Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
05. 06. 2011

Maribor, 05. junija 2011 – Prvi junijski konec tedna je minil v znamenju dveh sicer nekoliko težje prisluženih zmag slovenske moške odbojkarske reprezentance, tokrat nad izbrano vrsto Hrvaške. In, če so varovanci selektorja Veselina Vukovića v soboto vknjižili zmago z rezultatom 3:0 v nizih, so v nedeljo zvečer za zmago morali odigrati kar pet nizov in od tega dva prepustiti gostom iz sosednje države. »Pozna se nam naša utrujenost iz pripravljalnega obdobja in relativno dolge klubske sezone, tako, da proti Hrvatom res nismo blesteli, toda ključno je, da smo zmagali,« je tekmi komentiral kapetan reprezentance in bivši igralec ACH Volleya, Tine Urnaut.

03. 06. 2011

Radovljica, 03. junija 2011 – Moška odbojkarska reprezentanca, katero sestavljajo predvsem igralci ACH Volleya, bo konec tega tedna nastopala v Mariboru. V dvorani Lukna bo namreč v okviru evropske lige gostila reprezentanco Hrvaške. Odigrali bodo dve tekmi, v soboto in nedeljo, obe s pričetkom ob 18. uri. Na tekmi bo navzoč tudi statistik ACH Volleya, nepogrešljivi Mitja Torkar, ki bo zagotovil vsem tistim, ki v Maribor ne boste odšli, neposredno spremljanje rezultata obeh tekem na spletni strani ACH Volley.

31. 05. 2011
Radovljica, 31. maja 2011 – Na predlog Upravnega odbora je Zbor društva TVD Partizan Bled sprejel odločitev na osnovi katere bo odbojkarsko moštvo ACH Volley sezono 2011/2012 začelo v Ljubljani. „ Selitev prve ekipe v Ljubljano je posledica temeljitega razmisleka o tem, kako prvi ekipi, ki se je v zadnjih sedmih letih povzpela v sam evropski odbojkarski vrh, omogočiti boljše pogoje dela, kot jih je imela doslej. Odločitev je dozorevala dolge mesece, dejstvo, da v športni dvorani SGTŠ Radovljica ob pedagoškem procesu, ki vendarle ima prioriteto, „domuje” še vrsta drugih odličnih športnih kolektivov, pa je bil tisti jeziček na tehtnici, ki je pomagal narediti korak naprej. To nikakor ne pomeni, da bo z odhodom prve ekipe trpelo delo z mlajšimi selekcijami, vključenimi v Program ACH Junior. Slednjega smo vendarle vzorno in vzorčno organizirali prav v tej regiji, bogati z izjemno odbojkarsko zgodovino. Nasprotno, delalo se bo še več in še bolje, ker si to podmladek ACH Volleya tudi zasluži,” je odločitev Zbora društva komentiral predsednik UO Rasto Oderlap.
29. 05. 2011

FOTO:BOBOAntwerpen, 29. maja 2011 – Moška odbojkarska reprezentanca Slovenije je tudi drugo tekmo evropske lige opravila z odliko. V belgijskem Antwerpnu je namreč tako kot prvo, tudi drugo tekmo končala z izidom 3:1 v nizih (25:19;25:20;20:25;25:17) in se tako vrača domov z odličnim iskupičkom iz svoje skupine. Za ACH Volley je ta novica še toliko bolj zanimiva, kajti v reprezentanci so tudi danes državne barve branili bivši in zdajšnji igralci ACH Volleya: Dejan Vinčić, Alan Komel, Sebastijan Škorc, Alen  Pajenk, Tine Urnaut, Davor Čebron, Mitja Gasparini, proti koncu tretjega in četrtega niza pa je selektor Veselin Vuković dal priložnost tudi Vidu Jakopinu.

29. 05. 2011
FOTO:BOBO

Bled, 29. maja 2011 – Moštvo ACH Volley, čigar bivši in zdajšnji igralci v tem trenutku sijajno branijo tudi barve državne reprezentance,  se je okrepilo še z enim starim/novim imenom. Član moštva namreč ostaja tudi v sezoni 2011/2012 kanadski libero Daniel Lewis, kar je potrdil tudi z uradnim podpisom pogodbe z moštvom ACH Volleya. »Tako kot sem že ob koncu sezone povedal, prepričan sem, da ima ta ekipa zadosten potencial za doseganje visokih mednarodnih rezultatov, še zlasti, če bomo od začetka sezone igrali tako, kot smo še posebej dobro igrali ob koncu minule sezone, se pravi do konca odgovorno, disciplinirano  in skoncentriano drug na drugega,« pravi Lewis, ki se nadaljevanja sodelovanja z moštvom ACH Volley izjemno veseli tudi zato, ker mu je k srcu prirasla, ne samo ekipa pač pa tudi Slovenija.

29. 05. 2011

Radovljica, 29. maja 2011 –  V trenutku, ko je slovenska reprezentanca zabeležila svojo prvo zmago v evropski ligi in z rezultatom 3:1 premagala gostitelje srečanja, reprezentanco Belgije ter, ko je na drugem koncu sveta reprezentanca Srbije pod vodstvom Igorja Kolakovića prav tako premagala reprezentanco Argentine v prvi tekmi svetovne lige z rezultatom 3:1, smo po občutkih in ocenah povprašali tudi najmlajšega člana reprezentance in novega igralca ACH Volleya, Klemena Čebulja.  Prve reprezentančne turneje se žal ni udeležil. Razlog?

28. 05. 2011
FOTO:BOBO

Rosario, 28. maja 2011 – Medtem, ko slovenska odbojkarska reprezentanca gostuje v Belgiji v okviru tekem evropske lige, v argentinski pokrajini Santa Fe, v mestu Rosario, pa se bodo skoraj sočasno začele tudi prve tekme svetovne odbojkarske lige, katere se udeležuje tudi srbska reprezentanca pod vodstvom selektorja Igorja Kolakovića, siceršnjega trenerja ACH Volleya. Glede na to, da so v sestavi srbske reprezentance še trije naši odbojkarji, Milan Rašić, Uroš Kovačević in Vlado Petković, ter naš bivši igralec Veljko Petković, smo vzpostavili stik z oddaljeno Argentino ter povprašali Kolakovića, kako so stekle njihove priprave in kakšna so pričakovanja. Vse kaže, da jim gre zelo dobro, saj so se pred odhodom v Argentino za šest dni ustavili tudi v Braziliji.

26. 05. 2011

Radovljica, 25. maja 2011 – Kapetan moštva ACH Volley in dolgoletni reprezentant Andrej Flajs letošnje majske dneve preživlja v povsem drugačnem ritmu, kot ga je bil vajen dolga leta. Namesto napornega reprezentančnega »drila« se bolj kot prej posveča knjigi in študijskim obveznostim. Zato smo ga z vprašanji zmotili med predavanji in obveznimi vajami na Fakulteti za šport, med prebiranjem študijske literature in pisanjem seminarskih nalog ter pripravami na prve izpite.  A brez vprašanj vezanih na odločitev slovenskega selektorja Veselina Vukovića, zakaj Andreja tokrat ni na seznamu članov reprezentance povsem ni šlo, saj smo želeli – in tudi dobili – informacije iz prve roke.

24. 05. 2011
FOTO:BOBORadovljica, 24. maja 2011 – Med tem, ko so se člani slovenske moške odbojkarske reprezentance že odpravili na svojo prvo letošnjo pot proti Franciji in naprej proti Belgiji, je doma ostalo nekaj članov, sicer odbojkarjev ACH Volleya.  Poiskali jih bomo in povprašali, kje so in kaj počnejo. Ta hip sta v ospredju zlasti Matevž Kamnik in Alen Šket, za katere prihajajo novice, da sta poškodovana, a oba zatrjujeta, da ni nič neobičajnega in tudi nič posebej hudega, da pa je rehabilitacija dobrodošla. S potekom rehabilitacije je seznanjen tudi klubski fizioterapevt Marko Šercer. Tokrat objavljamo pogovor s srednjim blokerjem Matevžem Kamnikom.
09. 05. 2011

Radovljica, 09. maja 2011 – Ob uradnem zaključku letošnje odbojkarske klubske sezone smo znova izbrali najboljše mlade likovne ustvarjalce, ki so se prijavili na naš že tradicionalni likovni natečaj na temo odbojke. Letos se je povabilu odzvalo skupno 26 učenk in učencev treh osnovnih šol s področja Gorenjske. Strokovna žirija je izbrala tri najboljše. Prvo nagrado je prejel Martin Verbič, drugo Mohor Kozmus in tretjo Vid Debelak.

03. 05. 2011

Radovljica, 03. maja 2011 – ACH Volley je zaključil še eno uspešno sezono s številnimi osvojenimi lovorikami pa tudi z dejavnostmi, ki so ga močno zasidrale ne samo v  slovenskem športnem pač pa tudi  družbenem življenju. Že tretjo sezono zapored je klub namreč na stežaj odprl vrata svoje domicilne športne dvorane v Radovljici ter namesto vstopnic zbiral prostovoljne prispevke za Krizni center Kresnička Centra za socialno delo Radovljica. Skozi sezono se je tako nabralo 1.500 evrov prostovoljnih prispevkov, to vsoto pa je na predzadnji tekmi finala državnega prvenstva, ki je prav tako potekala v Radovljici, podvojil generalni sponzor ACH Volleya, družba ACH d.d. Odprtega srca pa so bili tudi odbojkarji našega najboljšega moštva v državi in regiji, in so Kresnički namenili še svojega »pujska« v katerem se je med sezono pridno nabralo 435 evrov.

29. 04. 2011

Radovljica, 29. aprila 2011 – Zvestobo moštvu ACH Volley so tudi za naslednjo sezono ponovno uradno potrdili s podpisom pogodb kapetan ekipe, sprejemalec Andrej Flajs in srednji bloker Matevž Kamnik. Minulo sredo zvečer pa se je moštvu pridružil tudi novi član, eden najbolj učinkovitih mož grškega moštva Lamia Volley zadnjih dveh sezon, sprejemalec Alan Komel. Tako je moštvo ACH Volleya za sezono 2011/2012 že skoraj v celoti sestavljeno in ga tvorijo, ob že omenjeni novi okrepitvi Alanu Komelu  in dveh nepogrešljivih dosedanjih članov Andreju Flajsu in Matevžu Kamniku, še: Dejan Vinčić,  Alen Šket,  Aleš Fabjan, Matej Vidič, Milan Rašič,  Uroš Kovačević, Klemen Čebulj in Gregor Ropret. Moštvo bo še naslednjo sezono vodil glavni trener Igor Kolaković. Pogovori pa še tečejo z Vidom Jakopinom in Danielom Lewisom.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?