Novice

Slovenski derbi z dobrodelno noto

Odbojkarski koledar je to sezono namenil srečanje med najboljšima slovenskima ekipama že v 3. krogu državnega prvenstva. To soboto, 27. 10. 2018, se bosta ob 18. uri v Hali Tivoli pomerila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley, dvoboj pa se bo štel tudi za razvrstitev v srednjeevropski ligi. Dogodek bo minil v znamenju dobrodelnosti, saj se bo pred vhodom v dvorano zbirala hrana za Anino zvezdico.

Ekipi, za kateri se napoveduje, da bosta tudi letos krojili končnico državnega in pokalnega tekmovanja, sta se od leta 2009 pa do danes pomerili že 63-krat. V medsebojnih obračunih so znatneje uspešnejši Ljubljančani, vendar Kamničani znajo zaigrati na vrhunskem nivoju, ko je to najbolj pomembno, kar so dokazali na lanskem zaključnem turnirju MEVZE. Obe moštvi sta po 2 odigranih krogih državnega prvenstva in po enega v pokalu in srednjeevropski ligi neporaženi, trener zmajev Andrej Urnaut pa pričakuje v soboto na domačih tleh nič drugega kot zmago: ''Čaka nas prvo letošnje uradno srečanje proti Calcit Volleyju. Nekaj tekem smo odigrali v pripravljalnem delu sezone, vendar mislim, da takrat obe strani nista prikazali vseh svojih adutov, ker vsaj naša ekipa še ni bila kompletna. Tudi v tem trenutku igra še ni takšna, kot bi morala biti, vendar pričakujem, da bomo pred domačimi gledalci v Tivoliju osvojili 3 točke.''

Tekma pa ne bo vsebovala le tekmovalnega naboja, temveč bo tudi dobrodelno naravnana. Za Anino zvezdico se bo pred vhodom v dvorano zbirala hrana, z daljšim rokom trajanja, higienski pripomočki in igrače za družine v stiski. Odbojkarji in Ana, pobudnica dobrodelne organizacije, verjamejo, da nas lahko šport še bolj poveže in pozivajo, da ob navijanju za slovensko odbojko zraven prinesete vsaj malenkost za tiste, ki to resnično potrebujejo. ''Hvaležni bomo za vsako darovano količino,'' se že vnaprej zahvaljujejo slovenski prvaki.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?