Novice

Prvo polfinalno dejanje

Jutri bo v 1. državni odbojkarski ligi na sporedu polfinale med ACH Volleyjem Ljubljana in Panvito Pomgrad. Prva tekma bo odigrana pri nasprotnikih v Murski Soboti, v Tivoliju pa bo po dvotedenskem oddihu ponovno vroče to soboto ob 16. uri. Drug par polfinala sestavljata Calcit Volley in Salonit Anhovo.

Ni skrivnost, da želijo oranžni zmaji domačo lovoriko še 15. pripeljati v prestolnico. Z odliko so opravili delo v modri skupini, zato so si zasluženo priigrali direktno polfinalno vstopnico. Prvi test po pavzi pa bo jutri proti Prekmurcem. Trener oranžnih zmajev Zoran Kedačič se zaveda, da zmage niso samoumevne: ''Cilj je, da ostanemo neporaženi v državnem prvenstvu do konca sezone. V prvi vrsti ne smemo razmišljati o preteklosti, saj ta ne šteje več, temveč se je potrebno osredotočiti na naslednjo tekmo,'' je dejal. ''Veselim se, da bomo po dvotedenskem premoru ponovno začeli s tekmovalnim ritmom. Nasprotnika v polfinalu spoštujemo, temu primerno smo se nanj tudi pripravili. V končnici domačega prvenstva želimo prikazati najboljšo odbojko in tako dokazati, zakaj smo najboljša ekipa v Sloveniji,'' je še v nadaljevanju dodal.

Na drugi strani Sašo Topovšek, ki je trener Panvite Pomgrad od januarja dalje, poudarja: ''Veseli nas, da smo se uvrstili v polfinale. Za nami je težek boj z Mariborčani, saj smo si napredovanje zagotovili po zaostanku. Pred nami pa je naslednja, večja ovira, ACH Volley Ljubljana, ki ima praktično dve popolni ekipi. To je poleg njihove višine in izkušenosti vsekakor prednost. Brez dvoma so Ljubljančani favoriti, mi pa bomo poskušali storiti čim manj napak in se potruditi pri začetnem udarcu in napadu.''

Vabljeni na povratno polfinalno tekmo v soboto v Tivoli, v primeru izenačenja bo morebitna 3. tekma dan kasneje, 15. 4. 2018, prav tako ob 16. uri.

Podprimo oranžne zmaje in se vidimo v Tivoliju!

FOTO: Matic Eržen


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?