Novice

SLOVENCEM PRVI DVOBOJ Z GRČIJO

Atene - Slovenska odbojkarska reprezentanca je v tretjem krogu skupine B evropske lige v gosteh premagala Grčijo s 3:0 (20, 22, 19). Maloštevilni gledalci v Atenah niso videli kakovostne odbojke, saj sta tako ena kot druga ekipa naredili precej napak. Še najlepšo igro so naši pokazali v tretjem nizu, ki so ga tudi najbolj gladko dobili. S pričetkom ob 20. uri bo danes v Atenah še ena tekma med tema nasprotnikoma.

Selektor Iztok Kšela je tretje srečanje v evropski ligi začel z enako postavo kot pred tednom dni na Portugalskem: Rok Satler na mestu organizatorja igre, za sprejem sta bila zadolžena Alan Komel in Andrej Flajs, korektor Mitja Gasparini, blokerja Dragan Radovič (ob odsotnosti Matije Pleška tudi kapetan reprezentance) in Alen Pajenk, libero pa izkušeni Sebastijan Škorc. Prvi niz je potekal v zelo slabi igri s številnimi napakami, ki so jih vendarle manj naredili slovenski odbojkarji. Rezultat se je lomil na sredini niza, ko so Slovenci - na servisu je bil mladi Pajenk - ušli za štiri točke in prednost držali do konca. Izkoristili so drugo zaključno žogo, niz pa se je končal z napako levičarja Lappasa pri začetnem udarcu.

Tudi nadaljevanje ni bilo nič bolj kakovostno. Napake pri začetnih udarcih so onemogočale razvoj igre v polju. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, na drugi tehnični odmor pa so z dvema točkama prednosti odšli gostitelji. Slovenski odbojkarji so jih ujeli, za vodstvo s 17:16 pa je Pajenk dosegel sploh prvi slovenski blok na tekmi. Pajenk in Gasparini sta nato dodala še dve točki, ob vodstvu gostov z 21:19 pa je selektor Iztok Kšela na servis poslal Dejana Vinčiča. Zvit začetni udarec je zmedel nasprotnike in slovenska reprezentanca je z novim blokom povedla za tri točke, ki jih je uspešno držala do konca. Zanimivo, niz se je končal na popolnoma enak način kot prvi -ob drugi zaključni žogi za Slovenijo je namreč Lappas žogo pri začetnem udarcu poslal zunaj igrišča.
 
Po vodstvu Grkov na začetku tretjega niza so slovenski odbojkarji stvari kmalu postavili na svoje mesto. Rezultat je bil nazadnje izenačen pri deseti točki, nato pa je Slovenija po zaslugi Gasparinija in Flajsa povedli s 14:11. Grški trener Leonis je nalet slovenskih odbojkarjev, ki so v tem delu pokazali še najboljšo igro, skušal prekiniti s pol minute odmora, vendar neuspešno. Ob drugem tehničnem odmoru je oslabljena vrsta selektorja Kšele vodila za štiri točke, pri izidu 18:13 za gostujoče moštvo pa je Leonis izkoristil še druge pol minute odmora. Tudi tokrat učinka ni bilo, saj so Slovenci veliko boljšo igro kot v prvih dveh nizih prikazali tudi v bloku. V končnici niza (21:16) je Kšela priložnost ponudil tudi visokemu Mateju Vidiču, ki je namesto Flajsa zavzel mesto ob mreži. Slovenski blok je ostal neprebojen, Flajs pa je po vrnitvi v igro prispeval zaključno točko Slovenije za zmago brez izgubljenega niza.

Po treh tekmah v evropski ligi ima Slovenija dve zmagi in en poraz. Priložnost za novo zmago pa imajo Slovenci že danes, ko se bodo z Grki pomerili še na drugi tekmi. V prvih dveh tekmah, obe v gosteh, so slovenski odbojkarji igrali s Portugalci in enkrat slavili, enkrat pa so morali priznati premoč domačim odbojkarjem. (STA)

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?