Arhiv novic
Leto:
Mesec:
Ključne besede:
30. 01. 2011

Radovljica, 30. januarja – Sobotna povratna tekma srednjeevropske lige v Innsbrucku se zagotovo ni izšla po željah moštva ACH Volley, ki je tako doživelo svoj prvi letošnji serdnjeevropski poraz, ki pa rezultatsko sploh ni bil pomemben. »V prvi set smo vstopili slabo in to se nam je odrazilo tudi na končnem rezultatu, kljub temu, da smo v drugem in tretjem nizu vendarle igrali zelo dobro ter kontrolirali, tako žogo kot potek tekme. Toda, koncetracije je zmanjkalo in še zlasti v odločilnem, petem nizu nismo zdržali potrebnega tempa, čeprav smo nasprotnika nenehno lovili. Pokazalo se je tudi, da je bil njihov korektor, Brazilec Da Silva, za nas nerešljiva uganka. Tirolci so v končnici igrali izjemno kakovostno. Da Silva pa je pravzaprav odigral svojo simultanko, tako s servisi kot z napadom,« je po povratku iz Innsbrucka strnil svoje vtise glavni trener ACH Volleya, Igor Kolaković.  Ker pa je pred moštvom ACH Volleya pravzaprav tekma sezone, ki bo odigrana to sredo v Stožicah proti Zenitu iz Kazana, smo prvega stratega domačega moštva vprašali, kdo pa je lahko zenitov »Da Silva« in kaj lahko pričakujemo v prihajajočem obračunu?

29. 01. 2011

Innsbruck, 29. januarja 2011 – Hypo Tirol – ACH Volley 3:2 (25:22;18:25;20:25;25:21;15:13). Pet zelo napetih setov je bilo potrebno odigrati v povratni tekmi srednjeevropske lige v Innsbrucku, da bi Tirolci vknjižili svojo prvo letošnjo zmago proti ACH Volleyu in ACH Volley svoj prvi letošnji poraz v tem tekmovanju. Tekma se je končala z rezultatom 3:2 v nizih za Hypo Tirol. Gostiteljem je pripadel prvi, četrti in peti set, gostom pa drugi in tretji. Hypo Tirol: Čebron (13), Carlleti, Chrtiansky (4), Koncal (1), Laure (L), Mozer (2), Amalthof , Costa da Silva (39), Joščak (9), Berger (19), Svoboda, Tusch . Glavni trener : Stefan Chrtiansky.  ACH Volley : Flajs (24), Lewis (L), van Dijk (19), Šket (3), Petković (1), Kamnik (14), Vinčić, Kovačević (10), Fabjan, Rašić (7), Jakopin, Vidič. Glavni trener: Igor Kolaković.

28. 01. 2011

Radovljica, 28. januarja 2011 - Po več kot desetdnevnem tekmovalnem premoru se odbojkarji ACH Volleya v soboto, 29. januarja odpravljajo na Tirolsko. V Innsbrucku bodo namreč odigrali svojo 16. tekmo v srednjeevropski ligi proti lanskim avstrijskim prvakom, ekipi Hypo Tirola. Moštvo, za katerega igra tudi bivši bloker ACH Volleya, Davor Čebron, je bilo v tem letu tudi udeleženec Lige prvakov, a so s tekmovanjem zaključili že po prvem krogu. Za Tirolce so bili premočni  tako odbojkarji moskovskega  Dinama,  kot tudi Knack Randstad Roeselare in Panathinaikosom , tako da so zasedli šele  3. mesto v skupini. Sedaj pa naskakujejo vrh srednjeevropske lige ter domačo državno lovoriko. Tudi zato so sprejeli organizacijo zaključnega turnirja MEVZ-e, ki bo torej v Innsbrucku  20. in 21. marca letos.

27. 01. 2011
Radovljica/Ljubljana, 27. januarja 2011 – »Pretekla sobota je bila za 24-letnega Velenjčana, ki drugo sezono igra za slovenske prvake, zagotovo eden najlepših dni v njegovem življenju. Na svet je namreč prijokala njegova prvorojenka, mala Anastasija. Seveda pa to Dejana Vinčića ni zmotilo v pripravah na prvo tekmo osmine finala, ko bo dvorana v Stožicah ob 20. uri gostila dvakratnega zaporednega ruskega prvaka Zenit iz Kazana. Vinčić se zaveda, da ga s soigralci v osmini finala čaka vražje težko delo, vendar pa upanja na uvrstitev v četrtfinale ni izgubil. Nasprotno,« je zapisal novinar Ekipe, Miha Štamcar v članku z naslovom »Po težji poti do Bolzana«. Intervju v nadaljevanju objavljamo v celoti.
26. 01. 2011
Ljubljana, 26. januarja 2011 -  Strokovni štab slovenske odbojkarske reprezentance, ki jo vodi selektor Veselin Vuković, je v teh dneh klubom posredoval obvestilo o sestavi širšega seznama slovenskih reprezentantov, ki se bodo potegovali za mesto v slovenski izbrani vrsti. Reprezentančne aktivnosti se bodo  začele ob  koncu letošnje odbojkarske klubske sezone, maja 2011. Seznam vsebuje 30 imen med katerimi so tudi naši odbojkarji, in sicer: podajalec Dejan Vinčić, sprejemalca Andrej Flajs in Vid Jakopin, blokerja Matevž Kamnik in Matej Vidič, korektor Alen Šket in prosti igralec Aleš Fabjan. Ožji seznam 16 izbranih reprezentantov bo znan 5. maja 2011.

22. 01. 2011

Radovljica, 22. januarja 2011 – Prva novica tega čudovitega, sončnega sobotnega dne je prišla z sms-sporočilom, poslanega z mobilnika Dejana Vinčića: sredi noči je namreč na svet privekala njegova prvorojenka, mala Anastasija. Srečnima staršema  posredujemo prisrčne čestitke in lepe želje, da bo življenjska pot male dojenčice resnično obsijana s soncem. Sicer pa je ravno Dejan bil naš prvi sogovornik, ki smo ga zmotili sredi napornega treninga v petek proti večeru v radovljiški športni dvorani. Nastopil je namreč čas  relativno kratkega premora v sicer zelo nabitem tekmovalnem sporedu, zato smo se odpravili med odbojkarje ACH Volleya z vprašanjem, kako je ta čas zapolnjen in čemu ta hip posvečajo največ pozornosti. Moštvo trenira v skoraj polni zasedbi. Po preležanem bronhitisu se je na trening vrnil kapetan Andrej Flajs, tudi Vlado Petković trenira kljub poškodbi gležnja, ki še vedno ni v celoti sanirana. Danes pa naj bi se ekipi pridružil tudi Matevž Kamnik, ki okreva po preležani virozi.

17. 01. 2011

Schwechat, 17. januarja 2011 -  Moštvo ACH Volley je tudi drugo tekmo v Avstriji, tokrat proti dunajskemu moštvo hotVolleys,  ob odsotnosti obolelih Flajsa in Kamnika,  zaključil z zmago in rezultatom 3:0 v nizih (18:25;18:25;21:25). Tako se je ACH Volley  le še bolj utrdil na prvem mestu lestvice srednjeevropske lige, na kateri ostaja neporažen že od samega začetka sezone.

16. 01. 2011

Ternitz, 16. januarja 2011 – Moštvo ACH Volleya je v gosteh, v avstrijskem Ternitzu nedaleč Wiener Neustadta, tudi v povratni tekmi srednjeevropske lige porazilo moštvo Team Austria z rezultatom  3:1 v nizih (22:25;25:21;25:19;25:21). Po prvem setu, ki se ni izšel po željah našega moštva in ga je ACH Volley izgubil z doseženimi 22 točkami, je v nadaljevanju vendarle pokazal svojo kakovost in preostale tri nize zaključil v svojo korist. Moštvo je odšlo na pot brez kapetana ekipe Andreja Flajsa in blokerja Matevža Kamnika, oba sta zbolela z virozo. Na sinočnjem treningu pa si je poškodoval skočni zglob še podajalec Vlado Petković.

14. 01. 2011
Foto:BOBORadovljica, 14. januarja 2011 – Po objavi informacije in dokončne odločitve CEV-a, komu bo letos zaupana organizacija zaključnega turnirja evropske lige prvakov in kaj nam je prinesel žreb v Luksemburgu, smo sredi rednega popoldanskega treninga v radovljiški športni dvorani zmotili še glavnega trenerja ACH Volleya, Igorja Kolakovića ter ga pobarali za njegov komentar. Prav tako nas je zanimalo tudi mnenje podpredsednika UO in športnega direktorja ekipe, Aleša Jerale, kakšna je njegova ocena in kakšne so možnosti posameznih ekip glede nadaljnjega napredovanja z ozirom na tekmece, ki jih je določil žreb. Povzetek razmišljanja pa je nedvomen: v Stožicah se obeta ponovni odbojkarski spektakel.
14. 01. 2011
Ljubljana, 14. januarja 2011 – Izvršni komite evropske odbojkarske federacije, ki mu predseduje Andre Meyer je odločil, da bo finalni turnir četverice najboljših evropskih moštev, ki bo 26. in 27. marca letos, organiziral odbojkarski klub Trentino BetClic, Italija za moške in Fenerbahce, Turčija za ženske. Italijani bodo organizirali zaključni dogodek v športni dvorani v Bolzanu, ki ni njihova matična dvorana, sprejme pa okrog osem tisoč obiskovalcev, moštvu ACH Volleya pa je žreb v Luksemburgu namenil izjemno nehvaležnega tekmeca – rusko moštvo Zenit Kazan. Tekmovanje se nadaljuje v začetku februarja, najprej na domačem terenu.
13. 01. 2011

Foto:BOBOLjubljana, 13. januarja 2011 – Po sijajnem zaključku prvega dela sezone v kateri so odbojkarji ACH Volleya zabeležili kar 21 zmag in prav nobenega poraza, ter ob koncu leta realizirali tudi prvi cilj sezone – vnovično zmago v pokalnem tekmovanju Slovenije, se je drugi del sezone začel nekoliko slabše.  V samo tednu dni je moštvo doživelo eno zmago v srednjeevropski ligi v športni dvorani v Radovljici in kar dva zaporedna poraza v evropski ligi prvakov, prvega minuli teden v Budvi in drugega sredi tega tedna v ljubljanskih Stožicah. S porazom v Ljubljani proti izjemno razpoloženem poljskem moštvu Jastrzebski Weigel je ACH Volley sicer zapravil prvo mesto v skupini, nikakor pa ne napredovanja v nadaljnji krog tekmovanja, tako, da ACH Volley zagotovo gre naprej.

13. 01. 2011

Foto:BOBOLjubljana, 13. januarja 2011 -  Dvorana Stožice. Število gledalcev: 11.000. Sodniki: Mitev (Bolgarija), Kovačević (Srbija) ACH Volley : Jastrzebski Wegiel 0:3 (21:25, 21:25, 23:25). ACH Volley: Flajs, Lewis (libero), Van Dijk, Šket, Petković, Kamnik, Vinčić, Kovačević, Fabjan, Rašić, Jakopin, Vidič. Trener: Igor Kolaković. Jastrzebski Wegiel: Nowik, Divis, Lomacz, Pawlinski, Yudin, Wika, Rusek (libero), Polanski, Gawryszewski, Pajak, Hardy, Gasparini. Trener: Lorenzo Bernardi. FOTOGALERIJA

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?