Novice

Še drugič boljši od Kamničanov

Calcit Volley : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-25, -21, 25)

Calcit Volley: Kos, Hribar, Bregar, Purić 4, Kosmina, Gasparini 15, Hebda, 11, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Beravs, Štalekar 8, Plot

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 6, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič, Rutar 1, Pokeršnik 7, Videčnik 7, Kök 13, Tzourits 10, Vučićević 5.

V 13. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se drugič v letošnji sezoni srečala Calcit Volley in ACH Volley Ljubljana. Slednji so tokrat s 3:0 potrdili prvo zmago v Tivoliju, tekma pa je štela tudi za razvrstitev v srednjeevropski ligi.

V prvem nizu so Ljubljančani povedli z 2:0, z asom Mitje Gasparinija so domačini izid na četrti točki izenačili, nato pa je Milosz Hebda svojo ekipo popeljal do dveh točk prednosti (9:7). Kamničani so s točko ali dvema vodili vse izida 18:16, ko je Božidar Vučićevićz dvema zaporednima točkama, prvo je dosegel z blokom, izid izenačil. Pred vstopom v končnico je ljubljanski korektor dosegel novo točko za vodstvo ACH Volleyja z 20:19, v težavah pa so bili Kamničani po servisih Mateja Köka, saj so zaostajali že za tri točke (23:20). Po drugem polminutnem odmoru so domačini izid izenačili, v napadu je bil uspešen razpoloženi Mitja Gasparini. Vseeno so do prve zaključne žoge prišli gostje, ki so tretjo, po napaki domače ekipe, tudi izkoristili.

Na servis Amirja Hosseina Toukhteha so ljubljanski odbojkarji na začetku drugega niza dosegli tri zaporedne točke in po zaostanku dveh povedli s 5:3. Gasparini je izid z asom na šesti točki izenačil, Sašo Štalekar pa je Kamničanom spet zagotovil minimalno vodstvo. Vendar veselje v domači ekipi ni dolgo trajalo. Kök je s svojimi servisi povzročil veliko težav kamniškim sprejemalcem, dosegel je tudi dva asa, ACH Volley pa je prišel do treh točk prednosti (10:7). Na servis Martina Kosmine so se domači odbojkarji vrnili v igro. V izenačenem nadaljevanju so gostje zaostanek dveh točk z asom Filipa Rutarja spremenili v vodstvo z 21:20, Gregor Ropret z blokom pa v 22:20. Sledila je še lastna napaka Kamničanov, Kök pa je tokrat izkoristil že prvo zaključno žogo Ljubljančanov.

Tudi začetek tretjega niza je bil izenačen, prvi pa je po polminutnem odmoru posegel domači trener Gregor Jerončič, ko so Ljubljančani z blokom Toukhteha dosegli tri zaporedne točke za vodstvo z 10:8. Ko je Đurić z blokom zaustavil domače napadalce, je ACH Volley prvič v tem niz prišel do treh točk prednosti (13:10). Kök je kmalu poskrbel za plus štiri, sledila je nova napaka Kamničanov, ki so se po drugem polminutnem odmoru le vrnili v igro. Najprej po napaki gostov (18:19), nato pa v sami končnici, ko so najprej ubranili dve zaključni žogi za izenačenje na 24:24. Čeprav so imeli tudi napad za vsaj eno zaključno žogo, so se na koncu veselili gostje, ko so Kamničani naredili lastno napako (25:27).

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja:»Nocojšnja tekma je bila skorajda fotokopija prve iz Tivolija. Če želiš premagati ACH Volley, ki ima zdaj na voljo še Mitra Đurića in Jana Pokeršnika, ki je prišel v formo, moraš biti bolj agresiven in na servisu, kjer je bil agresiven samo Mitja Gasparini, in v napadu. Je že res, da so Ljubljančani odgovorili z dobrim sprejemom, kjer smo bili mi veliko slabši. Toda ne glede na to bi morali iskati boljše rešitve, se pravi, servirati tja, kjer so na sprejemu slabši, česar nismo delali. Za kakšno drugo ekipo v slovenskem prvenstvu bi bilo to morda dovolj, ni pa dovolj za ACH Volley. Ob tem bi morali bolje izkoristiti vse te t. i. lahke žoge, kar predvsem velja za prvi in drugi niz. Priti moramo v položaj, da smo stoodstotni na žogah, ki nam jih nasprotnik podari. Tu pa mi nismo. In kljub vsem tem pomanjkljivostim smo bili v vseh treh nizih blizu, v prvi vrsti pa bomo morali izboljšati sprejem.«

Gregor Ropret, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: »Takšno tekmo smo pričakovali. Napeto, borbeno in nervozno z obeh strani, tako da mislim, da je bil nivo odbojke danes kar precej visok. Obe ekipi sta se borili do konca, na našo srečo smo res uspeli v tistih ključnih trenutkih uspeli nekoliko boljše servirati in zaključili tiste žoge, katere smo morali. Ena super popotnica za nas v Berlin.«
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?