Novice

Svetovni prvak na delu v Tivoliju!

Prvo tekmo proti Friedrichshafnu so sredi novembra oranžni zmaji odigrali na nemških tleh, na sploh pa je bila to prva letošnja borba v Ligi prvakov. Po vrhunski igri v prvem nizu so slovenski prvaki v nadaljevanju popustili in zmage so se veselili varovanci Vitala Heynena. Kdo pa je pravzaprav ta Belgijec, ki velja za nekoliko kontroverznega trenerskega genija in je septembra Poljake pripeljal do zlata na svetovnem prvenstvu, leta 2014 pa Nemce do brona.

Kot trener je začel delovati leta 2007 v rodni Belgiji, kjer je s klubom Noliko Maaseik v šestih letih delovanja belgijski pokal osvojil petkrat, državno prvenstvo pa štirikrat. Doma je bil dvakrat imenovan za trenerja leta, nato pa je nove izzive začel iskati drugje. Za kratek čas ga je pot zanesla v Turčijo, nato na Poljsko in v Francijo, od leta 2016 dalje pa se je ustalil pri nemškem Friedrichshafnu, s katerim je trikrat osvojil Superpokal in dvakrat postal nemški pokalni prvak, v državnem prvenstvu pa so zadnje tri sezone morali priznati premoč Berlin Recycling Volleys.

Torej, v kakšno filozofijo verjame selektor aktualnih svetovnih prvakov: ''Moja zgodba je preprosta. Kot je Jacques Rogge nekoč dejal – načrt mora biti dolg največ eno stran. Če je daljši, potem ni jasen. Prepričan sem, da mora trener pristopiti k igralcem in skupaj z njimi določiti cilje. S tem ne mislim na demokracijo, ker na koncu bom jaz odločal, toda vedno stremim k ekipnemu sodelovanju. Preden sem postal selektor nemške reprezentance, sem federaciji opisal svoj način dela in glede na to, da so prej imeli težave s komunikacijo, smo že s tem rešili večino problemov. Kar pa se tiče same odbojke, je zadeva še bolj preprosta. Verjamem v to, da je potrebno storiti čim manj napak. Če moja ekipa ne odda lahkih točk, bomo imeli večjo možnost za zmago,'' je pred časom za spletni blog dejal odbojkarski strokovnjak, ki bo junija dopolnil 50 let.

Heynen, ki je bil po svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji izbran tudi za najboljšega trenerja leta s strani Evropske odbojkarske zveze, bo na delu v ljubljanskem Tivoliju ta četrtek ob 18. uri, ko bodo oranžni zmaji v Ligi prvakov gostili Friedrichshafen. Vstopnice so na voljo na www.eventim.si!

FOTO: CEV


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?