Novice

Prva zmaga ACH Volleya in poškodba Matevža Kamnika

 

 

Pliberk, 23. septembra 2011 – Moštvo ACH Volleya je prvo tekmo prijateljskega mednarodnega turnirja, ki poteka v Pliberku rešila v svojo korist z zmago 3:0 v nizih proti gostiteljem turnirja SK Posojilnico Aich Dob. Proti koncu tretjega niza pa se je pri doskoku iz trojnega bloka poškodoval bloker ACH Volleya Matevž Kamnik. Nesrečni Kamnik je namreč doskočil na nogo svojega soigralca Klemna Čebulja. Kamnika so takoj odpeljali na slikanje gležnja v bolnico v Celovec. Na turnir pa se sploh ni odpravil podajalec Dejan Vinčić zaradi precejšnjih težav s hrbtom.

 

Gostujoče moštvoFoto: Bobo je tekmo v povsem novi dvorani v Pliberku začelo precej razglašeno, kar je bilo tudi za pričakovati ob dejstvu, da se je ekipa ACH Volleya pravzaprav prvič v celoti sestala šele ta četrtek zvečer. Tako je ves čas prvega seta zaostajala za domačini, moštvom Posojilnice Dob, toda ob samem koncu tega niza jim je uspel velik preobrat in so domačine premagali z rezultatom 27:25. Drugi in tretji niz sta na to stekla dokaj gladko. V drugem nizu so domačini tako dosegli le 19 točk, v tretjem, pri rezultatu 20:15 za ACH Volley pa je prišlo do nesrečnega doskoka Matevža Kamnika. V nadaljevanju so se zato nekoliko bolje znašli domačini in dosegli dober delni izid, kar pa vendarle ni bilo dovolj za kakršno koli presenečenje ali preobrat, saj so dosegli le 20 točk. Največ točk je na tej tekmi dosegel v vrstah ACH Volleya Alen Šket, skupaj 19, v vrstah Posojilnice Dob pa Hoho, skupaj 13.

 

»Dejstvo je, da je bil prvi niz za nas skoraj povsem izgubljen, toda s koncetracijo in dobrim servisom smo dosegli preobrat  in ta niz pripeljali h koncu. Preostala dva smo odigrali rutinirano, potrpežljivo, tako, da so priložnost dobili tudi novinci v naših vrstah, ob Ropretu, ki je v celoti nadomestil odsotnega Vinčića, tudi Čebulj in Klobučar. Vsekakor sem zadovoljen s tistim, kar sem nocoj videl, predvsem pa z dejstvom, da je pri naših mladih okrepitvah dejansko še dovolj prostora za njihov razvoj in napredovanje,« je po koncu tekme dejal prvi trener ekipe Igor Kolaković. »Zadovoljstvo ob prvi zmagi pa je skazilo dejstvo, da se je kot kaže huje poškodoval Matevž Kamnik, a ne bi rad hitel z oceno poškodbe, dokler svoje ne opravijo še zdravniki,« je še dodal Kolaković.

 

 

 

Odnosi z javnostmi


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?