Novice

''Solidna predstava ni dovolj, treba si je želeti nekaj več''

Slovenski prvaki so se v nedeljo popoldne odpravili na dolgo pot v Sibirijo. Čeprav so misli optimistične, pa opozarjajo, da je tekma s Kuzbassom že pozabljena in da se zdaj osredotočajo le na nov jutrišnji obračun. Danes se bodo namreč v skupini B, v kateri so po dveh krogih ekipe zelo izenačene, pomerili še s tretjimi tekmeci, to je Fakel Novy Urengoy.

Po skalpu nad ruskimi prvaki v Tivoliju so Ljubljančani dobili potrditev, da se lahko več kot le kosajo tudi z najbogatejšimi evropskimi klubi. ''Na drugi tekmi skupinskega dela Lige prvakov smo videli, da lahko Ruse premagamo, sedaj gremo v Novy Urengoy s še večjo željo, večjim upanjem, da tudi tam zmagamo. Imajo odlično ekipo, tukaj sta odlična sprejemalca Volkov in pa Kljuka, ki sta nosilca igre tudi v ruski reprezentanci. Imeli smo ju priložnost gledati že v Stožicah, kjer sta prikazala odlično igro. Skratka, gre za res vrhunsko ekipo, kateri bo težko parirati, ampak vseeno upamo na naš dober dan, spet staviti na dober servis, veliko več tvegati ter se nadejati dobrega rezultata,'' je pred odhodom razmišljal sprejemalec Jan Pokeršnik, ki pa je v enem izmed zadnjih ruskih napadov v sredo staknil poškodbo zapestja. V kolikšni meri bo lahko pomagal soigralcem, še ni znano. ''Žal je Jan dobil žogo v zapestje, ki se je precej razbolelo. Bil je pri zdravniku, nič ni zlomljeno, toda po tekmi praktično ni mogel držati žlice v roki. Tudi treniral ni, tako da gre v Rusijo brez treninga. Upam in verjamem pa, da bo stisnil zobe in pomagal ekipi, kolikor bo lahko,'' je dejal trener Pleško, ki se s strokovnim štabom temeljito pripravlja na tokratnega tekmeca.

Fakel Novy Urengoy je v lanski sezoni v izjemno močni ruski ligi zasedel tretje mesto. ''Praktično vsa igralna mesta imajo pokrita z dvema ali celo tremi odličnimi igralci, tako da lahko hitro menjajo svoj slog igre. Načeloma pa je tista udarna postava bazirana na dveh sprejemalcih, ruskima reprezentantoma iz prve postave, Volkovu in Kljuki in pa madžarskem korektorju Padarju. Kakorkoli močno in zvezdniško so sestavljeni, je njihova igra relativno enostavna. Tudi če nimajo najboljšega sprejema, lahko še vedno premagujejo najboljše ekipe na svetu zaradi svoje višine, skočnosti in udarnosti na krilnih mestih. Poskušali se bomo na to najbolje pripravit in se jim najbolje upret,'' je ocenil igro Sibircev. Po mnenju Matica Videčnika ruski ekipi v skupini B nimata podobnega stila igre. ''Pri Kuzbassu je igra bazirana predvsem na korektorju, Novy Urengoy pa ima neverjetne sprejemalce, ki dobijo večino žog in so fizično zelo dobro pripravljeni. Upam, da jih bomo uspeli zaustaviti z blokom, če pa bomo pravi tudi v napadu in bo steklo na servisu, pa menim, da lahko znova pripravimo presenečenje.'' Trener Pleško je glede načrta igre le še izdal: ''Naša igra temelji na dobrem sprejemu, na podlagi katerega je našemu podajalcu bistveno lažje, da lahko razvijemo neko našo igro, ki je v neki vrsti dogovorjena. Bomo videli, koliko nas bodo odmaknili od mreže. So dobri serverji, v tej začetni postavi imajo 5 skok serverjev, ki nabijejo žogo do 120 km/h in te začetne udarce bo potrebno dobro krotit, zdržat žogo na naši strani in potem biti pameten in pogumen v napadu.''

Po sredini zmagi pred domačimi gledalci v Tivoliju so oranžni zmaji upravičeno optimistični pred jutrišnjim obračunom. Zgovorno je tudi dejstvo, da je Fakel klonil proti Kuzbassu s 3:0, slednji pa so večji del tekme prav tako igrali brez poškodovanega Poletajeva. ''Cilji morajo ostati enaki. Ne smemo se vrniti nazaj le z dobro igro. Nesmiselno bi se bilo odpraviti na takšno dolgo pot v Rusijo s ciljem, da le prikažemo solidno predstavo. Treba si je želeti nekaj več. Če je padla ena ruska ekipa, zakaj ne bi še druga,'' je suvereno dejal 22-letni Jure Okroglič, ki je v letošnji sezoni stalnica v začetni postavi zmajev.

Tekma se bo pričela jutri ob 15. uri po slovenskem času, prenos pa lahko spremljate na programu Sport klub 1.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?