Novice

Ropret: Nisem se vrnil, da bi tukaj končal kariero

Trenutna situacija s pandemijo Covid-19 je pošteno prevetrila dogajanje tudi na odbojkarskem trgu. Vse je precej negotovo, toda vodstvu slovenskih prvakov je uspelo to situacijo obrniti sebi v prid. Z veseljem se je v domače okolje vrnil slovenski reprezentant Gregor Ropret, ki zatrjuje, da ima visoke ambicije in da ni prišel v Ljubljano končat svoje kariere.

Ni imel sreče pri izbiri naslednjega delodajalca v Franciji, saj bo klub Rennes zaradi finančne nediscipline nadaljeval svojo pot v nižji francoski ligi, medtem ko je na drugi strani ACH Volley Ljubljana prikazal stabilno podobo. ''Letos bo v slovenskem prvenstvu res nekaj imen, ki bodo dale dodano vrednost domačemu prvenstvu, kar je vsekakor dobro za slovensko odbojko. Kvaliteta je precej visoka in mislim, da bo možno videti visoko raven odbojke na domačih tleh. Zanimivo bo,'' je dejal 31-letnik, ki je dvakratni dobitnik srebrnega odličja na evropskem prvenstvu.

Kljub bogatim izkušnjam iz tujine verjame, da se lahko vsako leto nauči nekaj novega. ''Vemo, da imamo dobre trenerje v Sloveniji in ko sem prišel v Ljubljano, sem bil res presenečen nad nekaterimi mladimi fanti, za katere še prej nisem slišal. Zelo so pridni, delavni, fizično so na visokem nivoju in mislim, da se za prihodnost ni bati,'' je dodal o mlajših članih letošnje ekipe hkrati pa upa, da jim bo lahko pomagal s svojimi dolgoletnimi reprezentančnimi izkušnjami. ''Seveda pa mislim, da vsi, ki smo tukaj starejši, lahko damo nekaj več. Nismo še v zatonu ali kaj podobnega. Vsi od prvega do zadnjega, ki smo prišli nazaj v Slovenijo, verjamem, da bomo dodali neko kvaliteto,'' je odločno zatrdil, da je lačen dobrih rezultatov.

Sploh v ligi prvakov. ''Poskusili bomo narediti en korak naprej. Vemo pa, da je tam ogromno faktorjev. Najprej žreb, ampak letos z ekipo, kakršno imamo, se ne bojim, da ne bi uspeli konkurirat vsem. Upam tudi, da ne bomo imeli težav s poškodbami. Za Slovenijo pa vemo, kaj pomeni ACH. Potrebno je ubraniti vse naslove – pokal, državno in srednjeevropsko prvenstvo. Vemo, da bodo tudi drugi klubi, ki so se okrepili iskali svojo priložnost, ampak mi smo tu, da branimo vse te naslove in po videnem za enkrat, imam zaupanje v ekipo, da nam bo to uspelo,'' je o letošnjih ciljih pristavil organizator igre.

Nasprotnike v glavnem delu lige prvakov pa bodo slovenski prvaki dobili že jutri. Prenos žreba, ki se bo pričel ob 12. uri, lahko spremljate na naši Facebook strani.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?