Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
17. 10. 2010
Po napornem ritmu odigranih tekem v Novem Sadu, kjer je moštvo ACH Volley prepričljivo osvojilo  mesto na  1. Memorialu Žarka Petrovića, in zelo kratkem nedeljskem oddihu, čaka naše odbojkarje že nova tekma. Gre za 1. tekmo  3. kroga  srednjeevropske lige, v kateri moštvo ACH Volleya v svoji domicilni dvorani v SGTŠ Radovljica gosti odbojkarsko moštvo  Mladost Marina Kaštela iz Hrvaške. Gostje iz Dalmacije so novinci v srednjeevropski ligi, moštvo pa je sestavljeno večinoma iz domačih igralcev.
16. 10. 2010

Novi Sad, 16. oktobra 2010 – Moštvo ACH Volleya je na Memorialu Žarka Petrovića v Novem Sadu danes popoldan premagalo gostitelja turnirja, ekipo OK NIS Vodjvodina z rezultatom 3:0 v nizih. S tem so hkrati postali tudi zmagovalci tega prvega Memorila organiziranega v čast velike odbojkarske legende. Drugo mesto je osvojilo moštvo Budvanske Rivijere, tretja je bila solunska ekipa Aris Marmourius, četrto mesto pa je pripadlo domačinom, OK NIS Vojvodina. Glavni trener ACH Volleya, Igor Kolaković ob zaključku turnirja ni skrival zadovoljstva: »Ves čas turnirja smo delovali kot tim in samo si želim lahko, da bomo tako delali tudi v prihodnje«.

16. 10. 2010
 

Ljubljana v teh dneh gosti enega izmed najpomembnejših odbojkarskih dogodkov v letošnjem letu, letno srečanje Evropske odbojkarske zveze CEV. Rekordno število udeležencev in njihova prizadevanja dokazujejo, da postaja evropska odbojka vse pomembnejši del mednarodnega športa. Organizator dogodka je Odbojkarska zveza Slovenije, organizacijo pa so ji zaupali predvsem na račun odličnih dosežkov naših reprezentanc, uspehov odbojkarskega kluba ACH Volley ter vse boljših nastopov naših odbojkarjev in odbojkaric na mivki na mednarodnih turnirjih. Sicer so v okviru tega srečanja visoki predstavniki CEV-a na čelu z izvršno podpredsednico Riet Ooms, opravili tudi podroben pregled športne dvorane Stožice v kateri bo moštvo ACH Volley odigralo svojo prvo letošnjo tekmo v okviru lige prvakov že 24. novembra. Navdušenja nad dvorano in njenimi možnosti gostje niso skrivali, saj so bili enotnega mnenja, da je primerna tudi za finalni turnir lige prvakov in celo za finale svetovnega prvenstva. »Zakaj pa ne!?« - je nekoliko kasneje v sproščenem klepetu dejal tudi predsednik CEV-a, Andre Meyer.

 

16. 10. 2010
Drugi dan Memoriala, ki poteka v Novem Sadu od 14. do 16. oktobra je moštvu ACH Volley prinesel novo zmago. Tokrat so naši odbojkarji porazili solunsko moštvo Aris Marmouris z rezultatom 3:0 v nizih. Za razliko od srečanja dan poprej proti Budvanski Rivijeri pa je tokrat ekipa ACH Volley imela precej lažje delo, saj je nasprotniku dovolila, da  vknjiži zgolj 15 točk v prvem nizu, 17 v drugem in 16 v tretjem nizu. Kar je več kot odlična popotnica za soboto, 16. oktobra, ko čaka ACH Volley še srečanje z domačini turnirja, OK NIS Vojvodina.
15. 10. 2010
Prvo tekmo na Memorialu Žarka Petrovića v Novem Sadu je moštvo ACH Volley sinoči rešilo sebi v prid in z rezultatom 3:0 v nizih porazilo nasprotnike iz Budvanske Rivijere. V prvem setu je pustilo nasprotnika na 18. točki, v drugem na 21., v tretjem nizu pa se je razvnel pravi boj, saj je Budva ves čas vodila do 23. točke. Takrat je prišlo do izenačenja. Tekma se je nato lomila na vsaki nadaljnji točki, saj moštvi nista popuščali. Na koncu je zmaga vendarle pripadla ACH Volleyu in to pri 34. točki, katero je priigral Matevž Kamnik z odličnim blokom. »Tekma je bila nedvomno težka, a sem s pristopom igralcev zadovoljen. Igralo se je timsko in dokaj zanesljivo. Vse kaže, da je tudi Budva, kot nasprotnik s katerim se bomo letos še srečali, dvignila raven motivacije,« je dejal glavni trener Igor Kolaković.
14. 10. 2010

Danes ob 17. uri  se bodo igralci ACH Volleya v prvi tekmi turnirja v čast legendarnemu odbojkarju Žarku Petroviću pomerili z ekipo Budvanska Rivijera. Ekipo vodi pretkan trener Veselin Vuković, ki je tudi aktualni selektor slovenske reprezentance. Tako naše prvake čaka težka in pomembna tekma. Poleg dejstva, da  bo ekipo prvič vodil novi letošnji trener Igor Kolaković, je ekipa Budvanske Rivijere tudi naš prvi domači nasprotnik v Ligi prvakov. Z njo se bodo igralci ACH Volleya pomerili 24.11.2010 v dvorani v Stožicah. Sicer pa sta se ekipi srečali tudi lani na pripravljalnem turnirju v Radovljici, kjer so z rezultatom 2:1 v nizih slavili Budvanci. V nadaljevanju sezone v okviru evropske lige prvakov je nato ekipa OK Budvanska Rivijera izpadla v 16. finala, kjer jo je med drugim  dvakrat premagala tudi  ekipa Lube Banca Macerata, katero so  kasneje ugnali tako doma kot v Italiji odbojkarji ACH Volley.

13. 10. 2010

Moštvo ACH Volley se je danes odpravilo na tridnevni prijateljski turnir v Novi Sad, Vojvodina, posvečen žal že pokojni legendi srbske in vojvodinske odbojke, Žarku Petroviću ( Memorial Tournament Zarko Petrovic). Na tem turnirju, ki bo potekal od 14. do vključno 16. oktobra, se bodo srečali z moštvi Budvanske Rivijere (Črna Gora), OK NIS Vojvodine (Srbija) in Aris Marmouris (Grčija). »Turnir v Novem Sadu je precej močan, za nastop na njem pa smo se odločili predvsem zaradi termina, saj se dogaja v času, ko zaključujemo obdobje intenzivnih priprav na sezono in bo zato priložnost, da pokažemo, kaj smo v tem obdobju sploh naredili,« je dejal glavni trener ACH Volleya, Igor Kolaković.

09. 10. 2010
Prevalje, 9. oktobra 2010 – V športni dvorani osnovne šole na Prevaljah sta se nocoj pomerili moštvi ACH Volley in Posojilnica Aich Dob z avstrijske Koroške v prvi tekmi 2. kroga srednjeevropske lige (MEVZA). Gostitelj je bilo moštvo Posojilnica Aich Dob, ki že nekaj let igra tekme srednjeevropske lige na slovenski strani Koroške zaradi neustreznosti lastne športne dvorane. Prvi uradni letošnji obračun sicer starih znancev iz srednjeevropske lige je bil maratonski, saj sta se moštvi menjavali v vodstvu in je za zmago zato bilo potrebno odigrati vseh pet setov.  Naposled je slavilo moštvo ACH Volleya  z rezultatom 3:2 v nizih (22:25;25:19;23:25;25:23;10:15).

 
09. 10. 2010
Z zmago proti moštvu Austria Team minuli teden v Avstriji, so odbojkarji ACH Volley uspešno odprli letošnjo odbojkarsko sezono, ki jo bodo nadaljevali nocoj na Prevaljah, ko se bodo pomerili proti dolgoletnim tekmecem, ekipo Aich Dob z avstrijske Koroške. Od prve tekme v srednjeevropski ligi pa do danes je moštvo ACH Volleya pridobilo še dva igralca več, saj sta se mu pridružila oba Kanadčana, libero Daniel Lewis in bloker, Adam Simac. Oba sta namreč predčasno končala reprezentančne aktivnosti na svetovnem prvenstvu, ki letos poteka v Italiji. Še vedno pa moštvo čaka na glavnega trenerja, Igorja Kolakovića in srednjega blokerja Milana Rašića, ki pa se na svetovnem odbojkarskem prvenstvu skupaj s srbsko reprezentanco borijo za najžlahtnejša odličja.
04. 10. 2010

Padova, 4. Oktober 2010 – v Padovi sta se v prijateljskem srečanju pomerili moštvi ACH Volleya in Pallavolo Padova,ki je  udeleženec italijanske A2 lige.  Kljub temu, da je bil nasprotnik objektivno slabši, je moštvo ACH Volleya izgubilo tekmo s 3:1 v nizih. Po dogovoru med trenerjema, sta moštvi odigrali tudi peti set, ki so ga dobili člani moštva ACH Volley.

30. 09. 2010
Ob zaključku promocijske tekme, ki je potekala 18. septembra 2010 v SGTŠ Radovljica med ACH Volleyem in kanadsko izbrano vrsto, in je bila posvečena 40. obletnici OK Bled/ACH Volley, je Glenn  Hoag, glavni trener moštva v sezonah 2008/2009 in 2009/2010, predal častnemu predsedniku ACH Volleya, mag. Hermanu Rigelniku posebno darilo. Šlo je za izjemno monografijo Kanade - Canada`s Wild Land -, ki njihovo deželo predstavlja skozi njeno prečudovito divjo plat. Hoag je napisal tudi posvetilo, ki že samo po sebi govori o ljudeh, ki so – tako v Sloveniji kot v Kanadi – izjemno ponosni na svoj narod in svojo deželo.
29. 09. 2010
Glede na zlonamerna namigovanja v enem od tabloidnih medijev, vezana na neplačevanje obveznosti društva do države, sporočamo, da davčni zavezanec TVD Partizan Bled/ACH Volley nima evidentiranih davčnih obveznosti za davke, prispevke in druge obvezne dajatve do Republike Slovenije. To izraža potrdilo Davčne uprave  RS, Davčni urad Kranj, ki ga objavljamo v celoti.

Odnosi z javnostmi
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?