Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
29. 03. 2008

ACH Volley – Astec Triglav  3:0 ( 16, 15, 12)

Radovljica, dvorana SGŠ. Gledalcev 800, sodnika: Gril (Pekre), Merhar (Maribor).

ACH Volley: Urnaut 12, Pajenk 5, Čebron, Taliaferro, Gasparini, Touzinsky, Čuturič 9, Pleško 17, Thomas 13, Škorc, Satler. Trener: Gačić.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 2, Ambrožič, Bojinovič, Zupanc 3, Merkač 7, Rop 8, Fabjan, Verbič 4, Jakopin, Vidič 4. Trener: Brumen.

27. 03. 2008
Zelo pomembna oblika promocije dejavnosti našega kluba predstavljajo tudi občasni obiski naših vrhunskih igralcev v šolah in vrtcih. Tako sta včeraj preživela čudovit dan z otroci tudi podajalec ACH Volleya Brandon Taliaferro in sprejemalec Scott Touzinsky, ki sta obiskala QSI International school of Ljubljana - Mednarodno šolo v Ljubljani - ter različnim starostnim skupinam otrok zelo nazorno predstavila poklic odbojkarja. FOTOGALERIJA
26. 03. 2008
Odbojkarsko moštvo ACH Volley je na letošnjem finalnem turnirju pokala Slovenije brez težav že drugo sezono zapored osvojilo lovoriko. Najuspešnejši slovenski odbojkarski kolektiv je v finalnem srečanju prikazal odlično pripravljenost in z rezultatom 3:0 premagal domači Salonit Anhovo. Tako je po zmagoslavju v srednjeevropski ligi izpolnil še drugi cilj v letošnji sezoni, konec tedna pa pričenja zaključne boje za naslov državnega prvaka. Njihov nasprotnik v polfinalu bo ekipa kranjskega Astec Triglava, ki je v zaključku rednega dela sezone praktično nepremagljivo moštvo slovenske lige, svojo formo pa je potrdilo tudi v četrtfinalnem obračunu, v katerem je izločilo kamniški Calcit.
22. 03. 2008

Salonit Anhovo : ACH Volley 0 : 3 ( 12, 18, 23 )

Kanal, športna dvorana. Gledalcev 1000, sodnika: Gril, Seifried (oba Maribor)

ACH Volley: Urnaut, Pajenk 7, Čebron, Taliaferro, Gasparini 21, Touzinsky 6, Čuturič 13, Pleško, Thomas 7, Škorc, Kamnik, Satler 1. Trener: Gačić.

Salonit Anhovo:  Paravan, Purificacao 5, Berdon 7, Komel 6, Mengozzi 3, Kovačič 5, Orel, Vinčič 2, Bagarić, Berlot, Savičič 5. Trener: Fracascia.

21. 03. 2008
Salonit Anhovo : Calcit Kamnik 3:0 (18, 22, 18)

Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 800, sodnika: Seifried (Maribor) in Skutnik (Mežica).
Salonit Anhovo: Purificacao 13, Berdon, Komel 14, Mengozzi 7, Kovačič 6, Orel, Vinčič 1, Bagarič, Savičič 14, Berlot, Paravan.
Calcit Kamnik: Ribič 2, Makovec 1, Kristan 12, Malovič 9, Drobnič 1, Potočnik 6, Slabe 2, Hrast, Dirntiš, Turk, Stanhisher 6, Sevčnikar.

21. 03. 2008

Marchiol Prvačina : ACH Volley 0 : 3 (-21, -22, -21)

Kanal, športna dvorana. Gledalcev 500, sodnika: Stegnar (Novo Mesto), Gril (Maribor)

ACH Volley: Urnaut, Pajenk 11, Čebron, Taliaferro, Gasparini 26, Touzinsky, Čuturič 6 Pleško 4, Thomas 8, Škorc, Kamnik, Satler 1. Trener: Gačić.

Marchiol Prvačina: Vidič, Vidmar, Krivec B. 2, Dačović 10, Paliska 6, Stanič, Sirk, Miklavc, Škorić 13, Basaneže 8, Krivec L. 1, Šabec 3. Trener: Berlot.

19. 03. 2008

Oči odbojkarske javnosti bodo konec tega tedna uprte v Kanal, kjer se bo v organizaciji domačega kluba Salonit Anhovo, ki letos praznuje zavidljivo 60-letnico delovanja, odigral zaključni turnir letošnjega tekmovanja za Pokal Slovenije za moške. Na ženskem turnirju, ki je bil pred časom prav tako odigran na Primorskem in sicer v Novi Gorici, so slavile domače igralke Hit-a, podobnega scenarija pa si obetajo tudi Kanalci, ki si še kako želijo domače zmage ob častitljivem jubileju.

18. 03. 2008
Le kakšen dan ali dva pred zaključnim turnirjem Srednjeevropske lige v avstrijskem Innsbrucku, na katerem je moštvo ACH Volleya že drugo leto zapored osvojili najvišjo lovoriko, se je ekipi pridružil novi član strokovnega štaba, pomočnik glavnega trenerja in statističar, Edo Klein.  Hrvat, ki ima kljub svoji mladosti zavidljive mednarodne izkušnje,  nabiral pa jih je tudi v Švici in Združenih arabskih emiratih,  je vsekakor pomembna okrepitev. Zanimalo nas je, kakšna je pravzaprav njegova vloga in kakšno je delo, ki ga opravlja.
17. 03. 2008

Podajalec odbojkarskega moštva ACH Volley Tomislav Šmuc se bo do konca letošnje tekmovalne sezone pridružil italijanskemu moštvu Cimone Modena. Priznano italijansko moštvo je to željo izrazilo pred kratkim zaradi poškodbe njihovega prvega podajalca Brazilca Ricarda, danes pa se je vodstvo ACH Volleya z 31-letnim Tomislavom Šmucem sporazumno tudi razšlo. »S Tomijem smo se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe, veseli smo zanj, da je našel izziv za igranje v vrhunski italijanski ligi,« je odhod Šmuca komentiral predsednik upravnega odbora ACH Volley, Rasto Oderlap.

15. 03. 2008

Odbojkarji ACH  Volleyja so se v letošnji sezoni okrepili s tremi ameriškimi reprezentanti. Eden med njimi je Scott Touzinsky, ki ima po očetovi strani ruske korenine. Od novembra, ko je začel z igranjem za ACH Volley pa do danes se je izkazalo, da je za ekipo kakovostna in dobrodošla okrepitev. Izjemno zgovorni Američan obožuje Slovenijo. Scott je za revijo Pilot, tedensko prilogo vseh Dnevnikovih edicij, spregovoril z novinarko Sonjo Korelc o svoji dosedanji športni poti, stvareh, ki jih ima rad, in o razlogih, zakaj mu je majhna deželica s sončne strani Alp tako prirasla k srcu.  V nadaljevanju objavljamo povzetek pogovora.

14. 03. 2008

Izvršni odbor Mednarodne odbojkarske federacije (FIVB), ki mu predseduje g.Ruben Acosta je včeraj na sestanku v Luzani predlagal nekaj pomembnih sprememb...

13. 03. 2008
Glede na izjave bivšega glavnega trenerja odbojkarskega moštva ACH Volley, Dragutina Baltiča, vezano na razloge za njegovo odstavitev še pred iztekom sezone, je v imenu vodstva kluba izjavo podal predsednik Rasto Oderlap.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?