Novice

Še utrdili vodstvo na vrhu lestvici

ACH Volley Ljubljana : OK Maribor 3:0 (16, 25, 22)

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purič 10, Pavlović 5, Satler, Pleško, Brulec 1, Đirlić 10, Okroglič 5, Mantha 4, Vilimanović 2, Pokeršnik 8, Videčnik 2, Poluian 3.

OK Maribor: Mori, Jovanovič, Planinšič 2, Mulec 4, Detela 17, Koblar, Možič 16, Košenina, Donik 1, Križman, Uremovič 5, Kovačič, Virtič, Herman 2.

Na tekmi 13. kroga državnega prvenstva so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v Tivoliju gostili OK Maribor. Prepričljivo so bili s 3:0 boljši gostitelji.

Na domačem parketu so bolje pričeli Ljubljančani, ki so povedli z 8:4. Trener gostujočih, Sebastjan Škorc, je nemudoma želel preprečiti, da bi slovenski prvaki pobegnili in ukrepal s polminutnim odmorom. Ta oranžne zmaje ni zmedel in so nadaljevali z osredotočeno igro (16:11). Z učinkovitimi napadi so dosegli najvišjo prednost do tistega trenutka (22:12), na koncu pa z zaključkom Manthe zanesljivo osvojili prvi niz (25:16).

Drugi niz se ni začel po željah Ljubljančanov. Štajerci so se sprostili in prestavili v višjo prestavo ter takoj povedli (3:6). Tudi nadaljevali so neustrašno in borbeno. Medtem ko je trener domačinov, Andrej Urnaut, iskal razpoložene igralce na svoji strani, so Mariborčani na drugi polovici vodstvo še povišali (10:14). Slovenski prvaki so na začetni udarec Đirlića hitro nanizali 4 zaporedne točke in izničili zaostanek (14:14). Nasprotniki so sicer ponovno ušli, vendar so jih do končnice zmaji ujeli in tam pokazali svojo kvaliteto in s 27:25 povišali vodstvo na 2:0 v nizih.

Slovenski prvaki so nadaljevali zbrano in si že na začetku niza priigrali visoko vodstvo (10:5). Tudi nadaljevali so prepričljivo (17:13), vendar Mariborčani niso popuščali in so se tik pred zaključkom niza približali na le točko zaostanka (21:20). Ljubljančani niso dopustili presenečenja in s 25:22 zapečatili srečanje.

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Igramo neodgovorno. Meni to ni všeč, vendar se nam stalno ponavlja. Brez večjih težav dobimo prvi niz, pa še tam smo na koncu naredili 5 nepotrebnih napak, nato pa v drugem povsem popustimo. Taka nihanja v igri se enostavno ne bi smela dogajati.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?