Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
07. 12. 2010

Radovljica, 7. decembra – Odbojkarji ACH Volleya so že v ponedeljek zgodaj zjutraj pripotovali v Atene, kjer jih v sredo, 8. decembra ob 18.30 uri po slovenskem času čaka prvi obračun proti grškemu  Olympiacosu. Po trenutnih informacija se počutijo dobro in vse teče po načrtu, zelo jim ustreza tudi prijetno sončno grško podnebje ter temperature, ki v tem letnem času dosegajo do 25  stopinj celzija. Sicer pa so vse misli že usmerjene proti jutrišnjemu obračunu in gostiteljem, ki imajo v svojih klubskih vitrinah zelo veliko žlahtnih odličij. Moštvo Olympiacos S.C. je namreč do danes že kar 23-krat osvojilo naslov državnega prvaka, 11-krat naslov pokalnega prvaka, enkrat naslov državnega super pokala in enkrat naslov prvaka Top Teams. Leta 1992 so osvojili tretje mesto na svetovnem klubskem prvenstvu, v minulem obdobju pa so bili že 10-krat udeleženci zaključnega turnirja evropske lige prvakov.  Moštvo Olypicosa kličejo tudi »rdeče-beli«. Rdeča barva ponazarja strast in bela čistost. Njihov simbol pa je okronan z lovorjem in pomeni »vedno prvak«.

04. 12. 2010

Humenne, 4. decembra 2010 – Moštvo ACH Volleya je tudi na svojem gostovanju v okviru srednjeevropske lige v Humenni na Slovaškem proti gostiteljem, moštvu Chemes Humenne, vknjižilo  novo, skoraj rutinsko zmago. V slabi uri in pol je premagalo gostitelje z maksimalnim izkupičkom 3:0, saj jim je dovolilo 21 točk v prvem nizu, ter po 17 v drugem in tretjem nizu. Največ točk so za moštvo ACH Volleya prispevali Alen Šket 16, Vid Jakopin 13  in Uroš Kovačević 7. Zaradi tehničnih težav je bilo spremljanje tekme nekoliko oteženo, ob koncu pa smo  pridobili izjavo glavnega trenerja ACH Voleya, Igorja Kolakovića, ki je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen.

 

02. 12. 2010

Radovljica, 02. december 2010 - V petek, 3. decembra  popoldan se odbojkarji ACH Volleya odpravljajo na dolgo pot: iz brniškega letališča bodo odleteli najprej do Humenne na Slovaškem in na to naprej v Atene v Grčijo. V soboto, 4. decembra zvečer jih namreč čaka povratna tekma proti slovaškemu udeležencu srednjeevropske lige,  že v sredo, 8. decembra pa še tretja tekma v okviru evropske lige prvakov proti gostitelju, moštvu Olympiakos Piraeusu. Čaka jih tudi precejšnja temperaturna razlika, saj naj bi jih v Grčiji pričakalo prijetnih ( za nas in za ta letni čas kar visokih) 25  stopinj celzija.

29. 11. 2010

FOTO: Vid PonikvarPortorož, 29. november 2010 – Na svečani večerji, ki je potekala v okviru letošnje že sedme mednarodne SPORTO konference o marketingu in sponzorstvih v športu v Portorožu, je ACH Volley prejel SPORTO nagrado za športno blagovno znamko leta v konkurenci slovenskih športnih klubov. Med športnicami je postala znamka leta  Petra Majdič, med športniki pa Dejan Zavec. Že lani je bil ACH Volley med nominiranci za to izjemno priznanje, letos pa je v okviru raziskave Mediane, Inštituta za raziskave trga prejel največ točk in se uvrstil pred HK Acroni Jesenice, KK Union Olimpija, NK Maribor in RK Celje Pivovarna Laško.

28. 11. 2010

Kanal, 28. novembra 2010 – Po tistem, ko se je moštvo ACH Volleya prebilo skozi gost sneg, močno burjo in naposled še dež, ki je padal na Primorskem, se je tekma 9. kola srednjeevropske lige in hkrati slovenski derbi med ACH Volleyem in Salonitom Anhovo lahko pričel in tudi dokaj ekspresno končal  z vnovično zmago gostov. ACH Volley: Flajs (9), Lewis (L), van Dijk (13), Petković (2), Kamnik (7), Simac (5), Vinčić, Kovačević (11), Fabjan , Rašić (3), Jakopin, Vidič. Salonit Anhovo: Paravan (L), Kovacz (4), Kovačič J., Bektaševič , Kovačič A.(3), Dos Santos (1), Paliska (5), Andel (9), Savičič,  Krivec (2), Orel (7), Šabec (9).

28. 11. 2010

Radovljica, 28. novembra 2010 - Danes popoldan, ob obilnem sneženju, so se člani moštva ACH Volley odpravili proti Kanalu, kjer je na sporedu tekma 9. kroga srednje evropske lige z ekipo Salonit Anhovo. ACH Volley je v tej ligi s tekmo manj trenutno na 2. mestu. Čeprav utrujeni in še vedno pod vtisom velikega spektakla v Stožicah, so se naši odbojkarji odpravili na pot z mislijo, da tudi v Kanalu šteje le zmaga. Oziroma, kot pravi odlični podajalec Dejan Vinčić, nekoč tudi sam član moštva Salonita: “Naš cilj je seveda zmaga. Salonit je zelo nepredvidljiva ekipa, ki lahko premaga vsakega nasprotnika ali obratno. Pri njih je veliko odvisno od dnevne forme, toda mislim, da smo se tudi na to dobro pripravili. Sam se še dobro spomnim, ko sem še bil član Salonita, so bile tekme z ACH Volleyem poseben spektakel, igralci pa močno motivirani. Verjamem, da  bo tako tudi tokrat, saj si vsak želi vzeti skalp udeležencu zaključnega turnirja lige prvakov. Toda, prav na to smo pripravljeni tudi sami.”

28. 11. 2010

Ko zaključujemo pravljico, ki smo jo spisali z našo uvodno tekmo evrolige v ljubljanskih Stožicah, in se lotevamo novih zgodb, prav nocoj v Kanalu proti domačemu Salonitu, je prav, da z vami delimo še nekaj navijaških vtisov navdušene množice ljudi, ki se je minulo sredo proti večeru pripeljala v Ljubljano iz vseh krajev in koncev Slovenije. Še enkrat smo s tem dobili potrdilo, da je ACH Volley postal vseslovenski in tudi vse nacionalni projekt.  Tako smo tudi med vsemi izjavami  izbrali najbolj zanimive in jih strnili prav tako v - »slovenski šopek«.

27. 11. 2010

Moštvo ACH Volley je tudi svojo sedmo sezono, v kateri mu trdno stojijo ob strani številni sponzorji, začelo uspešno in tudi rekordno. Z dvema zaporednima zmagama v skupini C evropske odbojkarske lige prvakov so odbojkarji najboljšega moštva v državi, regiji in med najboljšimi v Evropi postavili prvi letošnji, zelo pomemben mejnik. Drugega so jim pomagali postaviti navijači in številni odbojkarski navdušenci, ko so napolnili ljubljansko športno lepotico in postali pomemben del velikega uvodnega odbojkarskega spektakla, ki je ne samo za klub pač pa za slovensko odbojko na sploh izjemnega pomena. Ta zgodovinski trenutek je že za nami. A preden se zazremo v prihodnost,  je ob tem dogodku vendarle potrebno še kaj (do)reči.

26. 11. 2010

Radovljica, 26. november 2010 – Po izjemnem vzdušju in gladki zmagi ACH Volleya proti Budvanski Rivijeri v polnih Stožicah, ki je naši ekipi prinesla nove točke in malce zmanjšala običajno napetost in negotovost glede pričakovanj, kaj lahko ponudi nadaljevanje prvega kroga evropske lige, so se tudi strasti  nekoliko umirile. Zato smo povabili pred mikrofon glavnega trenerja Igorja Kolakovića in ga vprašali, kako po prespani noči gleda na odbojkarski dogodek v ljubljanskih Stožicah?

26. 11. 2010

Ljubljana, 26. novembra 2010 – Prvi evroligaški krst odbojkarjev ACH Volleya v ljubljanskih Stožicah je že mimo, ocene celotnega dogodka pa so izjemno visoke, tudi zato, ker je tekma podrla vse rekorde v obiskanosti tovrstnih tekem katerega koli kluba v Evropi v prvi fazi izvedbe lige. 12.500 obiskovalcev je namreč običajna številka zaključnih turnirjev lige prvakov, svetovne lige ali svetovnega prvenstva.  S tem je ACH Volley in njegova izjemna publika s stožiško lepotico vred prišla v zgodovinske anale. Na sedež kluba prihajajo številne čestitke in pohvale, tudi s strani evropske odbojkarske federacije v Luksemburgu. Izjemno pozitivno pa so dogodek pospremili tudi  mediji, tako slovenski kot mednarodni.  V nadaljevanju pa povzemamo samo delček zapisanega, tokrat anketo, ki jo je za športni dnevnik Ekipa pripravila njihova sodelavka Isabela Kovačič.

25. 11. 2010

Ljubljana, 25. novembra 2010 - ACH Volley: Budvanska Rivijera  3:0 (21, 19, 16). Športna dvorana Stožice. 12.500 gledalcev. Sodnik: Garthoff (Nemčija), Porvaznik (Slovaška). ACH Volley: Flajs, Lewis (libero), Van Dijk, Šket, Petković, Kamnik, Simac, Vinčić, Kovačević, Fabjan, Rašić, Jakopin. Trener: Igor Kolaković. Budvanska Rivijera: Ćaćić, Ćuk, Petković, Jurišić, Renovica, Čupković, Dabović, Radunović, Škorc (libero), Musabegović, Shafranovich, Marković. Trener: Veselin Vuković. V tekmi 2. kola skupine C sta se na igrišču srečali zmagovalni ekipi prvega kola, saj je pred tednom dni  Budvanska Rivijera doma s 3:0 premagala grški Olympiakos Piraeus, ACH Volley pa je bil na Poljskem s 3:1 boljši od domače ekipe Jastrzebski Wegiel. FOTOGALERIJA

23. 11. 2010

Ljubljana, 23. novembra 2010 - Predstavnika moštva ACH Volley, glavni trener Igor Kolaković ter kapetan in sprejemalec Andrej Flajs, sta seznanila predstavnike tiska z občutki in stanjem v ekipi ACH Volley pred jutrišnjo tekmo Lige Prvakov proti Budvanski Rivijeri. Pričakovanja so velika, ACH Volley pa zavestno sprejema vlogo favorita.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?