Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
27. 08. 2010

Kot smo že poročali naši mladi odbojkarji preživljajo delovne, poučne in hkrati zabave polne dneve v Ajdovščini v okviru naše tradicionalne odbojkarske šole, ki jo vodijo odlični trenerji Štefan Udrih, Bojana Kecojević, Matjaž Kern, Marina Bajdak, in Aleš Jerala. Ob rednih treningih, se udeležujejo tudi vrste družabnih iger, kot so štafetne igre, kviz, igre v bazenu, in podobno. Nastopajo tudi v turnirju »Človek ne jezi se«, in se tudi ne jezijo, če niso med zmagovalci, saj je pomembno sodelovati. Znani pa so tudi že finalisti in sicer se bodo pomerile Breganski Iris, Humerca Zoja, Soklič Lucija in Lukanc Tina. Zvečer pa morajo postaviti na ogled svoje sobe. Pri ocenjevanju le teh ni prišlo do sprememb, tako da prvo mesto še vedno držijo krepko v svojih vajetih sobe 203, 204, 208 in 218 z oceno 5. Danes so namesto dopoldanskega treninga potekale igre v vodi. Najprej je bilo na sporedu prosto kopanje, nato pa so sledile ogrevalne vaje in vaje za moč v vodi (oteženo gibanje – upor vode). Sledila je štafeta v hitrostnem plavanju, podvodno plavanje skozi noge celotne skupine, ki je stala v koloni, nato pa še iskanje predmetov, ki niso spadali v bazen (balinčki, leteči krožniki, napihljive žoge), tako da je bilo kar nekaj potapljanja. Pri hitrostnem plavanju so bila najhitrejša torpeda Skupine3, pri podvodnem plavanju so prekosil nasprotnike plavalci Skupine1, največ predmetov pa so našli potapljači Skupine3, ki so tudi osvojili prvo mesto v vodnih igrah. Prizadevni so tudi drugi, a več o tem lahko preberete v njihovem dnevniku, ki ga objavljamo v rubriki JUNIORJI.

26. 08. 2010

Letošnja odbojkarska šola se je že prevesila v drugo polovico, otroke pa sta včeraj s svojim obiskom razveselila tudi dva odbojkarja moške članske ekipe ACH Volley in sicer Aleš Fabjan in Matej Vidič. Z vadečimi sta med drugim spregovorila tudi o svojih pričetkih in izkušnjah z igrišč, v nadaljevanju pa sta delila tudi praktično znanje ob odbojkarski mreži. Najbolj so se otroci ob koncu razveselili njunih avtogramov, ki sedaj krasijo njihove majice in vse ostalo. Sicer je vzdušje v Ajdovščini odlično in kljub naporni vadbi vsi vadeči uživajo tudi ob spremljajočem programu, ki ga ne manjka. V rubriki JUNIOR si lahko ogledate tudi še nekaj ostalih aktualnosti iz Ajdovščine, predvsem pa dnevnik, ki ga vsak dan sestavi ena od skupin. FOTOGALERIJA

24. 08. 2010

Priprave na novo tekmovalno sezono v klubu ACH Volley ni pričela le članska ekipa, ampak so istočasno pričele priprave tudi nekatere mlajše selekcije. Od tega ponedeljka dalje se večina mlajših igralk in igralcev nahaja v Ajdovščini na tradicionalni odbojkarski šoli, ki letos poteka že petnajsto sezono zapored. Treningi, ki potekajo dvakrat na dan, potekajo pod vodstvom trenerjev Štefana Udriha, Matjaža Kerna, Bojane Kecojević, Marine Bajdak in Aleša Jerale, skupno pa tokrat vadi kar 53 otrok. Jutri jih bosta s svojim obiskom razveselila tudi dva igralca članske moške ekipe ACH Volley, kaj več o tem pa si boste lahko prebrali v jutrišnjem prispevku.

23. 08. 2010
Čeprav se je moštvo ACH Volleyja v teh avgustovskih dneh sestalo v močno okrnjeni sestavi, je že po enem tednu jasno, da so skupaj z Draganom Kobiljskim, pomočnikom glavnega trenerja Igorja Kolakovića, delo zastavili izjemno resno in zagnano. Kobiljski svoje varovance šele spoznava, toda, že zdaj ne skopari z besedami pohvale: »Res je težko ocenjevati igralce po komaj nekaj dneh skupnih treningov, toda, vidi se, da so izjemno prizadevni in tudi, da so vajeni napornega dela. To je čas, ko se medsebojno spoznavamo, in ugotavljam, da resnično imam opravka s pravo ekipo,« pravi Kobiljski, ki pa izvaja program treningov po že vnaprej pripravljenem scenariju in v dogovoru, čeprav nekoliko »na daljavo« s prvim strategom, Kolakovićem. FOTOGALERIJA
16. 08. 2010

Igralci odbojkarskega kluba ACH Volley so danes v radovljiški športni dvorani pričeli priprave na novo sezono. Na prvem treningu se je zbralo osem igralcev, zaradi obveznosti v reprezentančnih vrstah pa so manjkali tujci Milan Rašić, Uroš Kovačević, Daniel Lewis ter Kay Van Dijk. Pričetku priprav se je pridružil tudi glavni trener moštva Igor Kolaković, ki se je takoj po koncu treninga odpravil na Roglo, kjer je trenutno na pripravah srbske reprezentance, ki jo v mesecu septembru čaka svetovno prvenstvo v bližnji Italiji. Ob zaključku treninga je novi trener slovenskih prvakov dejal:> Zadovoljen sem, da so se priprave pričele pravočasno, saj je do pričetka tekem lige prvakov še dovolj časa. Vsi igralci, ki so danes trenirali, so prišli s priprav reprezentance in normalno je, da bodo potrebovali nek čas, da se privadijo na nov način dela. Letos nas čaka obsežen program, saj ne bomo igrali le ligo prvakov, temveč tudi srednjeevropsko ligo ter obe domači tekmovanji, zato bomo morali res dobro delati. Nadejam se, da bomo v tem pripravljalnem obdobju uspeli pridobiti kvalitetne nasprotnike za odigravanje trening tekem, da bi se tako lahko čim bolje pripravili za tekmovanja, ki nam sledijo.< V času odsotnosti novega stratega slovenskih prvakov bo treninge vodil njegov pomočnik Dragan Kobiljski, treningi pa bodo v uvodnem delu potekali praktično vsak dan v njihovi domicilni dvorani v Radovljici. Moštvo aktualnih prvakov Slovenije bo v času od 18. do 22.septembra gostilo tudi kanadsko reprezentanco, ki bo z ekipo ACH Volley v tem času odigrala še zadnje pripravljalne tekme pred odhodom na svetovno prvenstvo.

03. 08. 2010
Bled, 03. avgusta 2010 - Odbojkarsko moštvo ACH Volley je v teh dneh svoje vrste okrepilo še z enim odbojkarjem, Nizozemcem Kay van Dijkom. Šestindvajsetletni odbojkar je bil nazadnje član italijanskega Loreta, pred tem pa je zastopal barve moštev LIG Greaters iz Koreje in belgijskega Nolika, zbral pa je tudi 89 nastopov za izbrano vrsto Nizozemske. Van Dijk je sicer tudi že poznan slovenski odbojkarski publiki, saj je v okviru lige prvakov v sezoni 07/08 z ekipo Nolika nastopil na tekmi proti ACH Volleyju v dvorani Tivoli v Ljubljani. Kar 215 centimetrov visoki odbojkar bo v moštvu ACH Volleyja igral na mestu korektorja. »Veseli smo, da nas je okrepil igralec, ki prihaja iz odbojkarsko izjemno razvite države in, ki ima izkušnje iz najmočnejše lige na svetu. Prepričani smo, da bo Van Dijk skupaj z izvrstnim Alenom Šketom tvoril močan korektorski par, ki se bo uspešno dopolnjeval v dolgi sezoni, ki nas čaka,« je ob dokončnem podpisu pogodbe povedal predsednik kluba ACH Volley, Rasto Oderlap.
26. 07. 2010

FOTO:FIVBS finalom med Rusijo in branilci lovorike Brazilijo se je z zmago slednje s 3:1 končala letošnja svetovna liga v odbojki. Tokrat je finalni turnir potekal v drugem največjem argentinskem mestu Cordobi v dvorani Ofreo Superdomo. Odlično je nastopila pomlajena vrsta Srbije, ki je na čelu s strategom Igorjem Kolakovićem v razburljivi tekmi za tretje mesto premagala Kubo s 3:2 in tako po lanskem srebru, letos osvojila še bron. Selektor Srbije Igor Kolaković je bil po tekmi zelo zadovoljen:>Bila je zelo težka tekma in veseli smo bronaste medalje, še posebej zato, ker je bilo v naši državi veliko takih, ki niso verjeli v to ekipo. Bila je zelo razburljiva tekma prav do zadnje žoge. To je za nas res velik dosežek,< je na koncu dodal srbski trener, ki bo v novi sezoni na čelu moštva ACH Volley. Člane srbske reprezentance sedaj čaka nekaj dni počitka, nato pa že pričnejo priprave na bližnje svetovno prvenstvo, ki bo septembra v Italiji. Ekipo ACH Volleyja bo v času odsotnosti Kolakovića vodil njegov pomočnik Dragan Kobiljski, oranžni pa bodo priprave pričeli 16.avgusta v Radovljici.

29. 06. 2010
  
Obveščamo vas, da bo pisarna kluba v času
od 30.junija 2010 do vključno 9.julija 2010 zaprta.
Hvala za razumevanje.
26. 06. 2010

Avstrijska prestolnica je v petek in soboto gostila evropsko odbojkarsko elito na čelu z vodstvom CEV-a ter predstavnike klubov in nacionalnih zvez. Petkov večer je minil v znamenju prireditve imenovane European Volleyball Gala 2010, katere vrhunec je bil žreb skupin v ligi prvakov tako v ženski kot moški konkurenci za naslednjo sezono. Na svečanem dogodku, na katerem sta se predstavili tudi prirediteljici evropskega prvenstva 2011 za moške Avstrija in Republika Češka, je predsednik CEV-a g. Andre Meyer podelil priznanja dvema kluboma, ki že desetletje sodelujeta v tem elitnem evropskem tekmovaju in sicer ženskemu odbojkarskemu klubu RC Cannes ter moškemu VFB Friedrichshafnu. Sobota je bila namenjena rednemu letnemu seminarju za klube in tehnične delegate, ki bodo prihodnjo sezono sodelovali v omenjenem tekmovanju. Slovenijo so na srečanju zastopali vodja organizacije tekem lige prvakov moštva ACH Volley Gregor Humerca, kot tehnični delagati CEV-a pa prestavniki OZS Igor Dolinšek, Anton Končnik ter Peter Končnik.>Liga prvakov je v organizacijskem smislu ponovno naredila korak naprej. V pretekli sezoni je bilo generalno gledano podrtih kar nekaj rekordov, najbolj pa izstopa gledanost tekem tako preko televizijskih ekranov, kot v živo. Ponosni smo lahko, da je Slovenija oz. klub ACH Volley na četrtem mestu po številu gledalcev na tekmah, povsem ob bok velesili Rusiji. Nastopanje v ligi prvakov bo tudi v prihodnje za nas velika čast in izziv, prepričan pa sem, da bodo gledalci ponovno prišli na svoj račun,< je ob zaključku končanega seminarja povedal izvršni direktor moštva ACH Volley Gregor Humerca.

25. 06. 2010
FOTO:CEVDunaj je bil danes zvečer že po tradiciji gostitelj prireditve European Volleyball Gala 2010, katere vrhunec je bil žreb skupin lige prvakov za naslednjo sezono. Edinemu slovenskemu predstavniku, ekipi ACH Volley je žreb dodelil skupino C, njegovi nasprotniki pa bodo grški prvak Olympiakos iz Pireja, poljski Jastrzebski ter Budvanska Rivijera iz Črne Gore. Novi strateg ACH Volleyja Igor Kolaković, ki se te dni mudi s srbsko reprezentanco na Kitajskem, kjer nastopajo v okviru svetovne lige je žreb in nasprotnike oranžnih pospremil s sledečimi besedami:> V naši skupini so tri ekipe, ki še niso povsem formirale ekip, tako da v tem trenutku še en moremo oceniti njihovo moč in naše realne možnosti. Jasno je, da je Olympiakos prvak Grčije in da je lani dokaj uspešno nastopal v ligi prvakov. Poljska ekipa je bila letos finalist državnega prvenstva, toda v ligi prvakov jim ni uspel preboj v drugi krog, ker so bili v zelo težki skupini. Kakorkoli, to so ambiciozni klubi, ki bodo formirali odlične ekipe, glede na to, da imajo tudi finančne možnosti za to. Budvanska Rivijera bo za razliko od lani imela nekoliko slabšo ekipo, toda ker se bodo želeli predstaviti v tem tekmovanju v najboljši luči, bodo iskali priložnosti, da se vključijo v boj za drugi krog. Mi bomo neglede na kvaliteto ostalih ekip vsekakor iskali svojo priložnost, da se uvrstimo naprej, z vero v dobro delo in vzdušje v ekipi ter na tribunah ter seveda s kvaliteto kluba in igralcev. Žreb je bil tudi tokrat razburljiv in dramatičen, lahko pa bi šlo lažje, a po drugi strani težje, saj se moramo zavedati, da smo se v četrtem bobnu izognili Dinamu iz Moskve ter Sisleyju iz Trevisa. Žal ACH Volley kot udeleženec lanskega finalnega turnirja ni imel boljše pozicije pri žrebu, toda na žalost se pri tem upošteva rang države na listi CEV-a. Kakorkoli pred nami je velika in težka borba za prehod v drugi krog tekmovanja.< Prvo tekmo bodo aktualni slovenski prvaki odigrali 17.novembra v gosteh pri poljskem moštvu Jastrzebski Wegiel, v prvi domači tekmi pa bodo teden dni kasneje gostili Budvansko Rivijero. LIGA PRVAKOV 2010/2011-SKUPINE
23. 06. 2010
Evropska odbojkarska federacija (CEV) bo ta petek že nekako po tradiciji na Dunaju (Platinum Vienna) organizirala prireditev pod imenom European Volleyball Gala, na kateri bo potekal tudi žreb skupin za tekmovanje v ligi prvakov za prihodnjo sezono. V moški konkurenci bo nastopilo 24 moštev, v ženski pa 20, v obeh pa bo letos tudi nekaj novincev. Žreb bo potekal v skladu z uradnimi pravili in z upoštevanjem mest predstavnikov na trenutno veljavni lestvici CEV-a, ki velja za tekmovanja v evropskih pokalih.
19. 06. 2010
FOTO:www.ossrb.orgFOTO:www.ossrb.orgVodstvo najboljšega slovenskega odbojkarskega moštva ACH Volley je v teh dneh sklenilo dogovor še z nekaterimi novimi in tudi s staro-novimi okrepitvami tima za sezono 2010/2011. Po odhodu blokerja Alena Pejenka bo njegovo mesto zasedel Srb Milan Rašić. Sprejemalsko mesto, ki ga je v prejšnji sezoni zasedel Ramon Gato, bo v tej sezoni zapolnil še en mladi up iz Srbije, Uroš Kovačević. Staro-nova okrepitev pa bo kanadski libero Daniel Lewis, s katerim je vodstvo kluba podpisalo pogodbo še za eno sezono.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?