Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
25. 02. 2008

Vodstvo Odbojkarskega moštva ACH Volley se je do konca letošnje sezone za pomoč pri vodenju treningov, tekem in statistike dogovorilo s hrvaškim strokovnjakom Edom Kleinom. 26 letni Varaždinec je do sedaj delal kot pomočnik in statistik v OK Varaždin ter v članski ženski in moški reprezentančni selekciji Hrvaške, izkušnje pa je nabiral tudi v reprezentančni selekciji Združenih Arabskih Emiratov ter švicarskem ženskem klubu Volero iz Zuricha. Klein bo že danes prevzel mesto pomočnika glavnega trenerja, nov trenerski tandem pa čaka prva preizkušnja že konec tega tedna v Innsbrucku, kjer bo moštvo ACH Volley branilo lansko lovoriko na zaključnem turnirju srednjeevropske lige.

22. 02. 2008

Vodstvo moštva ACH Volley je sprejelo odločitev, da še pred koncem odbojkarske sezone 2007/2008 prekine sodelovanje z glavnim trenerjem ekipe Dragutinom Baltičem zaradi objektivno dosegljivih, a vendarle ne doseženih rezultatov v okviru  letošnjega najbolj elitnega tekmovanja, evropske Lige prvakov. Ker moštvo vstopa v najbolj pomembno obdobje sezone, ko mora ves čas in vso energijo usmeriti v maksimalno pripravo na vse tri končnice,  to je zaključni turnir srednjeevropske lige prihodnji teden v Innsbrucku, zaključni turnir za pokal Slovenije v marcu in zaključek državnega prvenstva v aprilu, je vodstvo sklenilo izjemno pomembno vlogo glavnega trenerja zaupati dosedanjemu pomočniku Radovanu Gačiću. 

21. 02. 2008

ACH Volley – OK Varaždin 3:0 ( 21, 16,  21)

Radovljica, dvorana SGŠ. Gledalcev 150, sodnika: Gallaun, Isajlović (oba Avstrija)

ACH Volley: Pajenk 6, Čebron 10, Gasparini 15, Touzinsky, Čuturič 6, Pleško 4, Thomas, Šmuc, Škorc, Kamnik, Orel, Satler 2. Trener: Baltić.

OK Varaždin:  Raić, Muharemović 9, Hirš, Kurteš 10, Gotal 1, Strelec, Patafta 7, Vincek, Modrić 2, Kapustić, Josić 5. Trener: Barić.

21. 02. 2008

Vse ljubitelje odbojke in še zlasti zveste navijače, simpatizerje in prijatelje ACH Volleya, obveščamo, da bo nocoj ( četrtek, 21. februarja 2008) na TV Piki predvajan drugi del oddaje o našem odličnem moštvu. Scenarist in režiser oddaje Milan Leban je tudi tokrat v svojo kamero ujel zanimive »zakulisne« trenutke, ki pričajo o tem, kako naša odbojkarska zgodba nastaja, kako raste in kaj je vse potrebno postoriti, da so navijaške tribune polne in, da igralci imajo tisto ta pravo podporo, ki jim omogoča zmagovati tudi takrat, ko zgubljajo.  Zmagovalni tim ne šteje samo 12 igralcev. Šteje celo vrsto ljudi, ki izbrani vrsti dajejo tempo, barvo, vonj in zmagoviti okus. V timu ACH Volleya smo pravzaprav vsi – tudi vi, ki si boste nocojšnjo oddajo ogledali prvič, ali v ponovitvi že jutri, v petek, 22. februarja ob 12.30 uri oziroma v soboto, 23. februarja  ob 9.00 uri zjutraj. Vabljeni k ogledu zgodbe ACH Volley – drugi del.

20. 02. 2008

V četrtek čaka odbojkarje ACH Volleya še zadnji obračun v rednem delu srednjeevropske lige in sicer bodo v dvorani SGŠ v Radovljici gostili OK Varaždin. Hrvaško moštvo trenutno zaseda šesto mesto na lestvici in za razliko od gostiteljev ni potnik na zaključni turnir, ki bo konec naslednjega tedna v Innsbrucku. Varaždinci so letos igrali zelo spremenljivo, nekaj tekem so odigrali na visokem nivojo, mednje pa sodi prav gotovo tekma doma proti dunajskemu hotVolleysu, katero so po dramatičnem preobratu odločili v svojo korist. Vrsta branilcev lanskega naslova, ki je v zadnjih dveh krogih vknjižila dve gladki zmagi na gostovanjih v Bratislavi in Mariboru se na tekmo pripravlja po ustaljenem ritmu, misli pa bodo po četrtku že osredotočene na finalni turnir. Proti Varaždinu prav gotovo v moštvu ne bo poškodovanega Tineta Urnauta, ki je že pričel z rehabilitacijo, trener Baltić pa se še ni odločil, kdo od preostale trinajsterice igralcev bo tokrat spremljal tekmo s tribun. Pričetek tekme bo ob 19.uri.

20. 02. 2008
Po izboru bralcev štirinajst dnevnika The Slovenia Times, ki ima tudi svojo dnevno spletno izdajo in izhaja v angleščini, ter poslušalcev Radia Slovenia International, ki prav tako oddaja v angleščini, je odlični igralec našega moštva, srednji bloker Delano Thomas, postal naj gostujoča športna osebnost leta 2007 v Sloveniji. Posebno priznanje je Delano Thomas prejel sinoči na slovesnosti, ki je potekala na ljubljanskem Fužinskem gradu in so se je udeležili številni tuji in slovenski gospodarstveniki, diplomati, športniki in kulturniki. »Štejem si v izjemno čast, ker sem prejel tako ugledno priznanje in se zahvaljujem moštvu ACH Volleya, ki je za to priznanje hkrati tudi najbolj zaslužno. Slovenija je čudovita dežela, » je dejal Delano Thomas po proglasitvi naj tuje športne osebnosti leta in prejetju posebnega priznanja. FOTOGALERIJA
18. 02. 2008

Tine Urnaut si je na sobotnem srečanju srednjeevropske lige v Mariboru med domačim Stavbarjem in ACH Volleyem v zaključku drugega niza v eni izmed akcij poškodoval gleženj. Takoj je bil prepeljan v bolnišnico na slikanje, ki pa je pokazalo, da mu k sreči ni počila nobena od kosti. Kako dolgo bo potekala rehabilitacija, bo znano v naslednjih dneh, ko bo opravljen tudi specialistični pregled. »Tine potrebuje kakšen dan mirovanja, nujno pa je, da poškodovani del hladi z ledom. Šele ko mu bo oteklina izginila, bomo lahko opravili detajlnejši pregled, zaenkrat pa lahko rečem, da kaže na nekoliko močnejši zvin gležnja,« pa je o njegovem trenutnem stanju povedal fizioterapevt moštva ACH Volley Marko Šercer.

16. 02. 2008
Stavbar IGM - ACH Volley  0 : 3 ( -21, -20, -12 )

Športna dvorana Tabor Maribor. Gledalcev 250, sodnika: Skudnik, Stegnar.

Stavbar IGM:  Pušnik 7, Babič 4, Šmitran 4, Šket 8, Škundrič, Žitnik, Polančec, Horvat 11, Paljak, Zupanc, Draksler. Trener: Primec.

ACH Volley: Urnaut, Pajenk 13, Čebron, Gasparini 12, Touzinsky 7, Čuturič 7, Pleško, Šmuc, Škorc, Kamnik 12, Orel, Satler. Trener: Baltić.

15. 02. 2008

VKP Bratislava - ACH Volley  0 : 3 ( -11, -21, -16 )

Športna dvorana Bratislava. Gledalcev 60, sodnika: Kulhanek, Haas (oba Avstrija).

VKP Bratislava: Nosek, Husar 9, Rehak 4, Spevar 3, Joščak, Holly, Hodal, Begmenko 5, Patuc 3, Kiss, Vojkovič 3, Brandis. Trener: Husar.

ACH Volley: Urnaut 9, Pajenk 6, Čebron 11, Gasparini, Touzinsky, Čuturič, Pleško 7, Thomas, Šmuc, Škorc, Kamnik, Orel 13, Satler 3. Trener: Baltić.

14. 02. 2008

Odbojkarji ACH Volleya bodo konec tega tedna v gosteh odigrali dve srečanji v srednjeevropski ligi. Najprej se bodo v petek na slovaškem pomerili z domačo Bratislavo, v soboto pa v Mariboru še s Stavbarjem IGM. Na tekmi je odpotovalo 13 igralcev, ki so danes že opravili večerni trening v bratislavski športni dvorani. Tokrat je doma zaradi rahle poškodbe ostal le podajalec Brandon Taliaferro. Trener Baltić je po zaključku tekem v Ligi prvakov treninge posvetil predvsem nabiranju fizične moči pred odločilnimi srečanji letošnje sezone. V moštvu ni posebnosti, v obeh tekmah pa je cilj maksimalni izkupiček. Rezultat obeh srečanj bo moč spremljati tudi preko spletne strani. V Bratislavi je pričetek tekme ob 16.uri, v Mariboru pa ob 17.30 uri. 

10. 02. 2008

Alen Pajenk, simpatični in vedno nasmejani 205 cm visoki Mariborčan, se je po prihodu hitro vključil v moštvo ACH Volley, saj kot pravi, je praktično poznal vse igralce že iz reprezentance. Na Gorenjskem se počuti odlično, saj ima tu vse kar potrebuje. Trener Baltić mu v letošnji sezoni še ni namenil veliko minutaže na igrišču, a njegov čas šele prihaja in kot pravi, mu je cilj, tako kot vsakemu športniku, nastopiti na olimpijskih igrah. Vse to in še več nam je zaupal v pogovoru pred nadaljevanjem letošnje sezone, v kateri si z ekipo ACH Volley želi osvojiti vse tri lovorike.

04. 02. 2008

Odbojkarsko moštvo ACH Volley je ugodilo prošnjam VKP Bratislave in OK Varaždin, ki sta zaprosila za prestavitev tekem srednjeevropske lige. Tako bo tekma v Bratislavi na sporedu v petek, 15. februarja ob 16.uri, le dan kasneje pa bodo slovenski prvaki ob 17.uri v dvorani Tabor odigrali še srečanje v Mariboru proti Stavbarju. Srečanje zadnjega, 18.kroga rednega dela prvenstva z Varaždinom, pa bodo igralci ACH Volleya odigrali v četrtek, 21. februarja ob 19.uri v radovljiški dvorani.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?