Novice

Suvereno do 9. lovorike!

SK POSOJILNICA AICH/DOB : ACH VOLLEY LJUBLJANA 0:3 (-17, -23, -15)

SK Posojilnica: Landfahrer 1, Hruška, Steiner, Stelmach 5, Franetovich 3, Pušnik, Keel 1, Mihajlović 6, Tröthann, Kök 7, Grabmüller 3, Kasnik.

ACH Volley Ljubljana: Ivartnik, Kovačič, Purić 3, Pavlović 3, Satler, Pleško, Brulec 1, Đirlić 13, Okroglič, Mantha 1, Vilimanović 3, Pokeršnik 9, Videčnik 6, Poluian 11.

V finalu srednjeevropskega pokala sta se pomerila najboljša avstrijska in slovenska kluba. Prepričljivo pa so s 3:0 naslov osvojili slovenski prvaki, ki so tako že devetič osvojili pokal MEVZA!

Oranžni zmaji so v postavi Pokeršnik, Poluian, Vilimanović, Videčnik, Pavlović, Đirlić in Kovačič srečanje pričeli suvereno. Pri rezultatu 14:6 so Ljubljančani že drugič prisilili trenerja domačih Matjaža Hafnerja, da je vzel polminutni odmor, vendar ta ni zalegel. Serijski slovenski prvaki so nadaljevali s prepričljivo igro v obrambi, to pa nadgradili z učinkovitimi zaključki napadalcev in rezultat je kazal 25:17 za goste.

V drugem nizu so Dobljani držali stik z Ljubljančani in si prvič na tekmi tudi priigrali vodstvo (11:10). Z delnim izidom 5:2 so zmaji ponovno prevzeli pobudo, toda gostitelji pred domačimi navijači niso zlahka oddali niza in so pred končnico povedli (20:18). Na začetni udarec Pavlovića so gostje našli svoj ritem in si priigrali zaključno žogo, ki so jo po napaki pri podaji Kasnika tudi izkoristili in povišali vodstvo na 2:0 v nizih (25:23)

Tretji niz ni bil posebej pretresljiv, saj so motivirani slovenski prvaki hitro povedli s kar 11 točkami razlike (16:5). Taktične zamisli kapetana zmajev Matija Pleška so bile učinkovite, saj njegovi varovanci/soigralci niso popuščali in s 25:15 zabeležili novo zmago v letošnji sezoni.

Matija Pleško, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''Zelo sem ponosen na svoje soigralce. Poudarjam, soigralce. Resnično je užitek z njimi trenirat in z njimi igrat tekme. Pokazali so, da so iz pravega testa, da so zmagovalci in danes zasluženo nesemo pokal za prvo mesto domov. Čestitke nasprotniku, prikazali so všečno, borbeno igro na trenutke, vendar smo jim uspeli toliko porezati krila, da se niso razigrali. Nek taktičen načrt je uspel, Köka smo nekako nevtralizirali, vedeli smo, da lahko on naredi razliko. Še enkrat čestitke odbojkarjem ACH Volleyju za zmago.''

FOTO: GEPA pictures


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?