Novice

Suvereno do vodstva

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley 3:0 (20, 18, 16)

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (11), Babkov (15), Kovačič, Purić (6), Pavlović, Satler, Pleško (1), Brulec (2), Planinc, Kök, Mihajlović, Pokeršnik (9), Videčnik (10).

Calcit Volley: Pereira (12), Hribar, Golob, Novljan (3), Ratek (1), Gil, Vidmar (2), Okroglič (6), Štalekar (2), Kvas, Lakner (1), Štembergar (5).

Dvorana Tivoli, 1. tekma finala 1. DOL, 250 gledalcev, 1. sodnik: Sanja Miklošič, 2. sodnik: Marko Seifried.

Na prvi finalni tekmi državnega prvenstva sta se v dvorani Tivoli srečala ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. Tokrat so bili s 3:0 boljši domačini, ki so tako niz neporaženosti v domačem prvenstvu povišali na 26 zmag.

Začetek finalne tekme je bil pričakovano izenačen, na prvi tehnični odmor pa so z dvema točkama prednoti odšli gostje (6:8). Po dveh odličnih začetnih udarcih Pokeršnika so oranžni zmaji prišli v ospredje (10:9) in z učinkovito igro v napadu osvojili še naslednje 4 točke (14:9). Prednost 5 točk so Kamničani stopili (17:16), vendar so aktualni državni prvaki ostali zbrani in z blokom Pokeršnika znova povedli z višjo razliko (20:17). Nasprotnikom tokrat niso dovolili, da bi se jim približali in posledično so prvi niz z zaključkom Purića dobili s 25:20.

Domači odbojkarji so v drugem nizu nadaljevali z odločno igro (8:2). Z mirnim, motiviranim in borbenim pristopom so razliko le poviševali. Ta je še pred drugim tehničnim odmorom znašala 7 točk (13:6). S povsem dominantno igro so brez težav pridobivali točko za točko, z asom Babkova je prednost znašala že debelih 9 točk (19:10), kar je zadostovalo za zanesljivo zmago v drugem nizu (25:18).

Tudi v tretjem nizu oranžni zmaji niso popuščali in ponovili scenarij prejšnjega niza. Hitro so si nabrali zavidljivo vodstvo (8:2), ki ga niso spustili iz rok. Kamničani niso našli odgovora na blok Videčnika, Babkova in Đirlića, medtem ko na drugi strani Calcit Volley ni našel obrambe za razigrane ljubljanske napadalce (16:9), ki so se skupaj z ekipo na koncu veselili gladke zmage s 3:0 (25:16).

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Naredili smo to, kar je bilo za pričakovati. V domači dvorani že celotno sezono kažemo prevlado nad nasprotnikom. Sedaj smo osredotočeni na naslednjo tekmo v Kamniku, kjer vsekakor ne bo lahko. Tam bodo Kamničani igrali na domačem parketu in pred svojimi navijači, tako da pričakujem težko tekmo v gosteh. Danes bi rad čestital fantom za borbeno igro.''

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: ''V prvem nizu smo še poizkušali držati stik z Ljubljančani. Na koncu sta nam zmanjkali dve, tri točke, da bi lahko dosegli kaj več. V nadaljevanju pa so nam enostavno pojenjale moči. Kot kaže sta nam sobota in nedelja vzeli preveč energije, da bi lahko danes enakovredno konkurirali ACH Volleyju Ljubljana. Kljub vsemu so danes nasprotniki odigrali dobro in jim čestitamo. Gremo v Kamnik!''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?