Novice

Slovenski derbi pripadel Kamničanom

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 1:3

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić, Babkov, Kovačič, Purić, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec, Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik, Videčnik.

Calcit Volley: Pereira, Hribar, Golob, Novljan, Podobnik, Ratek, Gil, Vidmar, Okroglič, Štalekar, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan, Lazar, Rotar, Smrekar.

V polfinalu zaključnega turnirja srednjeevropskega tekmovanja sta se v Pliberku pomerila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Srečanje je s 3:1 pripadlo slednjim, ki so prvič v letošnji sezoni porazili Ljubljančane.

Na začetku prvega niza so pobudo v igri prevzeli odbojkarji Calcita (5:8). Zmaji so z zaključkom Purića uspeli izenačiti pri rezultatu 12:12. Ljubljančani so svojo igro stopnjevali in po uspešnem napadu Đirlića so si priigrali vodstvo 2 točk (16:14). Kamničani na drugi strani mreže še niso rekli zadnje besede in izkoristili nizko stopnjo zbranosti slovenskih prvakov. Tako so oranžni zmaji morali v prvem nizu priznati premoč nasprotnikom (22:25).

Precej bolje so drugi niz odprli odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so predvsem po zaslugi odlične obrambe hitro povedi z 8:4. Vodstvo so zanesljivo ohranjali, pa čeprav se je nasprotna ekipa iz Kamnika že približala na le točko zaostanka (12:11 in 16:15). Odbojkarji Calcit Volleyja o pihali Ljubljančanom za ovratnik in uspelo jim je izenačiti (20:20). V končnici je zablestela obramba Kamnika, ki so tako osvojili še 2. niz (23:25).

Suveren začetek Ljubljančanov je sledil na začetku 3. niza (8:3). Skoncentrirano igro so prikazali tudi v nadaljevanju, ko so si priigrali 12 točk prednosti, kar je bilo brez dvoma najvišje vodstvo na tekmi. Tretji niz je ekspresno pripadel odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana, ki so ga zaključili pri rezultatu 25:15.

V četrtem nizu so zmaji še narekovali tempo do rezultata 10:8, nato pa so vajeti prevzeli Kamničani (10:11). Ljubljančani niso našli rešitve za njihov napad, prav tako pa so nasprotniki bili učinkoviti v obrambi. Finalno vstopnico so si tako s 25:20 zagotovili odbojkarji Calcit Volleyja.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?