Novice

Še ena suverena zmaga ACH Volleya

Odbojkarji ACH Volleya so po napovedih tudi v tokratno tekmo 7. kola modre skupine državnega prvenstva, v kateri so gostili ekipo Marchiol Vodi iz Prvačine vstopili oslabljeni. Toda za razliko od minule tekme proti Calcitu, se je med poškodovanimi tokrat znašel Uroš Kovačević (težave s prepono), Vid Jakopin pa je igral. Ob Kovačeviću so tekme s tribun spremljali še Kamnik, Šket, Simac in  Petković. Tako je tudi tokrat imel Igor Kolaković na razpolago le osem igralcev in so prav vsi dobili priložnost za igro. Na mestu blokerja sta se ves čas tekme izmenjavala Vidič in Rašič, na mestu sprejemalca pa Jakopin in Lewis, ki je nekoč že igral na tej poziciji.  Kakor koli, odbojkarji ACH Volleya so dokaj slabo začeli prvi niz in takoj dovolili gostom s Primorske vodstvo s 4:0. Takrat je domači trener Igor Kolakovič posegel po polminutnem odmoru, kar je gostitelje predramilo. Hitro so vrnili in z blokom Vinčića povedli s 5:4 in odšli na prvi tehnični odmor s točko prednosti. Do izida 10:10, sta se ekipi menjavali v vodstvu. Blok gostiteljev in lastne napake gostov iz Prvačine, so tehtnico prevesile na stran ACH Volley (14:10). Pri gostiteljih se je v nadaljevanju razigral korektor van Dijk, prebudil se je tudi Andrej Flajs, svoje so dodali še ostali člani ekipe, a je na koncu tega niza bil Dejan Vinčić tisti, ki je z napadalno akcijo prinesel zadnjo, 25 točko.

 

Drugi niz sta ekipi odprli z izenačeno igro, a le do rezultata 4:4. Gostitelji so zapored dosegli 4 točke in na prvi odmor odšli s prednostjo 8:4. Pri rezultatu 11:7 so gostje vzeli polminutni odmor, kar pa ni prineslo preobrata. Še več, gostitelji so prednost še povečali (16:7).  Odbojkarjem Marchiola ni uspevalo praktično nič in niz so zaključili s komaj 11 doseženimi točkami. Za razliko od prvih dveh nizov, so si gostitelji v tretjem nizu hitro priigrali začetni kapital (7:2). Odbojkarji iz Prvačine so bili le na trenutke konkurenčni razpoloženi vrsti ACH Volley. V končnici so se vendarle približali celo na točko razlike (24:23), kar pa je bilo premalo, da bi iztržili vsaj niz. Piko na i zmagi ACH Volleya, je dal Matej Vidič in maksimalna zmaga z rezultatom 3:0 v nizih je tako ostala v Radovljici.

 

Ob nenavadnem obdobju v katerem izbrano vrsto ACH Volleya pestijo poškodbe, je vendarle razveseljivo dejstvo, da bosta Kamnik in Šket že jutri začela z nekoliko prilagojenim treningom, Kovačević pa bo še kakšen dan miroval. Vse misli pa so ta hip usmerjene na soboto in na povratno tekmo proti Panviti Galex v Murski Soboti. Da bo težko, ne dvomi nihče. Obe moštvi sta namreč izjemno motivirani – gostitelji, da gostom vrnejo za gladek poraz na prvem srečanju v Radovljici, gosti pa, da še enkrat pokažejo visoko raven igre in še v drugo poskušajo premagati svoje gostitelje.

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?