Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
26. 02. 2011
 

Radovljica,26. februar 2011 - ACH Volley: UKO Kropa 3:0 (25:22, 25:21, 25:17). Srednja gostinska šola. Gledalcev 700. Sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled) ACH Volley: Flajs, Lewis, Šket 19, Kamnik, Simac 6, Vinčić 2, Kovačević 10, Fabjan(L), Jakopin 8, Vidič 7. Trener: Igor Kolaković UKO Kropa: Jereb 1, Mikolič, Goričnik (1), Šolar, Hrovat 13, Kržišnik, Zupanc 7, Slabe 10, Bogožalec 10, Mihelčič(L). Trener: Luka Slabe. FOTOGALERIJA

24. 02. 2011

Radovljica, 24. februarja 2011 – Moštvo ACH Volleya gosti to soboto, 26. februarja zvečer ekipo UKO Kropa. Gre za tekmo 5. kola državnega prvenstva, ki  pa ima – poleg tekmovalnega naboja – še eno posebnost: obe moštvi sta pravzaprav doma v športni dvorani srednje gostinske in turistične šole v Radovljici, kar pomeni, da se ob njunih uradnih srečanjih zgolj po navijaški tribuni nekako ve, kdo je domačin in kdo gost tekme. To soboto je domačin ACH Volley. V vsakem primeru pa na tokratni tekmi obe moštvi pravzaprav imata  prednost – »domačega« terena. Siceršnji uradni sedež pa imata nekje druge: ACH Volley na Bledu, UKO Kropa pa v Kropi. Radovljica je zgolj njun domicil, ko gre za treninge ter tekme državnega prvenstva ali Pokala Slovenije. In tudi stičišče, ki povezuje – ter ob derbijih teh dveh ekip tudi športno razdvaja – njune navijače. Želimo si, da jih bo na tej tekmi – tako »Indijancev« kot »Macol« -  v zelo velikem številu!

21. 02. 2011
Zaključni turnir srednjeevropske lige MEVZA bo letos v Innsbrucku, 20. in 21.3.2011. Kljub temu, da gredo odbojkarji ACH Volleya na zaključni turnir v vlogi prvega favorita, je podpora navijačev še kako potrebna in dobrodošla, saj bo ubranitev naslova iz lanske sezone vse prej kot lahka naloga.

V polfinalu 20.3. se bodo igralci ACH Volleya pomerili z ekipo hrvaškega državnega prvaka Mladosti iz Kaštele, kjer glede na dosedanja medsebojna srečanja, pričakujemo zmago naših odbojkarjev. Zato smo za vse navijače pripravili ponudbo za ogled finalne tekme, ki bo v ponedeljek, 21.3.2011 ob 20.15 v športni dvorani USI Halle v Innsbrucku.

Ponudbo za ogled finalne tekme si lahko ogledate TUKAJ.
19. 02. 2011

Kamnik, 19. februar 2011 – Moštvo ACH Volleya je tudi na gostovanju ponovno zabeležilo visoko zmago 3:0 v nizih, tokrat proti prvo uvrščeni ekipi rednega dela državnega prvenstva Calcit Volleyball iz Kamnika v Kamniku. Gosti so domačinom dovolili le 16 točk v prvem, 17 v drugem in 23 v tretjem nizu.  ACH Volley: Flajs (16), Lewis(l), Šket (14), Kamnik (6), Vinčić (1), Kovačević (10), Fabjan, Rašić (9), Jakopin, Vidič. Trener: Igor Kolaković. Calcit Volleyball: Hribar (l), Sušec , Mičić (4), Kvas, Šmitran (8), Planinc (9), Polančec , Ropret (2), Novljan (5), Kotnik, Duskarme(10), Pokeršnik (4). Trener: Bogdan Kotnik.

19. 02. 2011

Radovljica/Kamnik, 19. februarja 2011 – Danes popoldan odhaja moštvo ACH Volleya na gostovanje v Kamnik. Ob  17.30 uri jih namreč čaka derbi 4. kroga DP z gostitelji, moštvom Calcit Volleyball iz Kamnika. Naziv »derbi 4. kroga« si to srečanje zasluži iz več razlogov. Prvi je prav gotovo dejstvo, da je ekipa Calcita v rednem delu DP osvojila prvo mesto, ekipa ACH Volley , ki se je tekmovanju pridružila  z  »modro skupino«, pa je  trenutno prva ekipa skupine z osvojenim maksimalnim številom  točk in zmag. Sicer pridih derbija daje današnjemu srečanju tudi dejstvo, da sta dva posojena igralca ACH Volleya, Gregor Ropret in Jan Pokeršnik,  hkrati nosilca igre pri Calcitu, kakor tudi, da sta obe ekipi v povprečju zelo mladi.  Da si odbojkarji Calcita letos vtirajo pot proti vrhu državne razpredelnice, ni nobenega dvoma. Da pa jih na drugi strani mreže čaka motivirano moštvo ACH Volleya, ki ima za cilj, da znova ubrani državni naslov, pa prav tako ne kaže dvomiti. Zato bo tudi to srečanje zanimivo, napeto in izjemno vabljivo za navijače obeh moštev.

16. 02. 2011
 
Radovljica, 16. februarja 2011 - Srednja gostinska šola. Gledalcev 100. Sodnika: Globačnik (Topolšica), Perčič (Kamnik). ACH Volley: Flajs 4, Lewis-libero, Šket 19, Kamnik, Vinčić 4, Kovačević 6, Fabjan, Rašić 6, Jakopin 4, Vidič 6. Trener: Igor Kolaković. Panvita Galex: Aljec, Ž. Zupanc 4, Pavlovič, Mijalković 3, Kerec, Žitnik, Marič, Horvat 9, Flisar 5, Novak, Tot 6, Hrastovec- libero. Trener: Dejan Fujs.
16. 02. 2011

Radovljica, 16.02.2011 – Danes popoldan prihaja v športno dvorano SGTŠ v Radovljici  moštvo Panvita Galex iz Murske Sobote, ki  trenutno zaseda  4. mesto v t.i. »modri skupini« državnega prvenstva (v rednem delu DP je bila eipa Galexa druga). Tekma se bo pričela ob 17.30, kljub dokaj zgodnji večerni (ali poznopopoldanski) uri  pa pričakujemo številne navijače in ljubitelje dobre odbojke, saj so dosedanji dvoboji današnjih tekmecev vselej zelo razburljivi. Vsekakor ekipa iz Murske Sobote, ima v svojih vrstah izjemno izkušene in kakovostne igralce, pomeni pravi izziv tudi za odbojkarje ACH Volleya, branilce državne lovorike.

14. 02. 2011

Zagreb, 14. februar 2011 – Odbojkarji ACH Volleya so danes popoldan odigrali še zadnjo tekmo srednjeevropske lige in se z vnovično zmago v gosteh dodatno utrdili na prvem mestu ligaške lestvice. Zagrebško Mladost so premagali z rezultatom 3:1 v nizih. Prvi set so izgubili in vknjižili 23 točk, v preostalih treh nizih pa so stopnjevali lastni ritem igre in izjemno motivirano moštvo Mladosti porazili ter jim dovolili 21 točk v drugem nizu, 19 v tretjem in komaj 14 v četrtem.

14. 02. 2011
Ljubljana, 14. februar 2011 – »Mag. Aleš Jerala je človek, povsem predan odbojki. Še pred desetletjem je nosil dres blejskega moštva, danes je pri ACH Volleyju športni direktor. V javnosti se nerad izpostavlja, tokrat pa je kritično ovrednotil rezultat v tej sezoni lige prvakov in pogled usmeril tudi vnaprej. Po njegovih stopinjah gredo hčere Urša in Meta, članici Nove KBM Branik, in najmlajša Alja. »Ko sem se vrnil na Bled, smo v klubu rekli, da bomo delali za pivo in kikiriki – in še danes je tako. Zato nimam nič manjše odgovornosti, imam pa čisto vest in lahko vsakomur pogledam v obraz. Nimam drugih interesov kot to, da imam odbojko rad. Sem pa ponosen, da lahko sodelujem v zgodbi, ki jo je ustvaril Herman Rigelnik. Njegov prispevek je neprecenljiv, zgodovinski.« - je novinarju Dela, Janezu Porentizaupal Aleš Jerala v ponedeljkovem pogovoru, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti.
14. 02. 2011

Radovljica, 14.02.2011 - Danes  igra moštvo ACH Volleya svojo zadnjo,  18. tekmo  rednega dela srednjeevropske lige, in sicer v Zagrebu proti ekipi Haok Mladost. Tekma, ki pravzaprav ne odloča več o ničemer, se bo pričela ob 17. uri v dvorani Doma odbojke v Zagrebu, kamor se bo trener Igor Kolaković s svojimi varovanci odpravil opoldan. Kljub temu, da je moštvo ACH Volley že nekaj krogov na vrhu razpredelnice, kakor tudi, da imajo za seboj izjemno naporno evroligaško obdobje in dolgo pot v Rusijo in nazaj, ki je nekoliko načela zdravje nekaterih posameznih nosilcev igre, v Zagreb odhajajo, kot pravi tudi kapetan moštva Andrej Flajs, »po zmago in s ciljem, da na zaključnem turnirju interlige startamo s prvega mesta«.

12. 02. 2011

Nova Gorica, 12. februar 2011 – Odbojkarji ACH Volleya so tudi tekmo 2. kroga tako imenovane modre skupine državnega prvenstva Slovenije rešili v svojo korist. Z rezultatom 3:0 v nizih ( 20, 18, 26) so v gosteh premagali moštvo Marchiol Vodi. Na videz gladka zmaga  pa je v tretjem nizu povzročila kar nekaj preglavic aktualnim državnim prvakom, ki so šele proti koncu niza povedli in v podaljšani končnici tudi zmagali niz in zaključili srečanje na najboljši možni način.

12. 02. 2011

Nova Gorica, 12. februarja 2011 - Danes ob 19. uri se bosta v Novi Gorici v 2. krogu »modre skupine« državnega prvenstva pomerili ekipi Marchiol Vodi in ACH Volley. V 1. krogu DP je ekipa Marciol Vodi izgubila s 1:3 v Kamniku  proti ekipi Calcita.  ACH Volley pa je minulo soboto v Radovljici  premagal ekipo Salonita z rezultatom 3:0 v nizih. Za odbojkarje ACH Volleya, ki so se šele v četrtek zvečer vrnili iz 3500  km oddaljenega Kazana po izjemno težki evroligaški tekmi, nocojšnje srečanje zagotovo ne bo enostavno, na kar gotov računajo tudi nasprotniki. Zato bodo morali hitro strniti lastne vrste in se zoperstaviti moštvu Marchiola na najboljši možni način, saj gre za ekipo, ki  v zadnjih letih vedno posega v sam vrh slovenske lige.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?