Novice

Reprezentanca vknjižila še dve zmagi


Maribor, 05. junija 2011 – Prvi junijski konec tedna je minil v znamenju dveh sicer nekoliko težje prisluženih zmag slovenske moške odbojkarske reprezentance, tokrat nad izbrano vrsto Hrvaške. In, če so varovanci selektorja Veselina Vukovića v soboto vknjižili zmago z rezultatom 3:0 v nizih, so v nedeljo zvečer za zmago morali odigrati kar pet nizov in od tega dva prepustiti gostom iz sosednje države. »Pozna se nam naša utrujenost iz pripravljalnega obdobja in relativno dolge klubske sezone, tako, da proti Hrvatom res nismo blesteli, toda ključno je, da smo zmagali,« je tekmi komentiral kapetan reprezentance in bivši igralec ACH Volleya, Tine Urnaut.
 

Sobotna tekma v mariborski športni dvorani Luknja je potekala dokaj gladko, čeprav, kot je na koncu komentiral Davor Čebron, vendarle »tudi malce preveč nervozno, a brž ko ne zato, ker po dolgem času igramo pred domačo publiko, pa še vreme je nagajalo«. Pred začetkom tekme se je namreč vlil močan dež, ki je pritekel celo v dvorano. Po tem pa je ozračje nenadoma bilo polno vlage in sopare, tako da se je iz minute v minuto dihalo težje. Slovenskim reprezentantom je  v drugem nizu nekoliko padla koncentracija, tako, da so Hrvatje  pri drugem tehničnem odmoru vodili celo za šest točk. Toda potem so gostitelji vendarle strnili vrste in razliko nadoknadili ter povedli in tudi ta set zmagali.

Veliko bolj napeta pa je bila druga tekma, v nedeljo zvečer.  Vuković je v začetno postavo dal Vinčića, Čebrona, Pajenka, Urnauta, Komela, Škorca in Gasparinija, ki so se v prvem setu nenehno izmenjavali v vodstvu z gosti s Hrvaške, toda nobena od ekip se ni uspela odlepiti od nasprotnika. Nekaj več iniciative so vendarle proti koncu pokazali Slovenci in niz zaključili tako, da so Hrvatom prepustili 23 točk.  V drugem setu gostitelji niso prišli do izraza in nikakor niso mogli razviti svoje igre. Tako je Vuković dokaj hitro zamenjal nerazpoloženega Škorca s Plotom in slednjega  pustil na igrišču do konca tekme. Zamenjava ni prinesla preobrata in so v drugem setu zmago vknjižili Hrvatje. Tretji je ponovno pripadel Slovencem. Proti koncu tega seta je Vuković dal priložnost Vidiču, ki je  menjal Čebrona  in mlademu Čebulju, ki je zamenjal Komela. Četrti set se je na to izšel po notah Hrvatov in šele v petem setu so domačini prestavili v višjo prestavo, povedli že od prve minute ter na koncu tudi zmagali z rezultatom 15:11. Veliko priložnost je ob tem izdatno izrabil mladi Klemen Čebulj, ki je več kot odlično zamenjal sicer veliko bolj izkušenega Komela, na koncu pa je svoj nastop skromno komentiral:« Sploh nisem pričakoval, da bom tako hitro dobil priložnost zaigrati v prvi postavi in sem pač dal vse od sebe…to je to«. Dodajmo, da je zadnje dneve preživel ob knjigah in ne na reprezentančnih treningih, kot vsi ostali, saj je ta hip v prvem planu matura.

Naslednja postaja slovenske reprezentance v okviru evropske lige bo London.


Odnosi z javnostmi
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?