Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
22. 01. 2011

Radovljica, 22. januarja 2011 – Prva novica tega čudovitega, sončnega sobotnega dne je prišla z sms-sporočilom, poslanega z mobilnika Dejana Vinčića: sredi noči je namreč na svet privekala njegova prvorojenka, mala Anastasija. Srečnima staršema  posredujemo prisrčne čestitke in lepe želje, da bo življenjska pot male dojenčice resnično obsijana s soncem. Sicer pa je ravno Dejan bil naš prvi sogovornik, ki smo ga zmotili sredi napornega treninga v petek proti večeru v radovljiški športni dvorani. Nastopil je namreč čas  relativno kratkega premora v sicer zelo nabitem tekmovalnem sporedu, zato smo se odpravili med odbojkarje ACH Volleya z vprašanjem, kako je ta čas zapolnjen in čemu ta hip posvečajo največ pozornosti. Moštvo trenira v skoraj polni zasedbi. Po preležanem bronhitisu se je na trening vrnil kapetan Andrej Flajs, tudi Vlado Petković trenira kljub poškodbi gležnja, ki še vedno ni v celoti sanirana. Danes pa naj bi se ekipi pridružil tudi Matevž Kamnik, ki okreva po preležani virozi.

17. 01. 2011

Schwechat, 17. januarja 2011 -  Moštvo ACH Volley je tudi drugo tekmo v Avstriji, tokrat proti dunajskemu moštvo hotVolleys,  ob odsotnosti obolelih Flajsa in Kamnika,  zaključil z zmago in rezultatom 3:0 v nizih (18:25;18:25;21:25). Tako se je ACH Volley  le še bolj utrdil na prvem mestu lestvice srednjeevropske lige, na kateri ostaja neporažen že od samega začetka sezone.

16. 01. 2011

Ternitz, 16. januarja 2011 – Moštvo ACH Volleya je v gosteh, v avstrijskem Ternitzu nedaleč Wiener Neustadta, tudi v povratni tekmi srednjeevropske lige porazilo moštvo Team Austria z rezultatom  3:1 v nizih (22:25;25:21;25:19;25:21). Po prvem setu, ki se ni izšel po željah našega moštva in ga je ACH Volley izgubil z doseženimi 22 točkami, je v nadaljevanju vendarle pokazal svojo kakovost in preostale tri nize zaključil v svojo korist. Moštvo je odšlo na pot brez kapetana ekipe Andreja Flajsa in blokerja Matevža Kamnika, oba sta zbolela z virozo. Na sinočnjem treningu pa si je poškodoval skočni zglob še podajalec Vlado Petković.

14. 01. 2011
Foto:BOBORadovljica, 14. januarja 2011 – Po objavi informacije in dokončne odločitve CEV-a, komu bo letos zaupana organizacija zaključnega turnirja evropske lige prvakov in kaj nam je prinesel žreb v Luksemburgu, smo sredi rednega popoldanskega treninga v radovljiški športni dvorani zmotili še glavnega trenerja ACH Volleya, Igorja Kolakovića ter ga pobarali za njegov komentar. Prav tako nas je zanimalo tudi mnenje podpredsednika UO in športnega direktorja ekipe, Aleša Jerale, kakšna je njegova ocena in kakšne so možnosti posameznih ekip glede nadaljnjega napredovanja z ozirom na tekmece, ki jih je določil žreb. Povzetek razmišljanja pa je nedvomen: v Stožicah se obeta ponovni odbojkarski spektakel.
14. 01. 2011
Ljubljana, 14. januarja 2011 – Izvršni komite evropske odbojkarske federacije, ki mu predseduje Andre Meyer je odločil, da bo finalni turnir četverice najboljših evropskih moštev, ki bo 26. in 27. marca letos, organiziral odbojkarski klub Trentino BetClic, Italija za moške in Fenerbahce, Turčija za ženske. Italijani bodo organizirali zaključni dogodek v športni dvorani v Bolzanu, ki ni njihova matična dvorana, sprejme pa okrog osem tisoč obiskovalcev, moštvu ACH Volleya pa je žreb v Luksemburgu namenil izjemno nehvaležnega tekmeca – rusko moštvo Zenit Kazan. Tekmovanje se nadaljuje v začetku februarja, najprej na domačem terenu.
13. 01. 2011

Foto:BOBOLjubljana, 13. januarja 2011 – Po sijajnem zaključku prvega dela sezone v kateri so odbojkarji ACH Volleya zabeležili kar 21 zmag in prav nobenega poraza, ter ob koncu leta realizirali tudi prvi cilj sezone – vnovično zmago v pokalnem tekmovanju Slovenije, se je drugi del sezone začel nekoliko slabše.  V samo tednu dni je moštvo doživelo eno zmago v srednjeevropski ligi v športni dvorani v Radovljici in kar dva zaporedna poraza v evropski ligi prvakov, prvega minuli teden v Budvi in drugega sredi tega tedna v ljubljanskih Stožicah. S porazom v Ljubljani proti izjemno razpoloženem poljskem moštvu Jastrzebski Weigel je ACH Volley sicer zapravil prvo mesto v skupini, nikakor pa ne napredovanja v nadaljnji krog tekmovanja, tako, da ACH Volley zagotovo gre naprej.

13. 01. 2011

Foto:BOBOLjubljana, 13. januarja 2011 -  Dvorana Stožice. Število gledalcev: 11.000. Sodniki: Mitev (Bolgarija), Kovačević (Srbija) ACH Volley : Jastrzebski Wegiel 0:3 (21:25, 21:25, 23:25). ACH Volley: Flajs, Lewis (libero), Van Dijk, Šket, Petković, Kamnik, Vinčić, Kovačević, Fabjan, Rašić, Jakopin, Vidič. Trener: Igor Kolaković. Jastrzebski Wegiel: Nowik, Divis, Lomacz, Pawlinski, Yudin, Wika, Rusek (libero), Polanski, Gawryszewski, Pajak, Hardy, Gasparini. Trener: Lorenzo Bernardi. FOTOGALERIJA

11. 01. 2011

Ljubljana, 11. januar 2011 – Odbojkarje ACH Volleyja jutri, v sredo, 12. januarja  čaka zadnji krog predtekmovanja lige prvakov s poljskim podprvakom Jastrzebski Wegiel v ljubljanskih Stožicah. Proti njim so se odbojkarji ACH Volley uspešno borili že 17. novembra 2010, ko so jih premagali z rezultatom  3:1 v nizih. Na tiskovni konferenci so zbranim novinarjem spregovorili glavni trener gostujočega moštva Lorenzo Bernardi, glavni trener domačega moštva Igor Kolaković in kapetan domačega moštva Andrej Flajs.  

09. 01. 2011

Radovljica, 9. januarja 2011 – Trinajsta tekma srednjeevropske lige, ki se je odvila v soboto zvečer v radovljiški športni dvorani, na kateri pa sta se pomerili prvo – ACH Volley, in sedmo uvrščeno moštvo z aktualne lestvice, moštvo madžarskega Kaposvarja, je vsaj na začetku tekme že kazalo na senzacijo. Odbojkarjem ACH Volleya pravzaprav nič ni šlo od rok in so doživeli tudi hladen tuš, ko so do konca niza vknjižili le 16 točk.  V nadaljevanju pa so vendarle pokazali svoj obraz in tudi naposled suvereno zmagali. Zakaj takšen drastičen padec v igri in ali je nemara to bila posledica njihovega prvega poraza v celotni sezoni, minulo sredo v Budvi, smo povprašali nekatere akterje sinočnje tekme. 

08. 01. 2011

Radovljica, 08. januarja 2011 -  ACH Volley : Fino Kaposvar 3:1 (16:25, 25:19, 25:12, 25:10). ACH Volley: Flajs 7, Lewis 1, van Dijk 18, Šket, Kamnik, Simac 1, Vinčić 4, Petković 1, Fabjan -  libero, Rašić 3, Jakopin 16, Vidič 5. Trener: Igor Kolaković. Fino Kaposvar: Bagicz 6, Csoma 7, Deak - libero, Domotor - libero, Gelencser, Hoboth 11, Kaszap 3, Laszcik, Magyar, Nagy 7, Nemeth 11, Schulcz, Szabo, Lesznyik, Kantor. Trener: Daniel Horvath. FOTOGALERIJA

07. 01. 2011

Radovljica, 7. januarja 2011 – Pred zadnjo letošnjo tekmo evropske lige prvakov, ki bo v sredo, 12. januarja, čaka moštvo ACH Volleya vnovični obračun proti madžarskim prvakom, ekipi Kaposvarja v okviru srednjeevropske lige. Gre za povratno srečanje, ki bo potekalo v športni dvorani SGTŠ Radovljica, v soboto, 8. januarja zvečer, na katerega  pa se  pripravljajo odbojkarji ACH Volleya  maksimalno zavzeto, tako, kot smo navsezadnje od njih tudi vajeni. Prvi poraz v letošnji sezoni, ki so ga doživeli minulo sredo v Budvi,  in  je ekipi  kljub vsemu prinesel potrebno točko za napredovanje, je že zgodovina. Moštvo ACH Volleya s svojimi navijači gre naprej!

05. 01. 2011
Budva, 5. januarja (STA) - Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 5. kroga lige prvakov (skupina C) danes v gosteh izgubili s črnogorsko Budvansko Rivijero z 2:3 (-22, 21, -17, 15, -12). Kljub porazu so si Blejci že zagotovili napredovanje v drugi del. V prvi tekmi 5. kroga te skupine je poljski Jastrzebski Wegiel premagal pirejski Olympiacos s 3:0 (23, 20, 22). 
Mediteranski športni center Budva, gledalcev 820, sodnika: Marin (Romunija), Rychlik (Češka).Budvanska Rivijera: Ćaćić, B. Čuk, G. Čuk, Ve. Petković 2, Jurišić 10, Renovica, Čupković 25, Dabović, Škorc, Biribanti 21, Shafranovich 11, Marković 9. ACH Volley: Flajs 13, Lewis, Van Dijk, Šket 28, Vl. Petković 1, Kamnik 13, Simac, Vinčić 2, Fabjan, Rašić 10, Jakopin 11, Vidič.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?