Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
28. 11. 2010

Radovljica, 28. novembra 2010 - Danes popoldan, ob obilnem sneženju, so se člani moštva ACH Volley odpravili proti Kanalu, kjer je na sporedu tekma 9. kroga srednje evropske lige z ekipo Salonit Anhovo. ACH Volley je v tej ligi s tekmo manj trenutno na 2. mestu. Čeprav utrujeni in še vedno pod vtisom velikega spektakla v Stožicah, so se naši odbojkarji odpravili na pot z mislijo, da tudi v Kanalu šteje le zmaga. Oziroma, kot pravi odlični podajalec Dejan Vinčić, nekoč tudi sam član moštva Salonita: “Naš cilj je seveda zmaga. Salonit je zelo nepredvidljiva ekipa, ki lahko premaga vsakega nasprotnika ali obratno. Pri njih je veliko odvisno od dnevne forme, toda mislim, da smo se tudi na to dobro pripravili. Sam se še dobro spomnim, ko sem še bil član Salonita, so bile tekme z ACH Volleyem poseben spektakel, igralci pa močno motivirani. Verjamem, da  bo tako tudi tokrat, saj si vsak želi vzeti skalp udeležencu zaključnega turnirja lige prvakov. Toda, prav na to smo pripravljeni tudi sami.”

28. 11. 2010

Ko zaključujemo pravljico, ki smo jo spisali z našo uvodno tekmo evrolige v ljubljanskih Stožicah, in se lotevamo novih zgodb, prav nocoj v Kanalu proti domačemu Salonitu, je prav, da z vami delimo še nekaj navijaških vtisov navdušene množice ljudi, ki se je minulo sredo proti večeru pripeljala v Ljubljano iz vseh krajev in koncev Slovenije. Še enkrat smo s tem dobili potrdilo, da je ACH Volley postal vseslovenski in tudi vse nacionalni projekt.  Tako smo tudi med vsemi izjavami  izbrali najbolj zanimive in jih strnili prav tako v - »slovenski šopek«.

27. 11. 2010

Moštvo ACH Volley je tudi svojo sedmo sezono, v kateri mu trdno stojijo ob strani številni sponzorji, začelo uspešno in tudi rekordno. Z dvema zaporednima zmagama v skupini C evropske odbojkarske lige prvakov so odbojkarji najboljšega moštva v državi, regiji in med najboljšimi v Evropi postavili prvi letošnji, zelo pomemben mejnik. Drugega so jim pomagali postaviti navijači in številni odbojkarski navdušenci, ko so napolnili ljubljansko športno lepotico in postali pomemben del velikega uvodnega odbojkarskega spektakla, ki je ne samo za klub pač pa za slovensko odbojko na sploh izjemnega pomena. Ta zgodovinski trenutek je že za nami. A preden se zazremo v prihodnost,  je ob tem dogodku vendarle potrebno še kaj (do)reči.

26. 11. 2010

Radovljica, 26. november 2010 – Po izjemnem vzdušju in gladki zmagi ACH Volleya proti Budvanski Rivijeri v polnih Stožicah, ki je naši ekipi prinesla nove točke in malce zmanjšala običajno napetost in negotovost glede pričakovanj, kaj lahko ponudi nadaljevanje prvega kroga evropske lige, so se tudi strasti  nekoliko umirile. Zato smo povabili pred mikrofon glavnega trenerja Igorja Kolakovića in ga vprašali, kako po prespani noči gleda na odbojkarski dogodek v ljubljanskih Stožicah?

26. 11. 2010

Ljubljana, 26. novembra 2010 – Prvi evroligaški krst odbojkarjev ACH Volleya v ljubljanskih Stožicah je že mimo, ocene celotnega dogodka pa so izjemno visoke, tudi zato, ker je tekma podrla vse rekorde v obiskanosti tovrstnih tekem katerega koli kluba v Evropi v prvi fazi izvedbe lige. 12.500 obiskovalcev je namreč običajna številka zaključnih turnirjev lige prvakov, svetovne lige ali svetovnega prvenstva.  S tem je ACH Volley in njegova izjemna publika s stožiško lepotico vred prišla v zgodovinske anale. Na sedež kluba prihajajo številne čestitke in pohvale, tudi s strani evropske odbojkarske federacije v Luksemburgu. Izjemno pozitivno pa so dogodek pospremili tudi  mediji, tako slovenski kot mednarodni.  V nadaljevanju pa povzemamo samo delček zapisanega, tokrat anketo, ki jo je za športni dnevnik Ekipa pripravila njihova sodelavka Isabela Kovačič.

25. 11. 2010

Ljubljana, 25. novembra 2010 - ACH Volley: Budvanska Rivijera  3:0 (21, 19, 16). Športna dvorana Stožice. 12.500 gledalcev. Sodnik: Garthoff (Nemčija), Porvaznik (Slovaška). ACH Volley: Flajs, Lewis (libero), Van Dijk, Šket, Petković, Kamnik, Simac, Vinčić, Kovačević, Fabjan, Rašić, Jakopin. Trener: Igor Kolaković. Budvanska Rivijera: Ćaćić, Ćuk, Petković, Jurišić, Renovica, Čupković, Dabović, Radunović, Škorc (libero), Musabegović, Shafranovich, Marković. Trener: Veselin Vuković. V tekmi 2. kola skupine C sta se na igrišču srečali zmagovalni ekipi prvega kola, saj je pred tednom dni  Budvanska Rivijera doma s 3:0 premagala grški Olympiakos Piraeus, ACH Volley pa je bil na Poljskem s 3:1 boljši od domače ekipe Jastrzebski Wegiel. FOTOGALERIJA

23. 11. 2010

Ljubljana, 23. novembra 2010 - Predstavnika moštva ACH Volley, glavni trener Igor Kolaković ter kapetan in sprejemalec Andrej Flajs, sta seznanila predstavnike tiska z občutki in stanjem v ekipi ACH Volley pred jutrišnjo tekmo Lige Prvakov proti Budvanski Rivijeri. Pričakovanja so velika, ACH Volley pa zavestno sprejema vlogo favorita.

23. 11. 2010
Radovljica/Ljubljana, 23. novembra 2010 – Dan pred prvim obračunom ACH Volleya proti Budvanski Rivijeri v ljubljanskih Stožicah napetost raste na vseh ravneh. Stožice so velikanski izziv tako za moštvo kot za organizatorje. Dvorana, ki sprejme 12.500 ljudi, preprosto jemlje dih zaradi prostornosti in grandioznosti. Z eno besedo: veličastno! Tudi zato se je kar lepo število pokroviteljev odločilo nekoliko drugače pokazati svojo dolgoletno privrženost ekipi ACH Volleya  in hkrati njihovim navijačem.  
22. 11. 2010

Bled/Ljubljana, 22. novembra 2010 – Do evroligaškega dvoboja med ACH Volleyem in Budvansko Rivijero nas delijo le še trije dnevi. Med tem časom, ko naši odbojkarji pridno nabirajo kondicijo, pilijo taktične rešitve, preučujejo svojega nasprotnika ( sicer slovenskega reprezentančnega selektorja, pa bivša soigralca in dobra prijatelja Škorota in Veljka - slednji je za nameček kar starejši brat zdajšnjega podajalca Vlada Petkovića, kar stožiškemu obračunu zagotovo dodaja simpatično noto precejšnje zavozlanosti….), se pridno lotevajo dela tudi  drugi. Denimo, slaščičarji znamenitega Hotela Park z Bleda, ki bodo v sredo zjutraj začeli in do večera tudi zmešali na ducate svežih jajc, skuhali zajetno maso slastne kreme, stepli na hektolitre sladke smetane, zgnetili, razvaljali in spekli na desetine metrov hrustljavega lisnatega testa in zložili ter zrezali natančno 1000 kosov slastnih kremnih rezin. Pripeljali jih bodo v športno dvorano Stožice.  Za koga?  Seveda, za najboljše navijače na svetu, navijače ACH Volleya!

21. 11. 2010

Radovljica/Ljubljana, 21. november 2010 – Priprave na prvo domačo evroligaško tekmo v ljubljanski dvorani Stožice  počasi že gredo h koncu. Za noro vzdušje ob in na parketu ne bodo poskrbeli le odbojkarji obeh gostujočih moštev, pač pa tudi njihovi zvesti navijači. Z Gorenjske prihajajo Indijanci, okrepljeni z navijaško skupino iz Krope. A da bo ritem dejansko pravšnji, jim bo pomagal tudi SToP - Slovenski tolkalni projekt, ki je že več kot deset let prisoten na slovenski glasbeni sceni. Skupina sedmih akademikov že od vsega začetka preizkuša namreč vse, kar daje zvok, ton, ropot, šum in podobno. Lotili so se praktično vsega: klasike, sodobne in narodno zabavne glasbe, risank, plesa, opere, mjuzikla, kuhinje in tudi - navijanja. Nekaj let nazaj smo jih namreč že gostili v Radovljici. Zdaj bodo z nami tudi v Stožicah. In to še ni vse…

20. 11. 2010

Radovljica/Ljubljana, 20. novembra 2010 -  Že nocojšnje srečanje moštva ACH Volley proti mlademu moštvu s prav tako pomenljivim, a zelo starim in uveljavljenim imenom Mladost iz Zagreba v radovljiški športni dvorani, je predstavljalo svojevrsten uvod  v prvi evroligaški dvoboj na domačih tleh v sredo, 24. novembra v ljubljanskih Stožicah. V moštvo ACH Volleya smo v preteklih letih zagotovo postavili nove meje v slovenskem športu, kar dokazujejo tudi rezultati. Izjemno pozornost pa smo ob tem posvečali tudi našim navijačem, ki so vedno do konca napolnili dvorano »Ti-Volley«. S tem se bomo z veseljem in zagotovo s posebno nostalgijo vedno tudi spominjali. Zdaj pa gremo naprej. Gremo v Stožice. Začenjamo tudi odštevati!

20. 11. 2010
 

Radovljica, 20. novembra 2010 - ACH Volley: HAOK Mladost, Zagreb 3:0 (25:16, 25:21, 25:14). Srednja gostinska in turistična šola. Gledalcev 500 . Sodnika: Sodja, Brandstätter (oba Avstrija). ACH Volley: Flajs 10, Lewis- libero, Šket 12, Petković 2, Kamnik 11, Simac 3, Vinčić, Kovačević 12, Fabjan- libero, Rašić, Jakopin 1, Vidič. Trener: Igor Kolaković.

HAOK Mladost Zagreb: Isak 4, Sabljak 8, Ivanišević, D. Nojić 13, Colić 1, Marelić 1, Peterlin 1, Šarčević- libero, Mirković- libero, Mrakuzić, Damjanović 12, Mihalj 4. Trener: Željko Nojić. FOTOGALERIJA

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?