Novice

Sijajno nadaljevanje sezone z novo zmago v gosteh

 

 

Prvi set je v precej mrzli Gradski dvorani Kaštela, ki je  na drugi dan novega leta privabila med 150 in 300 gledalcev potekal dokaj izenačeno, čeprav je gostujoče moštvo, ACH Volley bilo v nenehni rahli prednosti ene do dveh točk. Na drugi tehnični odmor so odbojkarji ACH Volleya odšli z rezultatom 16:13, v nadaljevanju pa so gostitelji, moštvo Mladost Kaštela  lovili goste točko za točko, a le do 21. točke, ko so popustili in na tem rezultatu tudi ostali. Prvi strateg ACH Volleya je  na začetku seta tokrat ponudil priložnost Flajsu, Lewisu, van Dijku, Petkoviću, Simacu,  Rašiću in Jakopinu.

V prvem delu drugega seta so odbojkarji ACH Volleya krenili v napad  bolj odločno in že do prvega tehničnega odmora vknjižili 4 točke prednosti pred gostitelji. V podobnem tempu so nadaljevali še naprej in odbojkarjem Kaštela pravzaprav niso puščali nobenega maneverskega prostora, čeprav so gostitelji v določenem trenutku poskušali prevzeti pobudo, toda to ni zadostovalo. Tako so odbojkarjki ACH Volleya tudi na drugi tehnični odmor odšli s petimi točkami prednosti pred gostitelji. V nadaljevanju niza pa so prednost le še povečevali in niz zaključili z rezultatom 25:18.

V tretji niz so odbojkarji Kaštela  očitno vstopili z željo, da tudi sami pokažejo svojo kakovost, saj so navsezadnje tudi oni postali pokalni zmagovalci Hrvaške in slavili na zaključnem turnirju konec leta 2010 pred veliko izkušenejšimi hrvaškimi ekipami. Tako je Kaštela  v tretjem nizu prevzela pobudo in na prvi tehnični odmor odšla s točko prednosti pred gosti iz Slovenije. Dokaj izenačeno so se borili do 13. točke, potem je ACH Volley izenačil ter na drugi tehnični odmor odšel z rezultatom 16:15. Po tem je sledila serija petih zaporednih točk ACH Volleya, ki na to prednosti do konca niza ni več spustil iz rok  in tudi tretji set zmagal z rezultatom 25:18.

V vrstah gostiteljev sta bila najbolj razigrana  Milkov z 11 in Šuker z 9 točkami, v vrstah ACH Volleya pa van Dijk z 12 in Jakopin z 11 točkami.

 

Igor Kolaković: »Vesel sem, da smo tudi drugi del sezone začeli v podobnem tempu kot smo prvega končali in si vknjižili novo zmago. Tekma se je začela precej nenavadno, saj je bila dvorana izjemno mrzla. Moštvo Kaštela pa je pričakovano pokazalo precejšnjo ambicioznost in željo, da nas premagajo. Rezultatsko gledano je tako bila naša zmaga lahka, v bistvu pa so se gostitelji precej upirali, zlasti v prvem in tretjem setu. Zato smo morali igrali zelo dobro in moji varovanci so znova upravičili izkazano zaupanje. Nocojšnja zmaga pa je pomembna predvsem zaradi ritma, ki smo ga vzpostavili v prvem delu sezone ter zaradi nadaljevanja, ki nas čaka.«

 

Vid Jakopin : » Nocojšnja zmaga je za nas vsekakor bila pričakovana, čeprav je bila za nami dolga vožnja z avtobusom, dočakala pa nas je tudi hladna dvorana. Toda to nas ni motilo, igrali smo toliko koliko je bilo potrebno in zasluženo slavili. Sami nismo delali veliko napak in smo v bistvu bolj čakali na njihove, brez posebnega tveganja. Tudi tokrat smo pokazali, da ne popuščamo in da gremo v vsako tekmo odgovorno, ne glede na to, kdo je naš nasprotnik. Naša naslednja postaja je Budva. Glede na to, da se tja odpravljamo iz Splita, pričakujem, da bomo do srede opravili še nekaj kakovostnih treningov in da bomo dobro pripravljeni za našega evroligaškega nasprotnika, tako da tja odhajamo z optimizmom.«

 

Vid Jakopin si je priboril nocojšnjo zmago na svoj 23. rojstni dan. Vidu iskreno čestitamo!

 

Odnosi z javnostmi

  

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?