Novice

Prva zmaga, a ne brezmadežna

ACH Volley Ljubljana : Salonit Anhovo 3:1 (19, 17, -16, 18)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič J., Purić (1), Pavlović (4), Satler (2), Pleško (2), Brulec (3), Đirlić (21), Okroglič (5), Mantha (17), Pokeršnik, Videčnik (6).

Salonit Anhovo: Kuburović (2), Česnik (4), Šarič, Nanut, Karnel,, Basaneže (9), Kavčič, Čabarkapa (11), Peterlin (16), Kovačič A, Tomič (2), Vrtovec (9).

Hala Tivoli, gledalcev 100, sodnika Atanasov Daniel (Šempeter v savinjski dolini), Melavc Tomaž (Šempeter v savinjski dolini).

V 1. krogu 1. DOL so proti domači ekipi ACH Volley Ljubljana v Hali Tivoli zaigrali odbojkarji Salonita Anhovo. Aktualni slovenski prvaki so po prvih dveh nizih prikazali nekoliko zmedeno igro, vendar na koncu so bili s 3:1 boljši od nasprotnikov in pričakovano vknjižili prve 3 točke.

Postava Ljubljančanov, v sestavi obeh slovenskih reprezentantov Kovačiča in Pavlovića, organizatorja igre Brulca, letošnjih okrepitev Okrogliča in Manthe, blokerja Videčnika ter korektorja Đirlića, je začela sezono prepričljivo. Hitro so si nabrali prednost 3 točk (10:7), ki so jo sicer Kanalci z borbo stopili (10:10), vendar nato ponovno stopili na plin v napadu (15:11). Do konca niza pred domačim občinstvom niso dovolili presenečenja in s 25:19 zaključili prvi niz v svojo korist.

V drugi niz so prav tako odločneje vstopili oranžni zmaji (12:8), pri katerih se je razigral Mantha. Najvišjo prednost na tekmi so slovenski prvaki dosegli z napadom Đirlića (23:16) in brez težav osvojili tudi drugi niz (25:17).

Začetek tretjega niza so bolje pričeli gostje (4:8), ki so tudi v nadaljevanju prikazali čvrsto igro (8:13). Napake v ljubljanski vrsti, predvsem na sprejemu, so si sledile in posledično je bila zmaga v tretjem nizu vse bolj oddaljena (12:19). Odbojkarji Salonita so to izkoristili in znižali zaostanek (16:25).

Ob začetku četrtega niza je trener Urnaut, ki je prvič vodil slovenske prvake, v boj poslal Satlerja, Pleška in Purića. Čeprav so Primorci odigrali prve točke bolj zbrano (0:4), so jih Ljubljančani ujeli (14:14) in tudi povedli (17:15). Proti koncu srečanja so znova ujeli zmagovalen ritem in tekmo zaključili v stilu prvih dveh nizov (25:18).

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Mislim, da smo na trenutke prikazali dobro igro, nato pa smo, ne vem zakaj, v tretjem nizu popustili. Naredili smo preveč napak, podarili preveč točk,  in morali smo jih uloviti. Dejstvo je, da moramo ostati zbrani do konca tekme in ekipa mora prikazati to željo na igrišču, da si želi zmage s 3:0. Takšno tekmo je namreč potrebno s 3:0 zmagati.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?