Novice

Slovenija uvrščena na F4 svetovne lige

Slovenski odbojkarji so si z dobrimi predstavami zagotovili nastop na zaključnem turnirju druge skupine svetovne lige, ki ga bo prihodnji konec tedna gostila Avstralija.

Moška članska reprezentanca, ki se je konec maja pred domačimi navijači v Stožicah prvič v zgodovini uvrstila na svetovno prvenstvo, nas še naprej razveseljuje tudi s svojimi predstavami v svetovni ligi. Na treh turnirjih, ki so se odvijali v Južni Koreji, na Japonskem in v Egiptu, so naši fantje na devetih tekmah le enkrat morali priznati premoč nasprotniku, s 3:2 so jih premagali Japonci, pa še to na razliko v petem nizu. Skladno z doseženimi rezultati Slovenci zasluženo potujejo v Avstralijo kot prvouvrščena reprezentanca v drugi kakovostni skupini svetovne lige.

Na prvem turnirju v Seoulu so bili s tremi zmagami s 3:1 bili boljši od reprezentanc Finske, Južne Koreje in Češke. Sledila je pot na Japonsko, zmagi proti Korejcem in Turkom ter tesen poraz z Japonci. Ta konec tedna pa je potekal še tretji turnir, katerega gostitelj je bil Egipt. Kljub ne najboljšim pogojem za trening in ostalim težavam, ki so pestile slovensko reprezentanco, so fantje odigrali zbrano in turnir odprli z gladko zmago s 3:0 proti Egiptu. Drugi dan je s 3:0 padla še Finska in tako so fantje, med njimi tudi libero oranžnih zmajev Jani Kovačič, potrdili rezervacijo letalskih kart za Avstralijo. Danes pa so v tekmi, ki ni več odločala o ničemer pokazali dovolj zrelosti in zbranosti ter z drugo postavo premagali še Portugalce.

Na zaključni turnir so poleg Slovenije uvrščene še reprezentance Avstralije (kot gostiteljev), Nizozemske in Japonske.

FOTO: FIVB

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?