Novice

Še drugič ugnali Kazinbarciko

Kazinbarcika : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-19, -22, -22)

Kazinbarcika: Dudas, Paez Diaz, Juhasz 6, Banai, Toronyai, Blazsovics 9, Vitko, Szabo 17, Milev 1, Nemeth 7, Arva, Gebhardt A., Macko 4, Gebhardt N.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purić 1, Pavlović 13, Satler, Pleško, Đirlić 11, Okroglič, Mantha, Vilimanović 9, Pokeršnik 13, Poluian 16.

V treh nizih so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana ugnali madžarsko Kazinbarciko, s katero so se srečali v 10. krogu srednjeevropskega prvenstva.

Na začetku tekme sta bili ekipi izenačeni, nato pa so Slovenci prestavili v višjo prestavo, zaigrali bolje in si priigrali zavidljivo prednost (16:9). Z uspešno igro Szabolcsa Nemetha so domačini nekoliko znižali zaostanek, vendar več kot 19 točk Madžari v prvem nizu niso osvojili (25:19).

Drugi niz je bil precej enakovreden in čeprav so udeleženci Lige prvakov že ušli na 4 točke, so se odbojkarji Kazinbarcike vrnili in približali le na točko (17:16). Pri rezultatu 22:20 je trener domačih zaprosil za polminutni odmor in poskušal obrniti nizi, toda Ljubljančani niso dovolili presenečenja in povedli z 2:0 (25:22).

Madžari so dobro pričeli tretji niz, nato pa so rekordni prvaki MEVZE popravili rezultat na semaforju na 12:10. S točko Petra Juhasza so Madžari prešli v vodstvo (13:14), a ne za dolgo časa (16:14). Oranžni zmaji so ponovno pobegnili, domačini pa jih tudi tokrat niso ulovili (25:22).

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Odločeni smo bili pri blokiranju in mislim, da smo popolnoma zasluženo zmagali. Sem smo prišli s ciljem, da ne izgubimo niza in vesel sem, da smo to dosegli.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?