Novice

S svetlobno hitrostjo do 15. krone

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:0 (17, 16, 20)

ACH Volley Ljubljana:Flajs, Đirlić (14), Babkov (9), Kovačič, Purić (14), Pavlović, Satler, Pleško, Brulec (5), Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik (6), Videčnik (8).

Calcit Volley: Pereira (5), Hribar, Golob, Novljan (1), Ratek, Gil (5), Vidmar (4), Okroglič (4), Štalekar (2), Kvas (1), Štembergar Zupan (8), Lazar (8).

Tretjo tekmo so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in Calcit Volleyja ponovno odigrali na ljubljanskem parketu. Še tretjič zapored so oranžni zmaji s 3:0 odpravili Kamničane in dokazali, zakaj so že petnajstič slovenski državni prvaki.

V prvi niz so bolje krenili domači odbojkarji, ki so si hitro nabrali 3 točke prednosti (4:1), ta pa se je do prvega tehničnega odmora stopila (8:7). Po odmoru so na igrišče prišli sveže motivirani in nasuli nasprotnikom 5 zaporednih točk (13:7), ki so jih v nadaljevanju znali unovčiti (17:10). Prepričljivo igro so prikazali tudi v nadaljevanju in prvi niz zlahka zaključili (25:17).

Ljubljančani so prevlado na igrišču prikazali tudi v drugem nizu. Na začetku je še kazalo, da bodo odbojkarji Calcit Volleyja narekovali tempo (2:4), vendar so zmaji ta kratkotrajen trenutek hitro prekinili (8:5). Z izjemno igro v obrambi in natančnimi napadi so brez težav poviševali vodstvo in niz končali s kar 9 točkami razlike (25:16).

V tretjem nizu se potek igre ni spremenil. Hitro vodstvo Ljubljančanov (8:6), ki so ga do drugega tehničnega odmora znatno povišali (16:11). Trenutki slabih živcev so se nekoliko prikazali le proti končnici niza, ko so se Kamničani približali na 2 točki zaostanka (22:20). Po ukrepu Zorana Kedačiča s polminutnim odmorom zmaji do konca zadnjega niza v sezoni nasprotnikom niso prepustili niti točke (25:20) in zasluženo osvojili že 15. naslov državnih prvakov.

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''Čestitke Kamniku za dobro borbo v finalni seriji. Mislim, da jim je na koncu zmanjkalo energije, mi pa smo odigrali res na nivoju. Vesel sem za svoje igralce in za klub, da smo dokaj gladko osvojili državni naslov. Dominirali smo pravzaprav skozi celotno sezono v domačem tekmovanju, kar smo v finalu tudi dokazali.''

Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyja: ''Mislim, da letos realno nismo uspeli enakovredno igrati proti ACH Volleyju. Razlika je bila nekoliko prevelika, da bi lahko v seriji treh tekem pripravili presenečenje. Mi pa je žal, da nismo bili bližje in pa predvsem za energijo, ki smo jo pokazali. Lahko bi pokazali več volje, vendar se je težko zmotivirat, če igra ne steče. To je edino stališče, za katero menim, da bi lahko bilo boljše, toda po bitki je najlažje biti general.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?