Novice

V RADOVLJICI GOSTUJE PRVAK SLOVAŠKE

Končan je prvi del tekmovanja v srednjeevropski ligi in s sobotno tekmo moštva pričenjajo že drugi del. Autocommerce je odigral tekme z vsemi nasprotniki, razen z moštvom Humenneja, s katerim se bo po dogovoru obeh ekip pomeril obakrat v Radovljici meseca januarja. Autocommerce je še vedno edino moštvo brez poraza in trenutno na prvem mestu lestvice. Omeniti velja, da so nekatera moštva odigrala že nekaj tekem več, predvsem to velja za dunajski Hotvolleys, ki je odigral že deset tekem. Glavni razlog je seveda nastop njihovih igralcev, Ralpha Bergmanna in Toma Krögerja, z reprezentanco Nemčije na svetovnem prvenstvu, ki bo na sporedu v od 17.novembra do 3.decembra na Japonskem.

Z moštvom Bratislave so se varovanci trenerja Baltića že spoznali na letošnji uvodni tekmi na Slovaškem. V moštvu so sami domači, razmeroma mladi igralci, ne manjka pa tudi reprezentantov. V letošnji ligi so doslej zabeležili štiri zmage in pet porazov.

Vrsta Autocommercea v zadnjih tekmah z igro ne blesti, kljub temu pa beleži same zanesljive zmage. Zadnjo so zabeležili preteklo sredo v Radovljici, ko so v povratni tekmi 1/8 finala pokala Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo in se zanesljivo uvrstili v nadaljni krog. Za uvrstitev na finalni turnir se bodo pomerili z lanskoletnimi zmagovalci tega tekmovanja moštvom Preventa. Za igralci je naporen ciklus treningov, prava forma pa je planirana v sredini meseca decembra, ko jih čaka kvalifikacijski turnir pokala TOP Teams v Zagrebu.

Tudi v srečanju z Bratislavo se po besedah pomočnika trenerja Radovana Gačiča pričakuje zmaga:« Količina treningov našega moštva se je v zadnjem obdobju že zmanjšala, tako da lahko kmalu pričakujemo tudi dvig forme. Z njimi smo se pomerili na prvi letošnji tekmi v prvem delu. Takrat nismo vedeli za kakšno moštvo gre, smo pa tekmo odigrali dobro in tudi zmagali. V nadaljevanju so zmagali v štirih tekmah, morda tega nismo pričakovali, kar pa dokazuje, da so neugoden nasprotnik. Kljub temu igramo na domačem terenu pred našo zvesto publiko in v tej tekmi pričakujemo še deveto zaporedno zmago.«

Pričetek srečanja, s pestrim spremljevalnim programom, bo ob 20. uri v dvorani SGŠ v Radovljici.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?