Novice

Slovo sokreatorja ACH Volleyja

Prvo februarsko nedeljo smo se na pokopališču v Ribnem blejski odbojkarji in številni drugi poslovili od našega velikega prijatelja Slavka Tomana iz Bodešč, ki nas je po dolgi in težki bolezni zapustil v njegovem 73-tem letu.

Takšni odhodi vedno bolijo in prizadenejo. Še posebej, kadar se poslavljamo od človeka, ki smo ga poznali predvsem po njegovi dobrovoljnosti in vedno pozitivni energiji in naravnanosti. Slavko je bil poln idej in praktičnih rešitev za različne težave in zaplete tudi v primerih, ko drugi nismo več videli dobrih in učinkovitih izhodov. Bodisi da je šlo za reševanje čisto vsakdanjih zadev ali pa zahtevnih tehnoloških problemov v podjetju Elan, kjer je dolga leta izpopolnjeval svojo poklicno strokovnost ali kasneje v lastnem podjetju KOPT, ki ga je zagnal in razvil v uspešno podjetje. Kot soustanovitelj podjetja DOORS na Bledu je ključno pripomogel tudi k zagonu tega danes uspešnega podjetja.

Seveda je bil prav tak tudi doma, kjer je na njemu lasten iznajdljiv način skrbel za domačijo in svojo družino ter bližnje. Energije je imel vedno dovolj tudi za druge okrog sebe, za številne prijatelje, za šport… Tega je vedno imel resnično rad. In to ne samo zaradi lastnih zadovoljitev in izpolnitev, ko je igral tenis ali se znojil s prijatelji na kegljišču, ampak tudi zato, da je to veselje in radost omogočil še mnogim drugim.

Blejski odbojkarji smo imeli veliko srečo, da se je konec osemdesetih let Slavko aktivno vključil v reševanje naših organizacijskih in finančnih težav, in to v času, ko je bilo to najbolj potrebno in kritično. V več kot 30 letih njegovega zanimanja in sodelovanja nas je podpiral, vzpodbujal in vzgajal v vseh pogledih ter vlival pogum, da smo bili sposobni speljati projekte, ki so se nam zdeli domala neuresničljivi. Naj je bilo to v tekmovalnem smislu ali pri nabiranju sredstev za našo dejavnost, pri organizaciji in izvedbi različnih prireditev, ki smo se jih lotili za popularizacijo odbojke in za pridobivanje sredstev, ki jih je bilo vedno premalo. Uspešnega začetnega obdobja danes široko poznanega kluba ACH Volley na Bledu brez njega ne bi bilo, s tem pa morda tudi ne tako kvalitetnega dviga odbojke v Sloveniji, ki smo ji priča v zadnjih letih ali pa bi se ta zgodba odvijala precej drugače. Pogosto so njegove izvirne in praktične rešitve problemov, ki so nam povzročali sive lase, prerasle v anekdote, ob katerih se blejski odbojkarji danes ob obujanju spominov z zadovoljstvom nasmejimo.

V zadnjih letih mu je neugodna bolezen počasi jemala moči in oteževala vsakdanje življenje. Ta težka leta je skoraj do konca preživel v svojem domačem okolju »Pr Kralo« v Bodeščah obkrožen z otroki in njemu tako ljubimi vnukinjami in vnuki, zanj pa je z ljubeznijo skrbela predvsem žena Danica. Tudi v tem obdobju smo bili pri njem doma vedno dobrodošli za pogovor, za njegovo mnenje in nasvete. Ponosni smo, ker smo videli, da se je tudi on naših obiskov vedno veselil in nas na nek način štel za del njegove širše »družine«.

Slavko…, še enkrat v imenu odbojkarjev z Bleda in okolice - hvala ti za vse, kar si naredil za nas... Za nas si bil vedno največji Kralj…


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?