Novice

Tečejo zadnje priprave na zaključni turnir srednjeevropske lige v Innsbrucku

Pravzaprav je ekipa ACH Volleya v rednem delu srednjeevropske lige v osemnajstih tekmah izgubila le 10 setov, dobila pa 53 in s tem dosegla skupaj 51 točk, kar je svojevrsten rekord v dosedanjih tekmovanjih  te lige. V primerjavi z lansko sezono, ko so ekipe odigrale 16. krogov rednega dela (tekmovalo je devet ekip, letos jih je bilo deset), je naša ekipa osvojila drugo mesto s 13 zmagami in tremi porazi, prvo uvrščena  ekipa pa je bil moštvo  Hypo Tirola s 14 zmagami in dvema porazoma. Osvojene točke in mesta dokazujejo, da je bilo letošnje tekmovanje z največ odigranimi tekmami in možnostjo osvojenih točk. Prav tako je dosedanji potek tekmovanja pokazal, da so se ekipe ACH Volleya, Hypo Tirola, Posojilnice Dob in Mladost Marina Kaštela dejansko zasluženo uvrstile na zaključni turnir MEVZE. Predvsem prve tri uvrščene ekipe so bile daleč v ospredju z rezultati in osvojenimi točkami.

Seveda pa omenjene točke, dobljeni in izgubljeni seti na koncu prvenstva ne štejejo veliko. Sedaj je pomembna osvojitev lovorike in  končna razvrstitev. Glede na to, da igralci ACH Volleya branijo lansko prvo mesto, jih čaka vsekakor težko delo. Že v polfinalu se bodo spoprijeli sicer z mlado, a zato zelo nepredvidljivo ekipo Mladosti  Marine iz Kaštela. Ekipa, ki v tej sezoni prvič nastopa v omenjenem prvenstvu, je dosegla več, kot se je pričakovalo. Zato je za njo preboj  na zaključni turnir MEVZE že sama po sebi velika  nagrada za odlično opravljeno delo. Ravno takšne ekipe pa so lahko za branilce naslova najmanj ugodne. Zato se igralci ACH Volleya s polno odgovornostjo pripravljajo tudi na polfinale.

In kako na to gleda prvi podajalec ekipe ACH Volley, Dejan Vinčić? »Predvsem so naše misli ta hip usmerjene dejansko na polfinale, ki nas čaka v nedeljo. Cilj nam je, da se dobro pripravimo in saniramo poškodbe. Res je, da smo dobro igrali v državnem prvenstvu in tudi minula tekma v Murski Soboti je bila precej težka. Navsezadnje smo v državnem prvenstvi doslej izgubili le en sam set. Toda ta občutek je lahko varljiv. Finalni turnir srednjeevropske lige ja namreč druga zgodba in na naše dosedanje rezultate in prikazano igro se sploh ne moremo in ne smemo zanašati. Ni vse tako enostavno, kot se morda na prvi pogled zdi, saj so bili naši treningi zadnje čase nekoliko okrnjeni zaradi poškodb Šketa, Kamnika, zdaj se nam je na treningu poškodoval tudi Simac. Nekateri igralci pa zaradi pravil OZS že mesec ali več niso igrali uradne tekme. To so sicer na prvi pogled malenkosti, a lahko vplivajo tudi na končni rezultat. Kakor koli, te zadeve bomo odmislili in se že osredotočamo na našega prvega nasprotnika, Mladost Kaštela. Gre za ekipo, ki je letos prvič nastopila v tem tekmovanju in se je izkazala s kakovostjo. V moštvu imajo tudi dva tujca, ki imata potrebne izkušnje, tako, da jih dejansko ne smemo in jih tudi ne podcenjujemo. Res pa je, da je to ekipa s katero ne bi smeli imeti večjih težav, toda temu občutku se ne prepuščamo. Igrati moramo potrpežljivo, točko po točko in tudi za ceno kakšnega izgubljenega seta ne izgubljati živcev in koncetracije. Po tem pa naprej. Če nam bo dano, da se v finalu srečamo z Hypo Tirolom, pa bo ta obračun, zagotovo bolj pester, tudi zaradi naših neporavnanih računov. Mi smo edino tekmo v letošnji srednjeevropski ligi izgubili prav proti temu moštvu. Tista tekma je takrat prišla ob precej nepravem času, pa tudi za nobenega ni pomenila ničesar, gledano v rezultatskem smislu. Lani v tem času pa smo se z njimi srečali kar trikrat zapored – premagali smo jih v srednjeevropski ligi in po tem enkrat izgubili v ligi prvakov, v povratni tekmi v Tivoliju pa zmagali in se uvrstili na zaključni turnir četverice najboljših na Poljskem. Zagotovo so tudi zaradi tega proti nam posebej nabrušeni, toda tudi mi se bomo na to dobro pripravili.  Seveda pa njih pred tem čaka letos izjemno razpoloženi Dob. Vsekakor mi gremo na zmago in dali bomo vse od sebe, da ubranimo lanski naslov in pokal srednjeevropskega prvaka ponovno prinesemo domov,« pravi Dejan Vinčić.

Moštvo ACH Volleya bomo pospremili z najlepšimi željami, zanje navijali in jih podprli. Nekaj navijačev pa bo na tekmah tudi v Innsbrucku, tako, da sami zagotovo ne bodo. Za vse ostale pa še obvestilo, da bo vse tekme zaključnega turnirja MEVZ-e možno spremljati na TV ORF SPORT PLUS (pri nas dosegljiv tudi  na programu TW1).

Za tiste, ki se še želite pridružiti navijačem v ponedeljek, 21. marca, pa še vedno velja vabilo za organiziran avtobusni prevoz preko agencije Taurus. Vse podrobnosti dobite na prvi strani naše spletne strani!

Odnosi z javnostmi

 

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?