Novice

Prvi korak je polfinale

Ljubljana/Kamnik, 3. januarja 2012 – Kamniška športna dvorana je letošnje prizorišče zaključnih turnirjev Pokala Slovenije, ki bodo trajali kar tri dni. Že danes popoldan bodo s polfinalnimi srečanji začele ženske ekipe, v sredo, 4. januarja pa so na vrsti polfinalni obračuni moških in finale žensk. Polfinalni obračun med ACH Volleyem in Salonitom Anhovo bo v sredo, 4. januarja, ob 14. uri. Sledi finale ženskih ekip in ob 20. uri še polfinalno srečanje med Calcit Volleyballom in UKO Kropa. V četrtek, 5. januarja zvečer  pa se bosta na to srečala še zmagovalca polfinala moških odbojkarskih ekip in sicer ob 19. uri.

Čeprav ACH Volley trenutno v Sloveniji nima resnega tekmeca,  pa je pokalno tekmovanje vedno polno presenečenj in vsekakor lahko pričakujemo zelo zanimive dvoboje. Še posebno bo zelo napeto že v polfinalu, ko se bodo naši oranžni zmaji ponovno pomerili z zelo motiviranimi  igralci Salonita iz Kanala, ki so jim v medsebojnih srečanjih v tej sezoni tudi edini odščipnili niz. Že po tekmi s Salonitom minulo sredo v Kanalu je glavni trener ACH Volleya Igor Kolaković dejal, da je izgubljeni niz proti Salonitu nekako prišel v pravem trenutku, kot opomin, da so presenečenja možna in, da se je potrebno prav na vsakega nasprotnika pripraviti resno, odgovorno in motivirano, čeprav je ob doslej pokazani igri slovenskih ekip v letošnji sezoni, to pravzaprav izjemno težka naloga. » Lanska sezona je pokazala na kakovost slovenske lige, žal je letošnji začetek sezone pokazal nekoliko drugačno podobo in smo doslej vse tekme dobili z lahkoto. Toda, zdaj gremo h končnici in tudi forma preostalih tekmecev se zvišuje, zato  popuščanja ni,« pravi Kolaković.

Tudi  zato so novoletni prazniki minili za odbojkarje ACH Volleya – z izjemno nedelje, 1. januarja 2012 – predvsem delovno. Treniralo se je po vnaprej pripravljenem programu, ob treningih pa so odbojkarji ACH Volleya dočakali konec leta 2011 tudi v zgoščenem ritmu bodisi zaostalih  bodisi vnaprej odigranih tekem posameznih krogov državnega prvenstva. Naporni treningi (še) niso pustili posledice na njihovi pripravljenosti, davek pa je vzel z virozami in prehladi nabit ta zimski čas. Že prejšnji četrtek je z angino obležal podajalec ACH Volleya Dejan Vinčić, ki je tudi novo leto dočakal v – postelji. »Angina še ni minila, sem na antibiotikih, toda včeraj sem kljub priporočilu naše klubske zdravnice naj mirujem, že bil na treningu. Tako, da bom tudi jutri z ekipo v Kamniku, ali bom igral ali ne, pa bo odvisno tako od trenerjeve odločitve kot od mojega počutja,« nam je danes zaupal Vinčić. Glede pokalnih ciljev pa je nadaljeval: »Prvi korak je polfinale, ključni cilj pa ponovna osvojitev pokalne lovorike, saj to sploh ni vprašanje in tudi razloga za bojazen ni,« pravi Vinčić, ki pa je glede polfinalnega nasprotnika, anhovskega Salonita, vendarle previden. »Na našem zadnjem srečanju je Salonit pokazal vrhunsko odbojko v drugem nizu, ki smo ga izgubili, prav tako se je zelo dobro upiral v četrtem nizu. Pokazali so, da znajo igrati, ko niso pod pritiskom in so kar se da sproščeni. Toda, kot rečeno,  ni razloga za bojazen, saj je naš cilj osvojitev pokala in se bomo glede tega tudi zelo potrudili,« pravi Vinčić. Sicer pa tudi sam meni, da je tekma proti Salonitu, v kateri je ACH Volley izgubil svoj prvi niz v sezoni 2011/2012 v okviru pokalnega in državnega prvenstva, prišla prav, da jih nekoliko zdrami, saj v teh nekaj mesecih v Sloveniji dejansko nimajo prave konkurence. »Slovenske ekipe so v primerjavi s prejšnjo sezono po moji oceni nazadovale za 5o odstotkov in to, da smo v tem prostoru brez konkurence se nam navsezadnje pozna tudi v ligi prvakov. Toda, tako pač je in misliti moramo naprej, ter delati še naprej maksimalno resno in odgovorno,« poudarja Dejan Vinčić.

Podobno razmišljajo tudi ostali odbojkarji ACH Volleya, ki bodo jutri v Kamniku - z izjemo Matevža Kamnika, v polni sestavi. Kolaković računa tudi na Uroša Kovačevića, ki je prejšnji teden v Kanalu staknil neugoden zvin gležnja in ni še optimalno pripravljen, toda, začel je s treningi, kajpada tudi pod budnim očesom klubskega kondicijskega trenerja in fizioterapevta Marka Šercerja.

Sreda, 4. januar ob 14. uri bo torej datum in čas prvega obračuna – polfinalnega srečanja med ACH Volley in Salonitom Anhovo. Zato, vabljeni v Kamnik. Vsak navijaški glas in spodbuda s tribun bo več kot dobrodošla! O tem, da bo obračun med temi moštvi več kot zanimiv, pa sploh ni nobenega dvoma!

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?