Novice

SLAVJE DOMAČINOV

Domačini so na začetku srečanja ob navdušenju polne telovadnice Kulturnega doma predvsem na račun napak gostov takoj prešli v vodstvo s 6:1, kar je prisililo stratega Baltića že k prvemu polminutnemu odmoru.  Tudi v nadaljevanju srečanja se slovenski prvaki, ki se jim je močno poznala neuigranost niso znašli, domačini so vodili že z 11:6, na drugi tehnični odmor pa so po solo bloku Pušnika nad Gasparinijem odšli s prednostjo šestih točk.  Pri rezultatu 21:15 za Dob je v igro namesto Čebrona vstopil Pajenk, pri 22:18 pa je Gasparinija zamenjal Orel. Pajenk je z asom takoj znižal na 20:23, domači trener Palgut pa je reagiral in vzel polminutni odmor. Prednost je domačinom do konca niza uspelo zadržati in tako so na veselje domače publike brez težav vknjižili prvi niz.

 

Tudi uvod drugega niza je potekal po notah domačinov, gostje so bili povsem brez prave igre in prvi tehnični odmor je pripadel Dobu z 8:4. Napake gostov so se nadaljevale, Dob je tako vodil že s 10:4, Baltić pa je ukrepal s polminutnim odmorom. Pri 13:6 za domače je pri gostih igro zapustil Pajenk, zamenjal ga je Čebron, točko kasneje pa je Gasparinija zamenjal še Orel. Igra slovenskih prvakov je bila povsem razglašena, rezultat na semaforju je kazal vodstvo Doba z 19:8, Batić pa je zahteval že drugi polminutni odmor. Slovenski strateg je poskušal z menjavo tudi na mestu podajalca in je v igro namesto Talifierra poslal poškodovanega Satlerja, toda tudi to ni prineslo željenega učinka in ACH Volley je bil v drugem nizu gladko poražen na 13.točki.

 

Tretji niz je trener Baltić premešal karte v igrišču in tako je v moštvu slovenskih prvakov na podajalskem mestu pričel Satler, na mestu sprejemalca Čuturič, medtem ko je mesto korektorja prevzel Urnaut. S takšno postavo so Slovenci takoj povedli s 6:3, na prvi teh.odmor pa odšli z dvema točkama prednosti. Ob drugem tehničnem odmoru je prednost slovenskega moštva znašala tri točke, kljub temu pa je bilo v igri zaznati še ogromno napak. Slovaški strateg na klopi Doba Palgut je pri rezultatu 18:14 zahteval prvi polminutni odmor, točko kasneje pa še drugega.  Čuturič je z odličnimi servisi nato razorožil domačo vrsto, ki je v tretjem nizu tako klonila na 16.točki.  

 

Četrti niz je potekal izenačeno vse do četrte točke, nato pa so domačini povedli in po bloku Golstajna nad Thomasom odšli na prvi tehnični odmor s tremi točkami prednosti. Blok Peluche za 11.točko (11:6) je prisilil trenerja ACH Volleya Baltića k prvemu polminutnemu odmoru. V nadaljevanju so se po nekaj napakah domačinov gostje približali na 13:11, Baltić pa je na mesto srednjega blokerja namesto Pajenka poslal Kamnika. Urnaut je nato z asom izenačil na 15.točki, Pleško pa je po hitri akciji priigral še 16. in s tem tudi prvo vodstvo v četrtem nizu. Nekaj napak na mreži ACH Volleya je pomenilo novo vodstvo domačinov z 20:17, a so se nato Slovenci zopet zbrali in po asu Thomasa izid znižali le na točko zaostanka (20:19). Domačini so si v napeti končnici po napaki Pleška priigrali prvo zaklj žogo, ki je sicer niso izkoristili, zato pa so bili uspešni pri drugi in tako zasluženo premagali aktualne prvake srednjeevropske lige.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?