Novice

Sijajna prva zmaga Slovencev na EP!

Dunaj, 10. septembra – Na otvoritveni tekmi evropskega prvenstva Slovenci premagali Avstrijce z rezultatom 3:0 v nizih. Slovenski navijači »razmetani« po vsej dvorani!

 

Slovenska odbojkarska reprezentanca, katero sestavljajo večinoma zdajšnji in nekdanji odbojkarji ACH Volleya, je otvoritveno tekmo evropskega prvenstva v veličastni dunajski športni dvorani, ki sprejme okrog 10 tisoč gledalcev,  odigrala odlično in premagala nasprotnika z rezultatom 3:0 v nizih. V prvem nizu je nasprotniku dovolila  20 točk, v drugem 21, v tretjem ponovno 20. Avstrijsko moštvo je le v prvi polovici drugega niza pokazalo nekaj več iniciative, naredilo zelo dober delni izid in povedlo na 11 točki, toda, to je bilo hkrati tudi vse. Slovenski selektor Veselin Vuković, ki so ga Avstrijski organizatorji  sicer preimenovali v Igorja Kolakovića (in povzročili precej zmede), je dal priložnost odličnemu Vinčiću, povratniku po poškodbi Radoviću, Šketu, Škorcu, Pajenku, Urnautu in Flajsu, katerega je proti koncu prvega seta zamenjal s Planincem. Vse ostale – Kamnika, Gasparinija, Jakopina, Plota in Satlerja  pa je odpočil, in bo brž ko ne z njimi odprlo jutrišnje, zelo pomembno in zanimivo srečanje Slovenije proti Srbiji. Avstrijci so se sicer potrudili pripraviti pravi spektakel, toda hkrati so se tudi zelo potrudili, da kakšnih 200 slovenskih navijačev, ki so se odpravili na Dunaj organizirano pa tudi v lastnih aranžmajih, vendarle  ne bi bili skupaj. »Navkljub vsem prošnjam, pa tudi zelo zasoljenim cenam vstopnic, zavoljo česar je bila dvorana precej prazna, smo dobili sedeže zelo visoko in daleč od igrišča, pa še vsi nismo mogli biti  skupaj,« nam je poročal organizator poti na Dunaj, Boštjan Gerdej. Dodatno nezadovoljstvo je povzročilo tudi dejstvo, da so našim navijačem pobrali na vhodih v dvorano vse plastične troblje in znamenite lesene raglje, ko pa so redarji želeli sneti še slovensko zastavo in velik navijaški plakat s sliko Alana Šketa, so naši glasno protestirali. Boštjan Gerdej je na to zahteval, da po dvorani potemtakem poberejo tudi avstrijskim navijačem zastave, na kar so varnostniki vendarle odnehali. A organizatorji so kljub temu dosegli svoje, saj so  naši navijači ostali neslišni in neopazni v kakšni 6-tisočglavi množici, povečini šoloobvezne dunajske mladine. Dvorana ni bila polna, kaj šele razprodana, zato so Avstrijci pripeljali v dvorano predvsem otroke, da kolikor toliko naredijo potrebno vzdušje. Kljub temu, navijanje ni pomagalo in je tako bila slovenska zmaga nad avstrijsko reprezentanco še toliko bolj sladka.

 

Za nas pa bo vendarle najbolj zanimiv obračun jutri, v nedeljo, ko se bo slovenska reprezentanca soočila s srbsko reprezentanco, ki jo vodi naš trener Igor Kolaković, v prvi postavi pa so prav tako »sami naši aduti« - Kovačević, Rašić in Petković. Zanimivo in  vroče bo! Držimo pesti za odlično odbojko in še boljši rezultat.

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?