ena zmaga.

 

Matjaž Klemenc

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?