Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
08. 07. 2011

Maribor, 08.07.2011 – Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance  pred zadnjim dejanjem evropske lige lahko računa na domala vse svoje varovance, še posebej na Alena Šketa, Matevža Kamnika in zdaj tudi Vida Jakopina. Slednji je, kot kaže saniral svojo poškodbo, in že od ponedeljka trenira s polno močjo. Šket se je vrnil v igro že pred zadnjo tekmo proti Hrvatom, Kamnik še nekoliko prej. »Tudi težave s hrbtom in kolenom Dejana Vinčića so preteklost,«  pravi Veselin Vuković.

05. 07. 2011

Ljubljana, 05. julija 2011 – Odbojkarski klub ACH Volley je danes izpeljal svojo prvo novinarsko konferenco kot ljubljanski klub na kateri je med drugim predstavil tudi nov simbol kluba – oranžnega zmaja, sicer simbol Ljubljane.  Pravzaprav gre za nadgrajen obstoječi in v Evropi že prepoznaven logotip moštva, ki odraža, kot je na predstavitvi dejal tudi njegov avtor, oblikovalec David Fartek iz agencije ArnoldVuga, kulturo športnega duha, ki „smo ji tudi na simbolni ravni dodali bojevitost, ognjevitost. Logotip ACH Volley je poslej okrogel in, če je že glava zmajeva, potemtakem tudi zadnja črka v znaku, to je črka Y, s kančkom hudomušnosti simbolizira zmajev rep, a tudi puščico, ki kaže smer – navzgor...”, je dejal Fartek. FOTOGALERIJA

02. 07. 2011
Dunaj, 02 . julija 2011 – V čudovitih prostorih sodobne stolpnice sredi Dunaja, UNIQUE  Tower, je sinoči potekal tradicionalni žreb skupin evropske lige prvakov za sezono 2011/2012. V ženski konkurenci bo letos nastopilo 20 klubov, v moški pa 24 klubov.  Ljubljanskemu moštvu ACH Volley je žreb namenil skupino F in za nasprotnike določil moštva PGE Skra Belchatow, Poljska, Tours VB, Francija in Budvanska Rivijera, Črna Gora.  »Kot vsako leto, vsi klubi, ki nastopajo v ligi prvakov so odlični. Žreb pa po tem določi ekipe, ki so poseben izziv. Nam je letos določil Poljake, Francoze in Črnogorce, ekipe glede katerih vemo, da jih je mogoče premagati,  kjer verjamemo, da smo zato dovolj močni in dovolj izkušeni. Zato vsekakor računamo na uvrstitev  v nadaljnje tekmovanje. Naš cilj namreč še naprej ostaja finalni turnir lige prvakov,« je rezultat žreba komentiral predsednik UO ACH Volley, Rasto Oderlap.
14. 06. 2011

Bled, 14. junija 2011 -  Vodstvo ACH Volleya se je po šestih letih tekmovanja v srednjevropskiu ligi in po štirih osvojenih naslovih prvaka tega tekmovanja odločilo, da se v sezoni 2011/2012 od te lige poslovi. »Pričakovali smo, da bo srednjeevropska liga v vseh teh letih naredila tako organizacijko kot tekmovalno nekaj korakov naprej oziroma več naredila na popularizaciji odbojke in dvigu kakovosti tekmovanj. Do tega žal ni prišlo, zato nam niti ni preostalo kaj drugega, kot da se od te lige poslovimo in usmerimo v državno prvenstvo.  S tem bomo nedvomno dvignili kakovostno raven domačega tekmovanja. Hkrati bomo izpad mednarodnih tekem, ki smo jih igrali v okviru srednjeevropske lige nadoknadili z vrsto prijateljskih dvobojev  z moštvi italijanske lige ali s tekmami proti ekipam drugih kakovostnih in tudi konkurenčnih evropskih  lig,« je odločitev o prekinitvi sodelovanja z MEVZO komentira predsednik UO ACH Volley, Rasto Oderlap.

 

Odnosi z javnostmi

11. 06. 2011

Pod Ribensko goro, 10. junija 2011  - Za sonce je bila zadolžena Petra. Kaj je čarala, ne vem, a je petek popoldan, tam na pomladno zelenem travniku pod Ribensko goro, sonce zasijalo celo v polnem sijaju. Nekje okrog 15. ure je prikorakala prva deklica v spremstvu očeta. In po tem se je prikazal še en mali-veliki par. Pa še eden in še eden… Naposled jih je Štefan urno preštel: »Ivanka, zapiši: 120 jih je po ta malem….«.  Toliko in še več otrok in njihovih staršev, vsi po vrsti ACH Juniorji, so se namreč odzvali povabilu in se ob koncu zanimive, z odbojko nabite sezone udeležili zaključnega piknika,  v katerega je -  roko na srce - spričo izjemno deževnega vremena v zadnjih dneh malokdo verjel. Toda, Petra in Matjaž sta bila vztrajna in tudi zato je posijalo sonce na veselje vseh, ki smo se minuli petek družili ob živ-žavu najmlajših, nadobudnih odbojkarjev. In naj ob tem še kdo poreče, da bo odbojka na tem koncu Gorenjske zamrla!? Ma ni šans!

10. 06. 2011

Ljubljana, 10. junija 2011 – Skupščina Odbojkarskega kluba Olimpija je sprejela sklep o pripojitvi TVD Partizana Bled k OK Olimpija in hkrati o preimenovanju društva v Odbojkarski klub ACH Volley. Članska ekipe OK Olimpija bo odslej tudi uradno delovala pod okriljem Športnega društva Brezovica. V primeru TVD Partizana in ACH Volleya pa gre za formalizacijo postopka, ki smo ga začeli z odločitvijo Zbora TVD Partizana za selitev v Ljubljano.

05. 06. 2011

Maribor, 05. junija 2011 – Prvi junijski konec tedna je minil v znamenju dveh sicer nekoliko težje prisluženih zmag slovenske moške odbojkarske reprezentance, tokrat nad izbrano vrsto Hrvaške. In, če so varovanci selektorja Veselina Vukovića v soboto vknjižili zmago z rezultatom 3:0 v nizih, so v nedeljo zvečer za zmago morali odigrati kar pet nizov in od tega dva prepustiti gostom iz sosednje države. »Pozna se nam naša utrujenost iz pripravljalnega obdobja in relativno dolge klubske sezone, tako, da proti Hrvatom res nismo blesteli, toda ključno je, da smo zmagali,« je tekmi komentiral kapetan reprezentance in bivši igralec ACH Volleya, Tine Urnaut.

03. 06. 2011

Radovljica, 03. junija 2011 – Moška odbojkarska reprezentanca, katero sestavljajo predvsem igralci ACH Volleya, bo konec tega tedna nastopala v Mariboru. V dvorani Lukna bo namreč v okviru evropske lige gostila reprezentanco Hrvaške. Odigrali bodo dve tekmi, v soboto in nedeljo, obe s pričetkom ob 18. uri. Na tekmi bo navzoč tudi statistik ACH Volleya, nepogrešljivi Mitja Torkar, ki bo zagotovil vsem tistim, ki v Maribor ne boste odšli, neposredno spremljanje rezultata obeh tekem na spletni strani ACH Volley.

31. 05. 2011
Radovljica, 31. maja 2011 – Na predlog Upravnega odbora je Zbor društva TVD Partizan Bled sprejel odločitev na osnovi katere bo odbojkarsko moštvo ACH Volley sezono 2011/2012 začelo v Ljubljani. „ Selitev prve ekipe v Ljubljano je posledica temeljitega razmisleka o tem, kako prvi ekipi, ki se je v zadnjih sedmih letih povzpela v sam evropski odbojkarski vrh, omogočiti boljše pogoje dela, kot jih je imela doslej. Odločitev je dozorevala dolge mesece, dejstvo, da v športni dvorani SGTŠ Radovljica ob pedagoškem procesu, ki vendarle ima prioriteto, „domuje” še vrsta drugih odličnih športnih kolektivov, pa je bil tisti jeziček na tehtnici, ki je pomagal narediti korak naprej. To nikakor ne pomeni, da bo z odhodom prve ekipe trpelo delo z mlajšimi selekcijami, vključenimi v Program ACH Junior. Slednjega smo vendarle vzorno in vzorčno organizirali prav v tej regiji, bogati z izjemno odbojkarsko zgodovino. Nasprotno, delalo se bo še več in še bolje, ker si to podmladek ACH Volleya tudi zasluži,” je odločitev Zbora društva komentiral predsednik UO Rasto Oderlap.
29. 05. 2011

FOTO:BOBOAntwerpen, 29. maja 2011 – Moška odbojkarska reprezentanca Slovenije je tudi drugo tekmo evropske lige opravila z odliko. V belgijskem Antwerpnu je namreč tako kot prvo, tudi drugo tekmo končala z izidom 3:1 v nizih (25:19;25:20;20:25;25:17) in se tako vrača domov z odličnim iskupičkom iz svoje skupine. Za ACH Volley je ta novica še toliko bolj zanimiva, kajti v reprezentanci so tudi danes državne barve branili bivši in zdajšnji igralci ACH Volleya: Dejan Vinčić, Alan Komel, Sebastijan Škorc, Alen  Pajenk, Tine Urnaut, Davor Čebron, Mitja Gasparini, proti koncu tretjega in četrtega niza pa je selektor Veselin Vuković dal priložnost tudi Vidu Jakopinu.

29. 05. 2011
FOTO:BOBO

Bled, 29. maja 2011 – Moštvo ACH Volley, čigar bivši in zdajšnji igralci v tem trenutku sijajno branijo tudi barve državne reprezentance,  se je okrepilo še z enim starim/novim imenom. Član moštva namreč ostaja tudi v sezoni 2011/2012 kanadski libero Daniel Lewis, kar je potrdil tudi z uradnim podpisom pogodbe z moštvom ACH Volleya. »Tako kot sem že ob koncu sezone povedal, prepričan sem, da ima ta ekipa zadosten potencial za doseganje visokih mednarodnih rezultatov, še zlasti, če bomo od začetka sezone igrali tako, kot smo še posebej dobro igrali ob koncu minule sezone, se pravi do konca odgovorno, disciplinirano  in skoncentriano drug na drugega,« pravi Lewis, ki se nadaljevanja sodelovanja z moštvom ACH Volley izjemno veseli tudi zato, ker mu je k srcu prirasla, ne samo ekipa pač pa tudi Slovenija.

29. 05. 2011

Radovljica, 29. maja 2011 –  V trenutku, ko je slovenska reprezentanca zabeležila svojo prvo zmago v evropski ligi in z rezultatom 3:1 premagala gostitelje srečanja, reprezentanco Belgije ter, ko je na drugem koncu sveta reprezentanca Srbije pod vodstvom Igorja Kolakovića prav tako premagala reprezentanco Argentine v prvi tekmi svetovne lige z rezultatom 3:1, smo po občutkih in ocenah povprašali tudi najmlajšega člana reprezentance in novega igralca ACH Volleya, Klemena Čebulja.  Prve reprezentančne turneje se žal ni udeležil. Razlog?

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?