Novice

Sijajna zmaga ACH Volleyja v TiVolleyu!


Ljubljana, 8.februarja - ACH Volley :Knack Roeselare 3:0 (20,17, 22). Dvorana Tivoli. Gledalcev 2500. Sodnika: Amasiadis (Grčija), Dragomir (Romunija)
ACH Volley: Flajs, Komel, Šket, Klobučar, Vinčić, Kovačević, Čebulj, Ropret, Fabjan (L), Rašič, Vidič, Simac.
Knack Roeselare: Tuerlinckx, Paulides, D'Huls, Stancu, Deoo, Imhoff, Poglajen, Vehelst, Va Hirtum, Jago, Ammeman, Callebert (L).

Na prvi tekmi v Belgiji je minimalna zmaga pripadla odbojkarjem ACH Volley. Za preboj v polfinale so potrebovali še eno zmago, v primeru poraza pa bi o skupnem zmagovalcu odločal zlati niz. V uvodu so imeli gosti veliko težav na sprejemu, kar so gostitelji znali izkoristiti s protinapadi in pri rezultatu 7:2, so Belgijci že vzeli prvi polminutni odmor. Prodornemu napadu, so Ljubljančani dodali še učinkovit blok (Milan Rašič, Alen Šket, Matej Vidič) in pri rezultatu 14:5, so gostje naredili menjavo na podaji. Ammerman je na tej poziciji zamenjal D'Hulsta. Z močnimi servisi Hendrika Tuerlinckxa, so se gostje približali na sedem točk zaostanka (18:11). Belgijci so postajali vse bolj nevarni. Močno so popravili igro v obrambi in dodobra izkoriščali lastne napake Ljubljančanov in pri rezultatu 22:18, je domači
trener Igor Kovačević vzel še drugi polminutni odmor. Gostitelje je to le umirilo in z blokom Milana Rašića so prišli do uvodnega niza. Po vodstvu 0:1, so gostje začeli grešiti v napadu in pri rezultatu 3:1, so že posegli po prvem polminutnem odmoru. Ljubljančane tudi to ni zmedlo. Na prvem tehničnem odmoru so razliko še povečali (8:5). Belgijcem je odmor bolj koristil in z blokom Sama Derooja, so rezultat izenačili na 9. točki. Veselje peščice gostujočih navijačev je bilo kratkotrajno, saj so odbojkarji ACH Volley zaigrali tako kot znajo in z delnim izidom 4:0 (13:9) spet lažje zadihali. Do konca niza so gostitelji dopustili, da so se Belgijci približali zgolj na tri točke razlike (15:12). Bližje jim niso dopustili in Ljubljančani so prišli še do drugega niza.

Polfinale je bilo oddaljeno zgolj še za en niz. V visokem ritmu so gostitelji nadaljevali tudi v tretjem nizu in po uspešnem bloku Uroša Kovačevića so imeli že štiri točke naskoka (6:2). Uvodni kapital so hitro zapravili, predvsem po zaslugi močnih in natačnih servisov gostujočega kapetana Hendrika Tuerlinckxa (6:5). Učinkovit blok gostiteljev je začel delovati v pravem času (10:6), a z isto mero so vrnili tudi gostje (11:10). Rešitev gostov je bila spet kratkotrajna, saj so na drugem tehničnem odmoru že spet zaostajali za štiri točke (16:12). Ljubljančani so se prehitro videli v polfinalu. Njihovo nezbranost so gostje dodobra izkoristili in se približali na točko zaostanka (19:18). Po zaslugi razpoloženega Alena Šketa so gostitelji spep pobegnili (23:20), a tudi to ni uspelo zaustaviti Belgijcev. Z neubranljivim servisom Joppa Paulidisa so se približali na točko zaostanka (23:22). Tu se je njihova zgodba končala. Piko na i je z uspešnim blokom postavil Klemen Čebulj in odbojkarji ACH Volley so se z dvema zmagama zasluženo uvrstili v polfinale.


Matjaž Klemenc
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?