Novice

Prvi polčas dobljen

ACH Volley Ljubljana : Salonit Anhovo 3:0 (23, 22, 22)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Vučićević, Kumer, Purić, Pavlović 8, Satler, Pleško, Dagostino, Đirlić 23, Okroglič 6, Vilimanović 1, Pokeršnik 11, Videčnik 7, Kök.

Salonit Anhovo: Živanović, Šarić, Nanut, Karnel, Bosaneže 1, Novljan 6, Kavčič, Čabarkapa 10, Peterlin 13, Kovačič, Tomić 3, Vrtovec 10.

Na prvi četrtfinalni tekmi so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana na tivolskem parketu gostili Salonit Anhovo. Prihodnji teden v Kanal odhajajo z rezultatom 3:0, vendar bo za preboj na zaključni turnir Pokala Slovenije potrebno dobiti še drug polčas. Po poškodbi je pri zmajih na igrišču znova blestel Petar Đirlić, ki je nanizal kar 23 točk, v napadu je bil 73 odstoten.

Pobudo so na začetku srečanja prevzeli gostje, ki so odlično igrali v obrambi in si priborili prednost 6 točk (8:14). Trener zmajev je ukrepal že z drugim odmorom na tekmi in po seriji začetnih udarcev Pokeršnika, ki je soigralcem precej olajšal delo v obrambi, so Ljubljančani zaostajali le še za točko (13:14). Kanalci so nadaljevali z vršenjem pritiska in znova prišli do prednosti 3 točk (20:17) oziroma v končnici celo do 4 (22:18). Slovenski prvaki so stopili na plin in predvsem na račun visokega bloka izenačili na 23. točki, delo v prvem nizu pa sta dokončala Đirlić z močnim napadom in Pokeršnik z asom (25:23).

Drugi niz je postregel z bolj izenačenim začetkom, vendar so domačini stopili na plin in hitro nizali točke eno za drugo. Z blokom so povedli s 16:11 pri 19:12 pa je trener gostov z odmorom želel prekiniti niz točk zmajev. Čeprav je kazalo na gladko zmago v drugem nizu, so gostitelji dopustili, da so se odbojkarji Salonita v končnici približali le na 2 točki zaostanka (24:22), a na koncu je bila zaloga za preobrat prevelika (25:22).

V tretji niz so vstopili bolje gostje (13:16), vendar so se tokrat zmaji priključili že na 17. točki. Z blokom Đirlića so v zadnji del niza vstopili s prednostjo 2 točk (21:19), brez težav v nadaljevanju pa so zmaji osvojili še tretji niz (25:22).

Petar Đirlić, korektor ACH Volleyja Ljubljana: ''Od nas se pričakuje, da zmagamo vsako tekmo s 3:0. Danes smo se precej mučili na začetku nizov, vendar na koncu smo se zbrali in odigrali tako kot znamo ter zmagali s 3:0. To še nič ne pomeni, saj nas v sredo čaka še neugodno gostovanje v Kanalu in potrebno bo prikazati najboljšo odbojko, da se uvrstimo na zaključni turnir Pokala Slovenije.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?