Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
29. 05. 2011
FOTO:BOBO

Bled, 29. maja 2011 – Moštvo ACH Volley, čigar bivši in zdajšnji igralci v tem trenutku sijajno branijo tudi barve državne reprezentance,  se je okrepilo še z enim starim/novim imenom. Član moštva namreč ostaja tudi v sezoni 2011/2012 kanadski libero Daniel Lewis, kar je potrdil tudi z uradnim podpisom pogodbe z moštvom ACH Volleya. »Tako kot sem že ob koncu sezone povedal, prepričan sem, da ima ta ekipa zadosten potencial za doseganje visokih mednarodnih rezultatov, še zlasti, če bomo od začetka sezone igrali tako, kot smo še posebej dobro igrali ob koncu minule sezone, se pravi do konca odgovorno, disciplinirano  in skoncentriano drug na drugega,« pravi Lewis, ki se nadaljevanja sodelovanja z moštvom ACH Volley izjemno veseli tudi zato, ker mu je k srcu prirasla, ne samo ekipa pač pa tudi Slovenija.

29. 05. 2011

Radovljica, 29. maja 2011 –  V trenutku, ko je slovenska reprezentanca zabeležila svojo prvo zmago v evropski ligi in z rezultatom 3:1 premagala gostitelje srečanja, reprezentanco Belgije ter, ko je na drugem koncu sveta reprezentanca Srbije pod vodstvom Igorja Kolakovića prav tako premagala reprezentanco Argentine v prvi tekmi svetovne lige z rezultatom 3:1, smo po občutkih in ocenah povprašali tudi najmlajšega člana reprezentance in novega igralca ACH Volleya, Klemena Čebulja.  Prve reprezentančne turneje se žal ni udeležil. Razlog?

28. 05. 2011
FOTO:BOBO

Rosario, 28. maja 2011 – Medtem, ko slovenska odbojkarska reprezentanca gostuje v Belgiji v okviru tekem evropske lige, v argentinski pokrajini Santa Fe, v mestu Rosario, pa se bodo skoraj sočasno začele tudi prve tekme svetovne odbojkarske lige, katere se udeležuje tudi srbska reprezentanca pod vodstvom selektorja Igorja Kolakovića, siceršnjega trenerja ACH Volleya. Glede na to, da so v sestavi srbske reprezentance še trije naši odbojkarji, Milan Rašić, Uroš Kovačević in Vlado Petković, ter naš bivši igralec Veljko Petković, smo vzpostavili stik z oddaljeno Argentino ter povprašali Kolakovića, kako so stekle njihove priprave in kakšna so pričakovanja. Vse kaže, da jim gre zelo dobro, saj so se pred odhodom v Argentino za šest dni ustavili tudi v Braziliji.

26. 05. 2011

Radovljica, 25. maja 2011 – Kapetan moštva ACH Volley in dolgoletni reprezentant Andrej Flajs letošnje majske dneve preživlja v povsem drugačnem ritmu, kot ga je bil vajen dolga leta. Namesto napornega reprezentančnega »drila« se bolj kot prej posveča knjigi in študijskim obveznostim. Zato smo ga z vprašanji zmotili med predavanji in obveznimi vajami na Fakulteti za šport, med prebiranjem študijske literature in pisanjem seminarskih nalog ter pripravami na prve izpite.  A brez vprašanj vezanih na odločitev slovenskega selektorja Veselina Vukovića, zakaj Andreja tokrat ni na seznamu članov reprezentance povsem ni šlo, saj smo želeli – in tudi dobili – informacije iz prve roke.

24. 05. 2011
FOTO:BOBORadovljica, 24. maja 2011 – Med tem, ko so se člani slovenske moške odbojkarske reprezentance že odpravili na svojo prvo letošnjo pot proti Franciji in naprej proti Belgiji, je doma ostalo nekaj članov, sicer odbojkarjev ACH Volleya.  Poiskali jih bomo in povprašali, kje so in kaj počnejo. Ta hip sta v ospredju zlasti Matevž Kamnik in Alen Šket, za katere prihajajo novice, da sta poškodovana, a oba zatrjujeta, da ni nič neobičajnega in tudi nič posebej hudega, da pa je rehabilitacija dobrodošla. S potekom rehabilitacije je seznanjen tudi klubski fizioterapevt Marko Šercer. Tokrat objavljamo pogovor s srednjim blokerjem Matevžem Kamnikom.
09. 05. 2011

Radovljica, 09. maja 2011 – Ob uradnem zaključku letošnje odbojkarske klubske sezone smo znova izbrali najboljše mlade likovne ustvarjalce, ki so se prijavili na naš že tradicionalni likovni natečaj na temo odbojke. Letos se je povabilu odzvalo skupno 26 učenk in učencev treh osnovnih šol s področja Gorenjske. Strokovna žirija je izbrala tri najboljše. Prvo nagrado je prejel Martin Verbič, drugo Mohor Kozmus in tretjo Vid Debelak.

03. 05. 2011

Radovljica, 03. maja 2011 – ACH Volley je zaključil še eno uspešno sezono s številnimi osvojenimi lovorikami pa tudi z dejavnostmi, ki so ga močno zasidrale ne samo v  slovenskem športnem pač pa tudi  družbenem življenju. Že tretjo sezono zapored je klub namreč na stežaj odprl vrata svoje domicilne športne dvorane v Radovljici ter namesto vstopnic zbiral prostovoljne prispevke za Krizni center Kresnička Centra za socialno delo Radovljica. Skozi sezono se je tako nabralo 1.500 evrov prostovoljnih prispevkov, to vsoto pa je na predzadnji tekmi finala državnega prvenstva, ki je prav tako potekala v Radovljici, podvojil generalni sponzor ACH Volleya, družba ACH d.d. Odprtega srca pa so bili tudi odbojkarji našega najboljšega moštva v državi in regiji, in so Kresnički namenili še svojega »pujska« v katerem se je med sezono pridno nabralo 435 evrov.

29. 04. 2011

Radovljica, 29. aprila 2011 – Zvestobo moštvu ACH Volley so tudi za naslednjo sezono ponovno uradno potrdili s podpisom pogodb kapetan ekipe, sprejemalec Andrej Flajs in srednji bloker Matevž Kamnik. Minulo sredo zvečer pa se je moštvu pridružil tudi novi član, eden najbolj učinkovitih mož grškega moštva Lamia Volley zadnjih dveh sezon, sprejemalec Alan Komel. Tako je moštvo ACH Volleya za sezono 2011/2012 že skoraj v celoti sestavljeno in ga tvorijo, ob že omenjeni novi okrepitvi Alanu Komelu  in dveh nepogrešljivih dosedanjih članov Andreju Flajsu in Matevžu Kamniku, še: Dejan Vinčić,  Alen Šket,  Aleš Fabjan, Matej Vidič, Milan Rašič,  Uroš Kovačević, Klemen Čebulj in Gregor Ropret. Moštvo bo še naslednjo sezono vodil glavni trener Igor Kolaković. Pogovori pa še tečejo z Vidom Jakopinom in Danielom Lewisom.

28. 04. 2011

FOTO:BOBORadovljica, 28. aprila 2011 – S tretjo in s tem tudi zadnjo zmago v tekmi finala državnega prvenstva Slovenije je moštvo ACH Volley še sedmič zapored, skupno osmič v štiridesetletni zgodovini kluba, potrdilo nesporni primat v državi, pred tem v zmagi srednjeevropske lige tudi v Srednji Evropi.  Uvrstitev med dvanajst najboljših na stari celini, pa potrjuje dejstvo, da je relativno mlado slovensko moštvo, ojačano z nekaterimi odličnimi tujimi okrepitvami in pod taktirko odličnih trenerskih strategov trdno usidrano na odbojkarskem zemljevidu Evrope. Ta trenutek so na potezi analitiki, ki bodo skrbno ugotavljali, kaj je to moštvo naredilo v prav kar končani sezoni in kaj je možno pričakovati v prihodnji. Toda, v odbojki in športu na sploh pravzaprav šteje, kot pravi Igor Kolaković, le tisto, kar se dogaja zdaj. »Angleži pravijo: The past is history, the future is mistery (Preteklost je zgodovina, prihodnost je skrivnost), in to v športu še kako drži. Dober si toliko, kolikor znaš pokazati v tem trenutku. Nič več in nič manj. Mi smo pokazali veliko.«

28. 04. 2011
 

Radovljica, 28. april 2011 -  ACH Volley: UKO Kropa 3:0 (25:19, 25:21, 25:21). SGTŠ. Gledalcev 1100. Sodnika: Globačnik (Topolšica), Miklošič (Maribor). ACH Volley: Flajs 7, Lewis- libero, Van Dijk 16, Šket 2, Kamnik 3, Vinčić 2, Fabjan, Rašić 8, Jakopin 11, Vidič. Trener: Igor Kolaković. UKO Kropa: Jereb 5, Potočnik 12, Mikolič, Goričnik, Šolar, Hrovat 8, Todorovič- libero, Kržišnik, Zupanc 6, Slabe 8, Hrast, Stavbar 8, Bogožalec, Mihelčič- libero. Trener: Luka Slabe. FOTOGALERIJA

 

26. 04. 2011

FOTO:BOBORadovljica, 26. aprila 2011 – Moštvo ACH Volleya zanesljivo gre proti svojemu osmemu naslovu državnega prvaka  Slovenije v odbojki za moške. Med tem, ko se temeljito pripravlja še na tretjo tekmo proti letošnjim drugim finalistom, moštvu UKO Kropa, pa že krepi svoje vrste za prihajajočo sezono 2011/2012.  Izjemno razveseljivo dejstvo je, da sta pogodbi s klubom podaljšala prvi podajalec ekipe, Dejan Vinčić in prvi korektor, Alen Šket.  Izkušenim odbojkarjem pa sta se v teh dneh pridružila še dva mlada slovenska odbojkarska upa, sprejemalec  Klemen Čebulj in podajalec Gregor Ropret.

26. 04. 2011

Radovljica, 26. april 2011 – Tako kot je obljubil soigralcem, se je najmlajši član moštva ACH Volley, sprejemalec Uroš Kovačević, vrnil v Slovenijo pred tretjo, brž ko ne tudi zadnjo finalno tekmo državnega prvenstva, ki predstavlja le še korak do osvojitve sedme zaporedne, skupno osme državne lovorike ACH Volley. Kovačević se je hkrati vrnil kot evropski zmagovalec, saj je s kadetskim moštvom Srbije postal prvak Evrope, pred drugo uvrščeno Francijo in tretje uvrščeno Rusijo. Evropsko prvenstvo je potekalo minuli teden v Ankari, naslov evropskih kadetskih prvakov so Srbi osvojili prvič v zgodovini. Naslov svetovnih prvakov pa že imajo.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?