Novice

Slovenski prvaki zadovoljni z žrebom

Po današnjem opravljenem žrebu lige prvakov v Budimpešti so znani nasprotniki oranžnih zmajev v najelitnejšem evropskem tekmovanju. V skupini C bodo tekmovali z Zenitom iz Sankt Petersburga, Friedrichshafnom in z boljšim iz dvoboja med francoskim Chaumontom in Vojvodino iz Novega Sada.

Aktualni slovenski prvaki so bili po dveh sezonah vnovič neposredno uvrščeni v glavni del lige prvakov, v skupino C pa so bili dodeljeni iz tretjega bobna. Med štirimi ekipami je najbolj zvezdniška Zenit Sankt Petersburg, kjer letos igra nemški reprezentant Georg Grözer, katerega smo spremljali lani v Tivoliju v dresu Novosibirska. Pri Rusih nastopajo tudi kubanski visokorasli sprejemalec Oreol Camejo, od domačinov pa velja izpostaviti blokerja Aleksandra Volkova in Andreja Aščeva, sprejemalca Jevgenija Sivoželeza in Lukaša Diviša ter podajalca Serhefa Antipkina. Zenit velja kot nosilec skupine za prve favorite za napredovanje v četrtfinale, kar bo nagrada za 5 najboljših moštev v skupinah in tri drugouvrščene ekipe.

Kapetan Matija Pleško poudarja, da ''v Ligi prvakov ni slabega nasprotnika, pa vendar smo glede žreba lahko zadovoljni,'' pod to misel pa se je podpisal tudi predsednik kluba Rasto Oderlap, ki dodaja: ''Ekipe so z izjemo Rusov takšne, da se lahko z njimi kosamo in če bo mentaliteta naravnana zmagovalno, jih lahko tudi premagamo. Pričakujemo trd boj z vsemi tekmeci, verjamemo pa, da so naši fantje zmožni presenetiti marsikoga.'' V takšni odbojkarski druščini je namreč drugo mesto v skupini povsem dosegljivo.

Uradni koledar tekmovanja še ni znan, dejstvo pa je, da čaka zmaje prva tekma v gosteh med 20. in 22. novembrom.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?