Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
26. 10. 2010
V pripravah na evropsko ligo prvakov odhaja moštvo ACH Volleya v italijanski Treviso, kjer bo odigralo prijateljsko tekmo proti udeležencu italijanske A1 lige, ekipi Sisley Volley Treviso. Gre za vsega spoštovanja vrednega nasprotnika, za katerega igrajo sama zveneča imena: Alessandro Fei, Samuele Papi, Robert Horsting, Rob Bontje in v letošnji sezoni tudi povratnik, sicer francoski reprezentančni podajalec Pierre Pujol, ki je za Sisley že igral v sezoni 2007/08. V vrstah Sisleya je novinec tudi srbski bloker Novica  Bjelica, ki je v lanski sezoni igral za italijansko Piacenzo.  Srečanje bo v sredo,  27.10. 2010 ob 18. uri.
25. 10. 2010

Bled, 25. oktobra 2010 -  Vodstvo kluba ACH Volley je sklenilo dogovor z vodstvom hrvaškega odbojkarskega kluba Varaždin o izposoji podajalca ACH Volleya, Ryana Ammermana njihovemu klubu za sezono 2010/2011. Varaždinsko moštvo je v minuli sezoni osvojilo 3. mesto v državnem prvenstvu, s prihodom novega trenerja Eda Klajna, ki je v sezoni 2007/2008 bil del strokovnega tima moštva ACH Volley, pa so ambicije tega moštva višje.

 

24. 10. 2010

V letošnji sezoni največ tujcev v ekipi odbojkarjev ACH Volley prihaja iz Srbije. Med njimi je tudi perspektivni Uroš Kovačević, ki je s 17- leti najmlajši član ekipe. O tem, kaj pričakuje od novega moštva in tudi novega okolja, saj je doslej nastopal le za domači odbojkarski klub iz Kraljeva,  ga je za športni dnevnik Ekipo povprašal Matjaž Klemenc.

 

22. 10. 2010
Kaposvar, 22. oktober 2010 - Kaposvar Roplabda SE: ACH Volley 0:3 (22,15,20): Kaposvar: Balazas Bagicz (3), Krisztian Csoma (7), Mark Deak, Lajos Domotor, Samu Gelencser, Roland Gergye (4), Akos Hoboth ,Tamas Kaszap (1), Ivan Laszczik (7), Karoly Lesznyik, Balint Magyar , Jozsef Nagy (9), Ferenc Nemeth (9), Istvan Schulcz (5), Alpar Szabo. Trener: Sandor Kantor.
ACH Volley: Andrej Flajs (8), Daniel Lewis (L), Kay van Dijk (3), Alen Šket (4), Matevž Kamnik (9), Adam Simac (), Dejan Vinčić (6), Uroš Kovačević , Aleš Fabjan, Milan Rašić (7), Vlado Petković, Vid Jakopin (14), Matej Vidič. Trener: Igor Kolaković.
22. 10. 2010
Moštvo ACH Volleya  se je danes zgodaj zjutraj z avtobusom odpravilo v madžarski Kapošvar. Tam bodo odigrali svojo že šesto tekmo v zadnjih osmih dneh, sicer 4. tekmo v okviru srednjeevropske  lige (MEVZA). V dosedanjih treh kolih proti moštvom Team Austria, Aich Dob in Marina Kaštela so iz medsebojnih obračunov prišli kot zmagovalci. Nocoj pa bo na nasprotni strani mreže njihov stari znanec, ekipa Kaposvar Roplabda SE.
20. 10. 2010

Kamnik, 20. oktober 2010 – Moštvo ACH Volleya je pred skoraj 300 gledalci v osnovni šoli Stranje prvič v letošnji sezoni nastopilo v pokalnem tekmovanju ter skladno s pričakovanji proti drugi ekipi kamniškega Calcit Volleyballa rešilo srečanje v svojo korist z rezultatom 3:0 v nizih. Mladi Kamničani so sicer s srčno igro na trenutke ponujali soliden odpor slovenskim državnim prvakom,  a so si s tem uspeli priigrati le 16 točk v prvem nizu, 13 v drugem in komaj 11 v tretjem. Tako je bilo srečanje končano v slabi uri, povratne tekme pa ne bo, ker to omogočajo pravila OZS.

18. 10. 2010

Radovljica, 18. oktober 2010 – Moštvo ACH Volleya je danes okrepilo svoje vrste  z odličnim podajalcem Vladom Petkovićem, članom srbske reprezentance in nosilcem bronaste kolajne z ravno kar končanega svetovnega prvenstva v Italiji. »Z njegovim prihodom smo zapolnili morebitne pomanjkljivosti v ekipi. Glede na potencial tega igralca, s katerim smo tudi v lanski sezoni že sklenili igralno pogodbo, smo dobili tisto dodano vrednost, ki je nujna za doseganje zastavljenih ciljev v evropski ligi prvakov,« je prihod Petkovića komentiral predsednik UO ACH Volley, Rasto Oderlap.

18. 10. 2010

Radovljica, 18. oktobra 2010 – Moštvo ACH Volley je tudi v prvi tekmi 3. kola srednjeevropke lige, v kateri so v domači dvorani gostili novinca v ligi, moštvo Mladost Marina Kaštela iz Dalmacije, priigralo zmago z rezultatom 3:0 v nizih (26:24, 25:19, 25:22). Pred nekaj več kot 200 gledalci se je gostujoče moštvo sicer izkazalo kot čvrst nasprotnik in v prvem ter delno v tretjem setu celo vodilo. Kljub temu zmaga domačinov navkljub rahli utrujenosti po napornem turnirju konec minulega tedna v Novem Sadu, ves čas srečanja ni bila vprašljiva. Največ točk pa sta za obe ekipi dosegla korektorja: na strani ACH Volley Kay van Dijk z 18 točkami - tokrat je Nizozemec dobil prednost pred Alenom Šketom -  in na strani gostov Vedran Božić s 13 točakmi. FOTOGALERIJA

17. 10. 2010
Po napornem ritmu odigranih tekem v Novem Sadu, kjer je moštvo ACH Volley prepričljivo osvojilo  mesto na  1. Memorialu Žarka Petrovića, in zelo kratkem nedeljskem oddihu, čaka naše odbojkarje že nova tekma. Gre za 1. tekmo  3. kroga  srednjeevropske lige, v kateri moštvo ACH Volleya v svoji domicilni dvorani v SGTŠ Radovljica gosti odbojkarsko moštvo  Mladost Marina Kaštela iz Hrvaške. Gostje iz Dalmacije so novinci v srednjeevropski ligi, moštvo pa je sestavljeno večinoma iz domačih igralcev.
16. 10. 2010

Novi Sad, 16. oktobra 2010 – Moštvo ACH Volleya je na Memorialu Žarka Petrovića v Novem Sadu danes popoldan premagalo gostitelja turnirja, ekipo OK NIS Vodjvodina z rezultatom 3:0 v nizih. S tem so hkrati postali tudi zmagovalci tega prvega Memorila organiziranega v čast velike odbojkarske legende. Drugo mesto je osvojilo moštvo Budvanske Rivijere, tretja je bila solunska ekipa Aris Marmourius, četrto mesto pa je pripadlo domačinom, OK NIS Vojvodina. Glavni trener ACH Volleya, Igor Kolaković ob zaključku turnirja ni skrival zadovoljstva: »Ves čas turnirja smo delovali kot tim in samo si želim lahko, da bomo tako delali tudi v prihodnje«.

16. 10. 2010
 

Ljubljana v teh dneh gosti enega izmed najpomembnejših odbojkarskih dogodkov v letošnjem letu, letno srečanje Evropske odbojkarske zveze CEV. Rekordno število udeležencev in njihova prizadevanja dokazujejo, da postaja evropska odbojka vse pomembnejši del mednarodnega športa. Organizator dogodka je Odbojkarska zveza Slovenije, organizacijo pa so ji zaupali predvsem na račun odličnih dosežkov naših reprezentanc, uspehov odbojkarskega kluba ACH Volley ter vse boljših nastopov naših odbojkarjev in odbojkaric na mivki na mednarodnih turnirjih. Sicer so v okviru tega srečanja visoki predstavniki CEV-a na čelu z izvršno podpredsednico Riet Ooms, opravili tudi podroben pregled športne dvorane Stožice v kateri bo moštvo ACH Volley odigralo svojo prvo letošnjo tekmo v okviru lige prvakov že 24. novembra. Navdušenja nad dvorano in njenimi možnosti gostje niso skrivali, saj so bili enotnega mnenja, da je primerna tudi za finalni turnir lige prvakov in celo za finale svetovnega prvenstva. »Zakaj pa ne!?« - je nekoliko kasneje v sproščenem klepetu dejal tudi predsednik CEV-a, Andre Meyer.

 

16. 10. 2010
Drugi dan Memoriala, ki poteka v Novem Sadu od 14. do 16. oktobra je moštvu ACH Volley prinesel novo zmago. Tokrat so naši odbojkarji porazili solunsko moštvo Aris Marmouris z rezultatom 3:0 v nizih. Za razliko od srečanja dan poprej proti Budvanski Rivijeri pa je tokrat ekipa ACH Volley imela precej lažje delo, saj je nasprotniku dovolila, da  vknjiži zgolj 15 točk v prvem nizu, 17 v drugem in 16 v tretjem nizu. Kar je več kot odlična popotnica za soboto, 16. oktobra, ko čaka ACH Volley še srečanje z domačini turnirja, OK NIS Vojvodina.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?