Novice

Srbija evropski prvak!

Dunaj, 18. septembra 2011 – Moška odbojkarska reprezentanca Srbije, ki jo vodi trener ACH Volleya Igor Kolaković je postala novi prvak Evrope. V izjemno težkem dvoboju je premagala reprezentanco Italije z rezultatom 3:1 v nizih. Velik doprinos k tej zmagi sta dala tudi podajalec Vlado Petković, ki je v minuli sezoni branil barve našega moštva ter bloker Milan Rašić, ki bo za ACH Volley igral še eno sezono.

 

Finalna tekma med Srbi in Italijani je bila izjemno napeta in težka. Prvi niz so z rezultatom 25:17 vknjižili Italijani in je že malo kazalo, da bo to njihov večer. Dan prej so namreč Srbi ugnali v »kozji rog« tudi favorizirane Ruse in jih premagali  šele po petih izjemno težkih nizih tako, da so poznavalci  pravzaprav napovedovali padec koncentracije in veliko utrujenost srbske odbojkarske vrste. Toda, motiv biti prvi v Evropi in za dosego tega cilja vložiti še zadnje atome moči, je izjemni ekipi Igorja Kolakovića dal posebna krila. Tako so Italijanom omogočili le 20 točk v drugem setu, preostala dva pa so dobili na razliko; tretjega s 25:23 in četrtega s 26:24. Slednjega so za nameček zaključi z asom. Italijanom ni pomagalo niti to, da so ves čas tekme protestirali, v tretjem nizu si tako prislužili tudi rumen karton. Bili so nedvomno dobri. Toda, Srbi so vendarle bili boljši. Tekma je hkrati bila izjemen prikaz tehničnih in taktičnih rešitev na obe straneh mreže, pokazala in dokazala pa je tudi, kaj pomeni, če se igra z glavo, če se bori za vsako točko in lahko kaj naredijo izkušnje, za voljo katerih igralci niti v enem trenutku tekme niso popuščali, celo takrat ne, ko je nasprotnik bil z naskokom tudi do petih točk v prednosti. Srbi so tako letos osvojili tudi Evropo, v čast in veselje nam je, da jih je vodil selektor Igor Kolaković, že drugo leto tudi trener ACH Volleya. Drugi v Evropi so tako postali Italijani, tretji pa Poljaki. Največji osmoljenci evropskega tekmovanja so zagotovo bili Rusi, ki so prišli po zmago in ostali četrti.

 

Dodajmo še to, da bo srbski del moštva ACH Volley, ob glavnem trenerju Igorju Kolakoviću ter Urošu Kovačeviću in Milanu Rašiću, po napornem evropskem prvenstvu vzel nekaj dni dopusta in se bo moštvu ACH Volleya pridružil  23. septembra na turnirju v Avstrijskem Dobu. Zgodba se na neki način ponavlja. Lansko leto je namreč Igor Kolaković v tem času povedel srbsko reprezentanco do tretjega mesta na svetu in se je svojim klubskim varovancem pridružil šele na prijateljskem turnirju v Novem Sadu.

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?