Novice

Še ena zmaga ACH Volleya, tokrat niz Astec Triglavu

Kranj, 11. februar 2012 – Odbojkarji ACH Volleya so tudi v drugem krogu modre skupine državnega prvenstva naleteli na nekoliko bolj pripravljenega in razpoloženega tekmeca, ki so mu oddali niz, ne pa tudi zmage. ACH Volley je tako tudi v petem srečanju proti Astec Triglavu slavil, tokrat z rezultatom 1:3 v nizih (19-25,12:25,25:22,21:25). Na strani gostov je tokrat bil najbolj razpoložen Klemen Čebulj z doseženimi 20. točkami, na strani gostiteljev pa Danijel Pokeršnik s skupno 18. točkami.

 

Nedvomno pa se je tekma lomila šele v tretjem nizu, saj sta prva dva odbojkarji ACH Volleya dobila relativno lahko. Odbojkarji Astec Triglava so v prvem nizu sledili Ljubljančanom le do 9. točke, po tem so gostje razliko v nadaljevanju zgolj povečevali in na drugem tehničnem odmoru tudi vodili s štirimi točkami prednosti. Do konca pa so gostiteljem dovolili, da vknjiži zgolj 19 točk. V drugem nizu odbojkarjev Asteca tako rekoč sploh ni bilo na igrišču. Najprej so obtičali na doseženi 4. točki in na to do konca niza dosegli le 12, kar je bilo kot kaže dovolj, da so se gostje nekoliko opustili in v tretjem nizu odbojkarjem Asteca dovolili, da so od samega začetka povedli. Tako so oranžni zmaji v tem nizu pravzaprav postali zasledovalci. Nekajkrat so izid tudi izenačili, toda, prepričljivejšega vodstva niso prevzeli. Do konca so se borili točko za točko, v končnici so bili bolj zbrani Kranjčani in ta niz zmagali ter gostom dovolili, da vknjiži skupno 22. točk. V zadnjem, četrtem nizu pa gosti iz Ljubljane niso več dovolili presenečenja. Od začetka do konca so vodili in na koncu tudi zmagali s štirimi točkami razlike.

 

Tekma v Kranju, tako kot tudi tekma pred tednom dni v Kamniku, dokazuje, da so ekipe, ki so se letos uvrstile v modro skupino, to tudi zaslužile in da bodo ljubitelji odbojke do konca lige imeli priložnost gledati veliko bolj kakovostna in izenačena srečanja. To je zlasti pomembno za odbojkarje ACH Volleya, saj za njihovo nadaljevanje tekmovanja v evropskem pokalu še kako potrebujejo močne dvoboje kakor tudi, kot pravi prvi trener Igor Kolaković »nepredvidljive situacije iz katerih morajo sami poiskati pravi izhod. Prav to se je nocoj tudi zgodilo. V igro sem poslal odbojkarje, ki so doslej imeli manj priložnosti za igro. Občutili so vroč teren. Čeprav se sliši morda čudno, sem zadovoljen, da so v tretjem nizu pokazali vse svoje slabosti. Padec koncetracije jih je silil v napake in zato niso mogli zrežirati preobrata. Toda, nisem jih menjaval in zato sem prav tako zadovoljen, ker so se – denimo Klemen Čebulj – že na začetku četrtega niza uspeli pobrati, se vrniti v igro, vsiliti svoj tempo in niz ter tekmo zmagati,« je še dodal Kolaković, ki je tokrat počitek namenil Šketu, Vinčiću, Kovačeviću, Vidič pa je občasno menjaval Rašića. V igri so bili Flajs, Komel, Klobučar, Čebulj, Ropret, Rašić, Simac in Fabjan.

 

Že naslednje srečanje čaka odbojkarje ACH Volleya v ponedeljek, 13. februarja, ko v domači dvorani Tivoli gostijo ekipo GO Volley iz Nove Gorice.

 

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?