Novice

Suvereno opravili z Mariborom

ACH Volley Ljubljana : OK Maribor 3:0 (19, 19, 21)

ACH Volley Ljubljana: Flajs 8, Vučićević, Kumer, Purić, Pavlović 12, Satler, Pleško, Dagostino, Đirlić 21, Okroglič 9, Vilimanović 1, Pokeršnik, Videčnik 8, Kök.

OK Maribor: Herman 5, Hafner, Mulec 1, Detela 2, Koblar 2, Možič 13, Donik, Bračko 2, Uremovič 4, Kovačič, Planinšič, Bogožalec 13.

V 11. krogu srednjeevropske lige sta se pomerila ACH Volley Ljubljana in OK Maribor. Gostitelji, ki so v sredo v Tivoliju pripravili presenečenje in porazili ruske prvake, so brez večjih težav s 3:0 odpravili Maribor.

Domačini so tekmo pričeli bolj odločno in z napadom z druge linije Flajsa poskrbeli za vodstvo z 8:5, ko je ukrepal trener Štajercev s polminutnim odmorom. Njegovi varovanci so nato s točko Možiča izenačili (10:10), a so v srednjem delu niza storili preveč lastnih napak, da bi lahko resneje ogrozili Ljubljančane, ki so z blokom Đirlića vodili že z 18:13. Prednost so do konca zadržali in zanesljivo osvojili prvi niz (25:19).

V drugem nizu so gostje držali stik s slovenskimi prvaki v prvem delu (8:8), nato pa je na začetni udarec prišel Petar Đirlić, ki je nasprotnim sprejemalcem povzročal resne preglavice (16:10). Zmaji vodstva niso izpustili iz rok in z identičnim rezultatom kot v prvem slavili tudi v drugem nizu (25:19).

Podobna zgodba je sledila v tretjem nizu, le da so se tokrat zmaji še hitreje uspeli odcepiti od tekmecev (9:6). V nadaljevanju niso popuščali in s čvrstim blokom in močnimi napadi le še višali vodstvo (20:13), z blokom Videčnika pa se je srečanje zaključilo s 25:21.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Korektno odigrana tekma. Flajs je dobil priložnost, da zamenja poškodovanega Pokeršnika in izkoristil jo je. Vsak je prispeval svoj delež, upam pa da se številčnosti ekipe vrne Pokeršnik, ki ima poškodbo zapestja.Tudi Vučićević je bil sedaj dva dni bolan, verjamem pa, da bomo za Rusijo nared.''

Jure Okroglič, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ''Odigrali smo tako, kot smo se dogovorili. Predvsem nam je uspelo zaustaviti Možiča in potem je bilo veliko lažje. Vsi dobro treniramo, tako da kdorkoli stopi na igrišče da svoj maksimum, zato mislim, da se danes odsotnost Pokeršnika ni prav dosti poznala.''


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?