Novice

Tekma proti Toursu poseben izziv. Ne zamudite!

Ljubljana, 16. januarja 2012 - Če je na začetku sezone v Ligi prvakov poljski Belchatow veljal za glavnega favorita  F skupine, v kateri nastopa tudi  moštvo  ACH Volley, se je  tik pred zadnjo tekmo rednega dela pokazalo, da je glavni favorit pravzaprav francoski Tours. Prejšnji četrtek so namreč v Toursu  poljski zvezdniki kot so Kurek, Wlazly in Winiarski delovali precej  nebogljeno in tekmo gladko izgubili s 3:0 v nizih. Niti vodstvo na začetku vseh treh nizov, niti pritiski na sodnike (ki so jim, mimogred rečeno, prinesli tudi  dva rumena kartona), in so jih Poljaki izvajali v podobnem slogu, kot na tekmi proti ACH Volleyu, niso ustavili razigrane Francoze. Slednji so tako vknjižili nove tri točke in se nepričakovano zavihteli na prvo mesto skupine F.

Poljski Belchatow se je že konec decembra z zmago proti ACH Volleyu v Stožicah uvrstil v Play off lige prvakov. Na tiskovni konferenci je celo njihov trener Jacek  Nawrocki zagotovil, da bodo proti Francozom igrali z najmočnejšo postavo, ker je njihov cilj biti prvi v skupini in, če bodo s tem pomagali tudi Ljubljančanom, bo to tudi za ACH Volley dobro. Kajpada, je bila v prvi vrsti želja biti prvi v skupini, ki v nadaljevanju  LP vendarle zagotavlja lažjega nasprotnika, kot pa drugo uvrščenemu v skupini, kar so navsezadnje izkusili tudi odbojkarji ACH Volleya v prejšnji sezoni..  

Dejstvo, da so Poljaki kljub svoji najmočnejši postavi v Franciji,  gladko izgubili, je  za ekipo  ACH Volleya le še dodaten dokaz, kako neugoden nasprotnik prihaja to sredo v Stožice. Tudi, da so igralci Belchatowa katastrofalno servirali (kar 17 napak), a vseeno vztrajali na  skok servisu, čeprav jim je največ točk prinašal ravno »float« servis blokerja Mazdzoneka, kaže na rahel podcenjevalni odnos Poljakov, ki se jim je na koncu izdatno  maščeval. Podcenjevanja s strani oranžnih zmajev pa prav gotovo ne bo. Sploh ob dejstvu, da so prvo tekmo v Toursu  gladko izgubili in se želijo za ta poraz maščevati.  V sredo bodo Francozi prav gotovo naleteli na večji odpor, saj je  forma naših odbojkarjev v tem trenutku na dosti višji ravni kot konec oktobra. Poleg tega, po odigranih 5. krogih LP  ni več  skrivnosti med ekipami, saj oboji dobro poznajo tako prednosti kot slabosti svojih nasprotnikov. Dejstvo je tudi, da le osvojene nove tri točke vodijo  naše oranžne zmaje v nadaljevanje igranja v ligi prvakov. Pa še ta rezultat bo odvisen od rezultatov v preostalih skupinah, saj sta prvi dve mesti v skupini že oddana ekipi Toursa in Belchatowa. Tako se lahko naši oranžni zmaji v nadaljevanje uvrstijo le kot najboljša tretja ekipa vseh skupin. CEV namreč izmed dvanajstih ekip, ki so se v nadaljevanje uvrstile kot prva ali druga v skupini, določi organizatorja zaključnega turnirja, ki se tja uvrsti neposredno. Tako se sprosti še eno mesto za nadaljevanje igranja v »Play offu«.

Zato mora ACH Volley v sredo osvojiti tri točke, da si priborijo najboljše tretje mesto med šestimi tretje uvrščenimi ekipami. Nekaj možnosti imajo tudi  ob izidu 3:2, če ekipa Cunea gladko premaga Unterhaching z rezultatom 3:0 v nizih ter  Noliko  Iraklis prav tako z rezultatom 3:0 ali 3: 1 v nizih. Seveda pa je prvi pogoj, da ekipa ACH Volleya sploh premaga v tem trenutku zelo razpoložene Francoze, kar bo vsekakor zelo težka naloga.

Ekipa Toursa velja za eno najbolj izkušenih ekip v letošnji Ligi prvakov, saj ima v svoji udarni postavi že tri leta dva  Čeha, in sicer  31-letnega blokerja Petra  in 29-letnega korektorja  Davida Koneckyja. Tudi njihov kapetan in podajalec je star že 31 let. To je 190  cm visok igralec brazilskih korenin Rafael Redwitz , ki se v Franciji že več let odlično počuti. Ekipi Toursa je prav tako zvest tudi njihov 30-letni libero, Argentinec Alexis Ruben Gonzalez, ki se je tja preselil  po sezoni 2008/09 iz moskovskega Dinama.  Omeniti velja še mladega 23-letnega blokerja, tudi francoskega reprezentanta Horacia D' Almeida, ki skupaj z Američanom Davidom Smithom tvorita drugi blokerski par. Tudi letošnja novinca v njihovi ekipi, srbski sprejemalec, 202  cm visok in 24 let star Miloš Terzić  in 204  cm visok  napadalec kubanskih korenin  Yosleyder Cala Gerardo, sta se dobro vklopila v udarno postavo francoskih podprvakov, ki v tem trenutku s točko naskoka zaseda prvo  mesto francoskega državnega prvenstva pred ekipo  Poitiers, tudi udeležencem letošnje LP.  

Vendar ima tudi ekipa ACH Volleya že precejšnje  izkušnje z igranjem lige prvakov. Čeprav se skozi celotno sezono oranžni zmaji ubadajo s poškodbami (Matevž Kamnik še vedno ni popolnoma pozdravil zvina gležnja, Uroš Kovačević se šele vrača po zvinu, Šketa še nekoliko daje koleno, podajalec Vinčič se je kar lep del sezone ukvarjal z bolečinami hrbta), pa so vse misli usmerjene le v zmago. Vsi igralci,ćki bodo v sredo stopili na parket,  bodo dali vse od sebe in poskušali premagati neugodne Francoze, kajti, kot pravi prvi trener ekipe Igor Kolaković, je to za moštvo ACH Volleya še večji izziv, oz.: »Francozi so se po zadnji tekmi uvrstili na sam vrh skupine F in že to samo po sebi pove, kako močen nasprotnik prihaja k nam v Stožice. Za nas bo to zagotovo tekma sezone, saj nam zmaga proti Toursu lahko omogoči uvrstitev v naslednji krog lige prvakov. Vemo, torej, za kakšno moštvo gre, dokazali so to tudi s tekmo proti Belchatowu, ko so pokazali vso svojo moč in razkošnost igre. Mi pa smo bili na gostovanju pri njih takrat precej nemočni. Prav zaradi tega, je sredina tekma za nas pravi izziv, tudi zato, ker z zmago lahko oplemenitimo celotno sezono. Francozi so nedvomno tehnično zelo dobri, res pa je, da v njihovih vrstah pravzaprav zelo malo Francozov in, da prihajajo nosilci igre iz Brazilije, Amerike, Srbije, Češke…Vse to so sijajni mednarodni igralci, ki so hkrati tudi reprezentati v svojih državah, kar dodatno govori v prid kakovosti naših gostov. Toda, kot rečeno, za nas je to še večji izziv, in se ga bomo lotili z vso resnostjo in odgovornostjo.«

Motivov za odlično tekmo torej nikakor ne manjka. Navsezadnje tudi med navijači oranžnih zmajev in ljubitelji vrhunske odbojke ne, katerim se v sredo, 18. januarja zvečer obeta vrhunski odbojkarski spektakel. Zato ponovno vabljeni  to  sredo, 18. 01. 2012 ob 20.30 uri v stožiško lepotico. Čaka vas odlična odbojkarska predstava, ki je ne gre zamuditi! Karte so še vedno v prodaji na vseh mestih Eventima. 

Prisrčno Vabljeni!

Ekipe, ki imajo največ možnosti, da se uvrstijo v nadaljevanje LP tudi kot 3. uvrščene v skupini

ekipa

tekme

točke

nizi

točke

IRAKLIS

5

8

10:9 (1,11)

422:435 (0,97)

ACH VOLLEY

5

6

8:11 (0,73)

420:429 (0,98)

UNTERHACHING

5

6

10:12 (0,83)

483;477 (1,11)

NOLIKO MAASEIK

5

9

12:10 (1,20)

511:482 (1,06)

 

Odnosi z javnostmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?