Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
18. 12. 2010

Radovljica, 18. december - Odbojkarje ACH Volleya čaka danes zvečer,  ob 20. uri  nova težka tekma in vnovična preizkušnja. Med seboj se bosta udarili vodilni ekipi srednjeevropske lige, saj je gostujoče moštvo iz Doba letos trdno drugo na lestvici te lige.  Vodi pa ACH Volley, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Pa ne samo v srednjeevropski ligi. Nepremagani so tudi v ligi prvakov in v Pokalu Slovenije.  Zmaga ACH Volleya bi utrdila njihovo prvo mesto na lestvici, morebitni poraz z rezultatom 3:1 ali 3:0, pa bi jih potisnil iz prvega mesta na drugo, saj so Dobljani prvo letošnjo medsebojno tekmo izgubili z rezultatom 3:2.

17. 12. 2010

Bled, 17. decembre 2010 – V soboto, 18. decembra bo v športni dvorani Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici  nadvse živahno. Več kot sto nekdanjih in sedanjih članov Odbojkarskega kluba Bled/ACH Volley se bo namreč udeležilo posebnega in kar nekaj mesecev načrtovanega Turnirja generacij. »S tem zelo aktivno zaključujemo obeleževanje častitljivega jubileja našega kluba, ki je v minulih štirih desetletij prehodil izjemno pot, od zanesenjaškega odbojkarskega društva do kluba, ki se danes ponaša z moštvom evropskega formata,« pojasnjuje predsednik organizacijskega odbora za obeleževanja 40. obletnice kluba, Niko Fabjan.

15. 12. 2010

Foto:BOBOLjubljana, 15. december 2010 - ACH Volley je pred deset tisoč glavo množico drugič v tednu dni zbral več moči kot njegov izjemno močni grški nasprotnik. V dramatični tekmi so odbojkarji ACH Volleya zmagali z rezultatom 3:2 v nizih (25:20, 25:21, 23:25, 23:25, 15:11). Najboljši igralec tekme je bil Alen Šket z 19 točkami, pri Olympiacosu pa Mitar Tzourits z 29 točakmi. Slednji je zbral tudi največ točk na drugi tekmi lige prvakov v letošnji sezoni v dvorani Stožice. FOTOGALERIJA

13. 12. 2010
Foto:BOBO

Ljubljana, 13. december 2010 – Odbojkarje ACH Volleyja jutri čaka tekma 4. kroga lige prvakov. V ljubljanskih Stožicah bo slovenski državni in pokalni prvak gostil grški Olympiacos Piraeus. Na novinarski konferenci so zbranim novinarjem spregovorili glavni trener gostujočega moštva, Flavio Gulinelli ter glavni trener ACH Volley, Igor Kolaković in kapetan mošta, Andrej Flajs. Moštvo ACH Volleya je s tremi dobljenimi tekmami v skupini C,  kot še edino neporaženo moštvo zasidran na vrhu lestvice. Kako pa se bo odvil jutrišnji spektakel? Ali se bodo napovedi trenerjev in kapetanov uresničile? FOTOGALERIJA

12. 12. 2010

Foto:BOBOLjubljana, 12. december 2010 – Odbojkarsko dogajanje se z Bleda in Radovljice ponovno počasi seli v Ljubljano, kjer tečejo zadnje priprave za vnovični spektakel, tako zaradi odličnih predstav članov ACH Volleya in njihovih torkovih evroligaških nasprotnikov, moštva Olympiacos Piraeus, kot tudi zaradi vrste spremljajočih aktivnosti, ki naredijo tekmo še bolj atraktivno. Moštvo ACH Volleya bo danes ponovno opravilo redni trening v Stožicah, zadnje podrobnosti pa »pilijo« tudi ostali nastopajoči. Svoje glasilke pa preizkuša tudi moderator srečanja, Urban Simčič.

11. 12. 2010

Foto:BOBORadovljica, 11. decembra 2010 -  »S potrpežljivo igro ohranili nedotakljivost,« je zapisal že v naslovu svojega petkovega članka novinar Dela Janez Porenta in že v uvodu nadaljeval z besedami, da so »še zadnji dvomljivci ostali zaprtih ust. Igra odbojkarjev slovenskega prvaka ACH Volleya ima rep in glavo, je borbena, potrpežljiva in ni odvisna od učinka enega igralca. V 16 dvobojih v slovenskem pokalu, interligi in ligi prvakov so Blejci vknjižili prav toliko zmag, od tega kar 11 brez oddanega niza. Ni več pomembno, ali igrajo doma ali na tujem, kar je bil v preteklih sezonah ključen dejavnik,« je zapisal Porenta. S tem mnenje pa se , kot kaže, strinja tudi glavni strateg moštva, Igor Kolaković, ki nam je danes med drugim dejal, da je izjemnega pomena za igro ACH Volleya tudi to, da je v tej sezoni vknjižil v treh evroligaških srečanjih kar tri zmage, od tega kar dve na tujem. Zmaga v Grčiji pa je zanj  pravzaprav poseben podvig.

 

08. 12. 2010

 

Atene, 8. decembra 2010 – Dvorana Melina Merkouri, gledalcev izredno malo. ACH Volley: Flajs (10), Lewis (L), van Dijk, Šket (26), Petković (1), Kamnik (9), Simac, Vinčić (1), Kovačević (11), Fabjan, Rašić (13), Jakopin (4). Trener: Igor Kolaković. Olympiacos: Szarek, Despaigne (8), Jablonsky (9), Sotiruou, Zhekov (5), Papazogglou, Kral (10), Andreadis (10), Kouzounis (L), Tzouritis (30), Fragos (17), Kokkinakis (1). Trener: Flavio Gulinelli.

 

07. 12. 2010

Radovljica, 7. decembra – Odbojkarji ACH Volleya so že v ponedeljek zgodaj zjutraj pripotovali v Atene, kjer jih v sredo, 8. decembra ob 18.30 uri po slovenskem času čaka prvi obračun proti grškemu  Olympiacosu. Po trenutnih informacija se počutijo dobro in vse teče po načrtu, zelo jim ustreza tudi prijetno sončno grško podnebje ter temperature, ki v tem letnem času dosegajo do 25  stopinj celzija. Sicer pa so vse misli že usmerjene proti jutrišnjemu obračunu in gostiteljem, ki imajo v svojih klubskih vitrinah zelo veliko žlahtnih odličij. Moštvo Olympiacos S.C. je namreč do danes že kar 23-krat osvojilo naslov državnega prvaka, 11-krat naslov pokalnega prvaka, enkrat naslov državnega super pokala in enkrat naslov prvaka Top Teams. Leta 1992 so osvojili tretje mesto na svetovnem klubskem prvenstvu, v minulem obdobju pa so bili že 10-krat udeleženci zaključnega turnirja evropske lige prvakov.  Moštvo Olypicosa kličejo tudi »rdeče-beli«. Rdeča barva ponazarja strast in bela čistost. Njihov simbol pa je okronan z lovorjem in pomeni »vedno prvak«.

04. 12. 2010

Humenne, 4. decembra 2010 – Moštvo ACH Volleya je tudi na svojem gostovanju v okviru srednjeevropske lige v Humenni na Slovaškem proti gostiteljem, moštvu Chemes Humenne, vknjižilo  novo, skoraj rutinsko zmago. V slabi uri in pol je premagalo gostitelje z maksimalnim izkupičkom 3:0, saj jim je dovolilo 21 točk v prvem nizu, ter po 17 v drugem in tretjem nizu. Največ točk so za moštvo ACH Volleya prispevali Alen Šket 16, Vid Jakopin 13  in Uroš Kovačević 7. Zaradi tehničnih težav je bilo spremljanje tekme nekoliko oteženo, ob koncu pa smo  pridobili izjavo glavnega trenerja ACH Voleya, Igorja Kolakovića, ki je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen.

 

02. 12. 2010

Radovljica, 02. december 2010 - V petek, 3. decembra  popoldan se odbojkarji ACH Volleya odpravljajo na dolgo pot: iz brniškega letališča bodo odleteli najprej do Humenne na Slovaškem in na to naprej v Atene v Grčijo. V soboto, 4. decembra zvečer jih namreč čaka povratna tekma proti slovaškemu udeležencu srednjeevropske lige,  že v sredo, 8. decembra pa še tretja tekma v okviru evropske lige prvakov proti gostitelju, moštvu Olympiakos Piraeusu. Čaka jih tudi precejšnja temperaturna razlika, saj naj bi jih v Grčiji pričakalo prijetnih ( za nas in za ta letni čas kar visokih) 25  stopinj celzija.

29. 11. 2010

FOTO: Vid PonikvarPortorož, 29. november 2010 – Na svečani večerji, ki je potekala v okviru letošnje že sedme mednarodne SPORTO konference o marketingu in sponzorstvih v športu v Portorožu, je ACH Volley prejel SPORTO nagrado za športno blagovno znamko leta v konkurenci slovenskih športnih klubov. Med športnicami je postala znamka leta  Petra Majdič, med športniki pa Dejan Zavec. Že lani je bil ACH Volley med nominiranci za to izjemno priznanje, letos pa je v okviru raziskave Mediane, Inštituta za raziskave trga prejel največ točk in se uvrstil pred HK Acroni Jesenice, KK Union Olimpija, NK Maribor in RK Celje Pivovarna Laško.

28. 11. 2010

Kanal, 28. novembra 2010 – Po tistem, ko se je moštvo ACH Volleya prebilo skozi gost sneg, močno burjo in naposled še dež, ki je padal na Primorskem, se je tekma 9. kola srednjeevropske lige in hkrati slovenski derbi med ACH Volleyem in Salonitom Anhovo lahko pričel in tudi dokaj ekspresno končal  z vnovično zmago gostov. ACH Volley: Flajs (9), Lewis (L), van Dijk (13), Petković (2), Kamnik (7), Simac (5), Vinčić, Kovačević (11), Fabjan , Rašić (3), Jakopin, Vidič. Salonit Anhovo: Paravan (L), Kovacz (4), Kovačič J., Bektaševič , Kovačič A.(3), Dos Santos (1), Paliska (5), Andel (9), Savičič,  Krivec (2), Orel (7), Šabec (9).

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?