Novice

Sezona 19/20: kot vedno visoki cilji in jubilej

Na današnji predstavitveni novinarski konferenci v Grajski vinoteki Strelec je načrte, cilje in ostale novosti razkrila ekipa aktualnih slovenskih odbojkarskih prvakov. Sezona 2019/20 je za oranžne zmaje tik pred vrati, saj jih že jutri ob 18. uri na domačih tleh čaka ponovitev finala zadnjih let – derbi s Calcit Volleyjem.

Na začetku konference vodstvo ni spregledalo izjemnega dosežka slovenske odbojkarske reprezentance na evropskem prvenstvu, predsednik kluba Rasto Oderlap je dejal: ''Tudi pri ACH Volleyju Ljubljana smo zelo ponosni, da glavnino reprezentance, ki se je sedaj že drugič uvrstila v finale evropskega prvenstva, sestavljajo naši nekdanji in en sedanji član. Ne le to, najboljši igralec prvenstva, Uroš Kovačević, je bil 2 leti član oranžnih zmajev.'' Nadaljeval pa je s pričakovanji današnje zasedbe oranžnih zmajev: ''Kar se tiče tekmovanj ni bistvenih sprememb kot v pretekli sezoni, torej od osnovnih so tu državno prvenstvo, pokal Slovenije in srednjeevropska liga (MEVZA) ter kraljica vsega – Liga prvakov. Format samih tekmovanj bo malenkost drugačen, saj bo MEVZA prevzela večji delež tekem, kot jih je imela prejšnjo sezono, na račun državnega prvenstva. Cilji kot običajno ostajajo visoki. Temelj vsega je tekmovanje v državnem prvenstvu in pokal, kjer pričakujemo seveda prvo mesto, v srednjeevropskem pokalu prav tako nič drugače, ne glede na to, da se določeni konkurenti krepijo. Je pa treba jasno povedat, da nismo tukaj le zaradi teh tekmovanj, ampak predvsem zaradi Lige prvakov. V lanski sezoni smo se žal morali zadovoljiti s porazi s 3:2, letos s tem nikakor ne bomo zadovoljni.'' Žreb skupin Lige prvakov bo 25. oktobra 2019.

Besedo je nato prevzel športni direkor, Aleš Jerala, ki je predstavil strukturo letošnjega moštva. ''Ekipa je tako kot vsako leto konkurenčna, mogoče letos še celo bolj. Vesel sem, da smo se dogovorili z Mitjem, da ostaja glavni trener. Tako imamo domačega trenerja, ki pozna ustroj kluba in ki pozna naše cilje. Konec koncev dobro pozna tudi igralce. Vesel sem tudi, da imamo dva povratnika v ekipi – Andreja Flajsa in Mateja Köka, ki že poznata, kako funkcionira ta klub. Vesel sem, da nam je toliko igralcev iz lanske sezone uspelo obdržati, zmeraj je dobra neka kontinuiteta. Prav tako me veseli, da smo pridobili dodatno dva tujca iz odbojkarsko priznanih držav, reprezentanta, tako da mislim, da sta lahko dodana vrednost klubu skupaj z vsemi ostalimi, ki so bili že lansko leto.'' Glede pripravljalnega obdobja pa je komentiral: ''Mogoče nam manjka kakšna prijateljska tekma, takšna kot smo si je želeli, vendar mislim, da se bo skozi tekme do Lige prvakov ekipa formirala in uigrala, tako kot je treba. Največja razlika na pretekla leta je, da tako malo tekem kot jih bo letos, še ni bilo. Mislim, da je ta številka okoli 45 tekem optimalna. Vemo, da smo zadnje sezone odigrali skoraj 60 tekem, tako da bo sedaj več časa za trening.'' Spregovoril je tudi o posebnem jubileju, ki jih čaka v prihodnjem letu. ''Letos praznujemo 50 let odbojke na Bledu. Z Bledom smo povezani še z našim statistikom, Mitjem Torkarjem, z mano in pa z nekaterimi člani upravnega odbora. Na Bledu se bolj ukvarjamo z mlajšimi selekcijami, ampak klub še vedno živi. Smo v postopku projektiranja nove dvorane, tako da si obetamo v naslednjih letih stopit na stopnico višje in ta 50-letnica bo tudi priložnost, da s sinergijo ACH Volleyja opozorimo na obletnico in da se odbojka tam še vedno igra. Planiramo kar nekaj aktivnosti, ena izmed njih je, da se nameravamo prijavit na razpis za organizacijo finala pokala naslednje leto od 17. do 19. januarja,'' je zaključil.

Glavni trener ekipe, Matija Pleško, je jedrnato pokomentiral pripravljalno obdobje: ''Treninge smo speljali po programu, imeli smo nekaj težav s številom samih igralcev, ampak vsaka ekipa ima določene težave. Na koncu bo rezultat definiral, kako smo bili uspešni pri pripravah, vsi pa si želimo, da bodo ti najboljši,'' je sklenil.

Novoizvoljeni kapetan Rok Satler je povedal, da je bil nad rezultatom glasovanja nekoliko presenečen, a da mu ta vloga ni v breme: ''Vzdušje je za enkrat super. Verjamem tudi, da ko se bo Američan pridružil, da bo še boljše. Prepričan sem, da bomo prikazali tiste igre, katere se od nas pričakuje.''

Prvo takšno igro bo potrebno pokazati že jutri, ko v Tivoli prihaja Calcit Volley.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?